Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

η ... συνέχεια της καταγγελίας για το Ναυτικό Όμιλο Κοζάνης

Μετά από την αρχική ανάρτησή μας που αφορούσε καταγγελία για τη λειτουργία του Ν.Ο.Κ. και την "ύποπτη" σιωπή των αρμοδίων για το θέμα, δημοσιεύουμε σήμερα τη νέα επιστολή του ΓΙΩΡΓΟΥ Κ. που επανέρχεται με συμπληρωματικά στοιχεία. Βέβαια κάποια στιγμή θα πρέπει να δοθούν και οι απαραίτητες διευκρινήσεις από τον καθ' ύλιν αρμόδιο για το θέμα: το Δήμο Σερβίων. Η δημοσίευση της παρακάτω επιστολής σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι υιοθετούμε απαραίτητα τα καταγγελόμενα (από τη στιγμή μάλιστα που συνεχίζει η ..ανωνυμία), αλλά θεωρούμε ότι από τη στιγμή που το θέμα εκκρεμεί και δε λαμβάνουμε τις απαραίτητες διευκρινήσεις ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ!!!

"Λοιπόν βλέπω υπάρχει ενδιαφέρον, για αυτό θα σας δώσω μερικά στοιχεία η και σκέψεις ακόμη :
Άδεια οικοδομής - Άδεια λειτουργίας
Είδατε ποτέ καμιά απόφαση του Δ/Σ του Δήμου για άδεια λειτουργίας ; ΟΧΙ
Γιατί ; Γιατί δεν υπάρχει ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ και γιατί δεν υπάρχει ;
Πηγη ΔΕΗ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ

Γιατί το κτίσμα είναι σε απαλλοτριωμένη έκταση της ΔΕΗ και μάλιστα ο χώρος καλύπτεται , από την Μέγιστη Στάθμης της Λίμνης , Σήμερα η Στάθμη είναι 289,60 , η μέγιστη Στάθμη είναι 291,00 δηλαδή έχουμε ακόμη 1,40 . Δηλαδή αν φτάσει η Στάθμη στα 291,00 τέλη Μάιου , αν δεν καλύψει όλο το μπαρ , το μισό σίγουρα θα είναι μέσα στο νερό , τον “επιχειρηματία” τον καλύπτει σίγουρα στο ύψος. Πριν περίπου ένα χρόνο Η ΔΕΗ κατάσχεσαι κάτι άλογα τα οποία και έβγαλε στην συνέχεια σε δημοπρασία ,γιατί οι εγκαταστάσεις ήταν στα Ιμερα σε απαλλοτριωμένη έκταση . Σήμερα το ξέρει η ΔΕΗ ; Εχω την εντύπωση ακόμη , πως ΟΧΙ . Αν δεν κάνω λάθος κάποιος αγρότης ζήτησε άδεια για ποιμνιοστάσιο δεν του δόθηκε γιατί ήταν σε απαλλοτριωμένη έκταση

Παροχή Ρεύματος
Για να πάρει κάποιος παροχή (Ρολόι ΔΕΗ) πρέπει να παρουσιάσει μαζί με την οικοδομική άδεια και μια βεβαίωση από την εφορία ότι πλήρωσε ΙΚΑ , Υδραυλικό , Ηλεκτρολόγο κ.τ.λ. αυτά δεν έγιναν και αφού δεν έγιναν , από πού παίρνει ρεύμα ; Από την παροχή Λιμανάκι και φωτισμού Διασταύρωσης . Ποιος πληρώνει τον φωτισμό του λιμανιού και της διασταύρωσης ; Ας πούμε η Νομαρχία ; Ο Δήμος ; και πως πληρώνεται ο λογαριασμός ;

Λειτουργία Οικονομικής Υπηρεσίας Δήμου
Η ΔΕΗ χρεώνει σε έναν κωδικό του Δήμου το ρεύμα , καθώς επίσης και ο ΟΤΕ . Για να πληρωθεί το ρεύμα πρέπει να κοπεί ένταλμα πληρωμής και να αφαιρεθεί το χρέος . Μπορείτε εσείς , να πάρετε ένα χρέος του Δήμου και να το πληρώσετε ; Φυσικά ΟΧΙ . Θα πρέπει να κάνετε κατά κάποιο τρόπο μια δωρεά όποτε ο Δήμος , να εισπράξει και μετά να κόψει ένταλμα πληρωμής
Ας πούμε ο Ιδιώτης παίρνει το απόκομμα της ΔΕΗ , για το πληρώσει , πως θα γίνει θα πληρώσει και τον φωτισμό του λιμανιού και της Διασταύρωσης ; Βέβαια ΟΧΙ . Πρέπει να ξεχωρίσει την δική του κατανάλωση . Πως μπορεί να γίνει αυτό , αφού όλα είναι στο ίδιο λογαριασμό ; Και πως η ΔΕΗ θα διαγράψει το χρέος αφού δεν έχει το ένταλμα πληρωμής ;

Δεν επικαλούμαι ότι υπάρχει κομπίνα η χαμόγια , απλώς κάποια διευκόλυνση
Π.Χ Πάω στο Γήπεδο του ΤΙΤΑΝΑ και έξω από το γήπεδο κάνω μια κατασκευή για Ταβέρνα Καφέ Μπαρ Κλαμπ κ.τ.λ (Κάνω κάποια έξοδα ) και παίρνω ρεύμα από το γήπεδο και το λειτουργώ με πελάτες εσάς και τους μαθητές απέναντι , την δε επιχείρηση μου την ονομάζω ΤΙΤΑΝ ΣΕΡΒΙΩΝ club , για με βοηθηθώ καλύτερα στην νομιμοποίηση . Ελπίζω τα ίδια να λέτε και για μένα , ασ’ τον μωρέ , αφού έκανε τόσα έξοδα ο άνθρωπος και αναβαθμίζει την περιοχή , Αφήστε τον έκανε ΑΝΑΠΤΥΞΗ è ΚΑΛΟ ΕΕΕ! Μάλλον αυτό θα κάνω ,για τα παιδιά μου , όποτε βάζω μπροστά , γίνομαι πρώτα Πρόεδρος ΔΕΤΟΥΠΑΣ και στην συνέχεια μερικούς κουμπάρους .

Συμπέρασμα : ποιος είναι το ΛΑΜΟΓΙΟ; , πρώτα – πρώτα εγώ . που ανέχομαι να με κοροϊδεύουν και να δίνω συγχωροχάρτι σε κάθε ανομία . Εντάξει μην διαμαρτύρεσαι “Πρόεδρε του ΤΙΤΑΝΑ” εσύ θα πίνεις τσάμπα πότο (Χιούμορ κάνω καμία σχέση ο Πρόεδρος του ΤΙΤΑΝΑ)

Φιλικα ΓΙΩΡΓΟΣ Κ  

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και η νέα παρέμβαση του ΓΚ δενξεκαθαρίζει τίποτε.Ασαφειες και εικοτολογίες.Η στάθμη της λίμνης είναι τόσο κλπ κλπ
Πριν χρόνια που λειτουργούσε ο τότε ΝΟΚ δεν υπήρχε κίνδυνος να ανεβει η λιμνη στο μεγιστο βαθμό.
Γιατί δεν ανέβηκε?
Και θα ανεβεί τώρα?
Ηδη, το θεμα δεν το διδει κανενας σημασια και κανεις δεν ασχολείτε, οπως η δημοτική αρχή, ούτε η ΔΕΗ.
Εν κατακλείδι...
τίποτε δεν πρόκειτε να γίνει.
Ο ΝΟΚ δουλεύει κανονικά, ετοιμάζει πάρτυ και εκδηλώσεις και ουτε ενοχλείτε απο ανωνυμες καταγγελίες τύπο ΓΚ!!!

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Ε ναι! Με αυτή τη "δημιουργική" λογική που επικαλείσαι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε σα κράτος και σαν κοινωνίες. Τα συγχαρητήριά μου άξιε συνεχιστή! Όσο για το Δήμο και τη ΔΕΗ ... ε κάποτε θα δώσουν και αυτοί λόγο. Δεν είναι δυνατόν στο όνομα της όποιας ανάπτυξης να καταστρατηγούνται τα πάντα και ειδικά όταν τίθεται θέμα ασφάλειας για τη ζωή ανθρώπων. Σε όλα υπάρχουν όρια

Ανώνυμος είπε...

Εγω δεν ειμαι συνεχιστής κανενός.
Λέω, ολα θα είχαν αξία, αν ο Γ.κ είχε πέρα απο ερωτήσεις και εύστοχες απαντήσεις.
Απο τις απαντήσεις του, δεν βγαίνει κανενα συμπέρασμα.Γιατί, αν πράγματι υπήρχε σκάνδαλο στο ΝΟΚ, με αυτα που λέει θα γινόταν Σάλος σήμερα.
Αλλά τίποτε δεν εγινε.
Σιωπή απο τους πάντες...
Και ο ΓΚ?
Θα συνεχίσει να πίνει ΑΜΕΡΙΜΝΟΣ τον καφέ του στο...ΝΟΚ!!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ Κ είπε...

ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ,ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ , ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΝΟΚ .
ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΔΕΙΑ ; ΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑ ΛΕΣΣΣΣΣΣΣΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ Κ

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Το ενδεχόμενο να υπάρχει όντως σκάνδαλο (ας το πούμε έτσι) και να μένει στα αζήτητα παρά τις καταγγελίες, γιατί απλά δε συμφέρει κανένα η εξέτασή του, μήπως θα πρέπει να το εξετασεις φίλε ανώνυμε;

Ανώνυμος είπε...

Εχω την εκτίμηση, οτι ο διάλογος σκοπό εχει να συμβάλουμε πρός το καλύτερο και δεν θέλω με τις απόψεις μου να αντιδικώ με κανένα.
Ο παλιός ΝΟΚ λειτούργησε πολλά χρόνια και κανένας δεν ασχολήθηκε με την υποβολή αναλόγων ερωτημάτων.
Και τότε υπήρχαν οι κίνδυνοι να ανέβει η στάθμη της λίμνης κλπ κλπ πράγμα που δεν εγινε ποτέ και συνέχιζε την λειτουργία του.
Ο παλιός ΝΟΚ εκλεισε λόγω οικονομικής χρεωκοπίας, που τον οδηγησαν οι ιθυνόντες του, αφου καμμία αναπτυξιακή υποδομή δεν είχε δημιουργήσει και ήταν ολα επικίνδυνα.
Με διαγωνισμό που εγινε, τέτοιο καιρό, δημοπρασία, ο χώρος κατοχυρώθηκε για εκμετάλευση 15 χρόνων, σε ιδιώτη, με την δημιουργία αγροτουριστικής υποδομής κτιριακών εγκαταστάσεων, αναψυκτηρίου κλπ.
Οταν εγινε η δημοπρασία, οι μετέχοντες είχαν γνώση της κατάστασης, περί ανόδου λίμνης, επικινδυνότητας, ΔΕΗ, κλπ κλπ.
Παραταύτα ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε νομοτύπως και ο Ιδιώτης επενδυτής εκ Νεράιδας, προχώρησε στα εργα υποδομής που δημιούργησε.Μέσα στα πλαίσια νομιμότητας, που ανατιθενται κατόπιν διαγωνισμών.
Ο Ιδιώτης δεν εχει πρόβλημα με το τεύμα.Ρεύμα μπορεί να πάρει απο που θέλει, απο την στιγμή που του εγκρίνεται βάσει του διαγωνισμού το έργο υποδομής που κατασκεύασε.
Για αυτό και δεν εχει καμμια ευθυνη για την επιχείρηση που εστησε.
Ευθυνες εχει η παλια διοικηση ΝΟΚ,
που ας ερωητηθεί πως επαιρνε και απο που ρεύμα, αν ειχε αδεια και αν γνωριζε οτι η σταθμη της λιμνης ανέβει θα κάλυπτε ολο το άθλιο τότε αναψυκτηριο της...
Και μάλιστα λόγω αφύλακτων εγκαταστασεων,τοτε ειχε πνιγει και ενας απο Σιάτιστα και ο κινδυνος ατυχηματος ηταν πολυ μεγαλος.
Το πρόβλημα ειναι πλέον στην γενικότερη υποδομή ΛΙΜΑΝΑΚΙ-ΝΟΚ και αν εχουν δοθεί οι οριστικές εγκρισεις απο την δεη-νομαρχια για την λειτουργία τους...

Ανώνυμος είπε...

Η δημοπρασια με την οποία κατακυρώθηκε ο ΝΟΚ στον νεο ιδιωτη εγινε πέρυσι-ΜΑΙΟς 2009