Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

πως λένε: Σφαγεί(α) στο πόδι

η καταγγελία και η φωτό από τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, η ντροπή δική τους ...

Το «κόκκινο» ρέμα των σφαγείων ή χριστουγεννιάτικος οικολογικός μποναμάς


Η προχειρότητα και ο ασύδοτος τρόπος λειτουργίας των δημοτικών υποθέσεων συνεχίζεται. Αυτή τη φορά μάλιστα «κοκκίνισαν», σε αντίθεση με τους πολυπράγμονες άρχοντές μας που αντί να κοκκινίζουν από ντροπή, σφυρίζουν αδιάφορα και χαμογελούν προκλητικά, λες και δεν συμβαίνει τίποτα.

Είχαμε καταγγείλει λίγο καιρό πριν την μακροχρόνια ανοχή της δημοτικής αρχής Σερβίων στην καθυστέρηση παράδοσης των νέων δημοτικών σφαγείων από τον εργολάβο που είχε αναλάβει το έργο.
Καταγγείλαμε και την σκανδαλώδη παραχώρηση του συγκεκριμένου πολυδάπανου έργου στην ιδιωτική πρωτοβουλία με το συνηθισμένο επιχείρημα της «ασύμφορης» λειτουργίας του από τον ίδιο το Δήμο.
Δεχτήκαμε χλευασμούς όταν προειδοποιούσαμε ότι πέρα από το κέρδος, στη λειτουργία τέτοιων έργων, μεγαλύτερη σημασία έχει η ασφαλής λειτουργία τους και η υγεία του λαού. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε πιο γρήγορα απ’ ότι περιμέναμε. Παρά την ύπαρξη βιολογικού καθαρισμού (που δεν είμαστε σίγουροι πλέον αν παρελήφθη με δοκιμασμένη την λειτουργία και την αποτελεσματικότητά του), τις τελευταίες μέρες τα νέα σφαγεία «λειτούργησαν» αποθέτοντας τα παραγόμενα λύματα στο παρακείμενο ρέμα. Δημιουργήθηκε έτσι, μια μακριά εστία μόλυνσης που εκτείνεται από το πίσω μέρος των Αυλών ως τα Κρανίδια σχεδόν (και φυσικά κατ’ επέκταση αφού εκεί κατέληξαν τα λύματα στη λίμνη).

Η οικολογική και αισθητική καταστροφή που συντελέστηκε είναι προφανής και αδιάψευστος μάρτυρας είναι το φωτογραφικό υλικό που δίνουμε στη δημοσιότητα. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων που κυριάρχησαν στην λειτουργία του συγκεκριμένου έργου. Τα ερωτήματα είναι προφανή. Θα απολογηθεί η δημοτική αρχή για την επαίσχυντη αδιαφορία της σε θέματα που άπτονται της υγείας του λαού; Θα πληρώσουν οι υπεύθυνοι για την καταστροφή που έγινε; Οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους (υγειονομικές και δικαστικές) θα πάρουν μέτρα;

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

2 σχόλια:

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν τα σφαγεία χωρίς να υπάρχει βιολογικός καθαρισμός και βέβαια το καλό είναι ότι μας τά πρηξαν εδώ και δυο μέρες στα κανάλια για το σφαγείο των Σερβίων και δώσ' του συνεντεύξεις και δηλώσεις ... Αλήθεια είδε ο Σόκουτης αυτά τα χάλια; Εντάξει για άλλους δεν θα αναφέρω γιατί αμφιβάλλω αν γνωρίζουν και τι είναι ο βιολογικός καθαρισμός (μην έχουμε και πολλές απαιτήσεις) ...

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!
Υγεία και κάθε ευτυχία σε όλους μας!!