Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Στη φυλακή ο νεαρός αντεξουσιαστής Ηλίας Νικολάου απο την Κοζάνη

Ποινή κάθειρξης 7,5 ετών επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον 26χρονο αντεξουσιαστή Ηλία Νικολάου, ο οποίος κατηγορείτο για την εμπρηστική επίθεση, τον περασμένο Ιανουάριο, στο κτήριο της δημοτικής αστυνομίας, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.
Μετά την ακροαματική διαδικασία δύο ημερών, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 26χρονο για τις πράξεις της κατοχής εκρηκτικών υλών (η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα) και της έκρηξης με κίνδυνο για άνθρωπο και πράγματα (κατά πλειοψηφία με ψήφους 4-3), ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Το Δικαστήριο αποφάσισε τελικά η έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, με συνέπεια ο νεαρός να πάρει τον δρόμο προς τις φυλακές.
Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο Ηλ. Νικολάου ισχυρίστηκε ότι είναι αθώος, ενώ έκανε λόγο για «σκευωρία σε βάρος του» και «στημένη ιστορία» από την αστυνομία.
Αν και μέλη του αντεξουσιαστικού χώρου αποδοκίμασαν την ετυμηγορία του δικαστηρίου, φωνάζοντας συνθήματα, η αποχώρησή τους ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα.
από το kozan.gr

ΣΧΟΛΙΟ: 7,5 χρόνια σε ένα νέο άνθρωπο για "έκρηξη με κίνδυνο για άνθρωπο" ... για να δούμε τί ποινή θα βάλουν στο όργανο (τους) με ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΕΚΠΥΡΣΟΚΡΌΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: