Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

κομιστής των πιστωτών

 

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μαϊμού διαπραγμάτευση.
Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ελλάδα, στον Πρωθυπουργό, στην κυβέρνηση και στους πιστωτές και στους εταίρους. Όλοι κάθονται στην ίδια πλευρά του τραπεζιού. Απλά οι πιστωτές και οι εταίροι ανακοινώνουν τις αποφάσεις τους και ο Πρωθυπουργός γίνεται κομιστής τους, μεταφέροντας σκληρά εκβιαστικά διλήμματα στον ελληνικό λαό.
Αν δε, ισχύουν όλα όσα διέρρευσαν σήμερα στον Τύπο περί ενός νέου εκβιασμού για πράξη νομοθετικού περιεχομένου αν δεν γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα για μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρώτου μεγέθους αντιδημοκρατική εκτροπή.
Και αναρωτιέμαι ποιος έχει δώσει το δικαίωμα σε έναν Πρωθυπουργό, που δεν έλαβε ποτέ την ψήφο του ελληνικού λαού, να μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, σκοτεινές εποχές, τότε που μη εκλεγμένες κυβερνήσεις νομοθετούσαν πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, χωρίς βεβαίως να νοιάζονται για το κόστος, γιατί δεν σκέφτονταν ποτέ να απευθυνθούν στον ελληνικό λαό.
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια εκτροπή, σε μια πρωτοφανή κοινωνική διάλυση αλλά και παράλυση της δημοκρατίας. Και αυτό δεν μπορεί να μείνει έτσι».
από το ecoleft

Δεν υπάρχουν σχόλια: