Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

φονιάδες με ...βύσμα (;)

η επιστολή στάλθηκε στο kozan.gr από όπου και την αναδημοσιεύουμε

Ερωτήματα προς τον Αντιπεριφερειάρχη Αθανάσιο Κοσματόπουλο, τον Κυνηγητικό Σύλλογο Βελβεντού και την Οικολογική Κίνηση
Αγαπητό kozan
Θέλω να αναφέρω ένα συμβάν που έλαβε χώρα σε μια ταβέρνα στο Βελβεντό. Πριν μερικές εβδομάδες στις γιορτές των Χριστουγέννων βρέθηκα στη γενετηρά μου πόλη στο Βελβεντό και έγινα άθελα μου μάρτυς ενός περιστατικού το όποιο νομίζω ότι πρέπει να αναφέρω για να λάβουν γνώση κάποιοι θεσμικοί κα μη παράγοντες τις περιοχής.
Συγκεκριμένα σε κεντρικό κρασοπωλείο στο Βελβεντό ήμασταν μια παρέα από την Θεσσαλονίκη ενώ διασκεδάσαμε στο διπλανό τραπέζι κάθονταν κάποιος κύριος σε εύθυμη κατάσταση ο όποιος αυτοαποκαλούνταν «Ρωχάμης των Πιερίων» και έλεγε προς τους θαμώνες του μαγαζιού πως την προηγούμενη ημέρα σκότωσε αυτός και η παρέα του 4 αγριόχοιρους, να σημειώσω ότι η χιονοκάλυψη στην περιοχή εκείνες τις ήμερες βρίσκονταν στο 100% και το ύψος του χιονιού στους 30 πόντους, στην ερώτηση κάποιου ότι δεν φοβηθήκατε την θυροφυλακή και το δασαρχείο για να κυνηγάτε με το χιόνι η απάντηση του μας άφησε άναυδους, «ποια θηροφυλακή και ποιος δασοφύλακας πήρα τηλέφωνο το γιατρό και θα έρθουν να μου βαρέσουν προσοχή» στο άκουσμα του «γιατρού» δεν δώσαμε σημασία όσο στην «προσοχή που θα βαρέσουν» τα όργανα τα οποία έχουν θεσμοθετηθεί να προστατεύουν την πανίδα και τη χλωρίδα τις πατρίδας μας, η συνέχεια όμως είχε και άλλες αποκαλύψεις όταν πήρε στο τηλέφωνο τον «γιατρό» ο οποίος δεν άλλος από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κοσμάτοπουλο με τον οποίο είχαν μια αποκαλυπτική συνομιλία για τα κατορθώματα της παρέας του.


Θέλω να υποβάλλω κάποια ερωτήματα σε αρμόδιους και μη φορείς, ο κ. Κοσματόπουλος ήταν ενήμερος για την πλήρη χιονοκάλυψη της περιοχής και ότι το κυνήγι απαγορεύεται, η θηροφυλακή και η δασική υπηρεσία έλαβαν εντολή από τον κ. Κοσματόπουλο να «βαρέσουν προσοχή στον κ. Ρωχάμη των Πιερίων», ο Κυνηγητικός Σύλλογος Βελβεντού είναι ενήμερος για το περιστατικό και αν ναι τι ενέργειες έχει κάνει, η Οικολογική Κίνηση σε παρόμοιες περιπτώσεις όπου απαγορεύεται το κυνήγι έχει προβεί σε κάποια καταγγελία και τέλος πόσοι αγριόχοιροι επιτρέπονται να χτυπηθούν «χωρίς χιονιοκάλυψη» σε κάθε έξοδο ανά ομάδα.

Ευχαριστώ για το χώρο σας στην ιστοσελίδα και είμαι στην διάθεση του καθενός για τις αποδείξεις των αναφερομένων μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: