Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

τυροπιτάκια έργα τέχνης …

Τα έργα τέχνης πληρώνονται αδρά από τους φιλότεχνους και μη, με απαραίτητη προϋπόθεση την ύπαρξη περισσευούμενων «πόρων».
Στα Σέρβια δεν έχουμε και πολλούς φιλότεχνους που μπορούν να διαθέσουν από το περίσσευμά τους, ειδικά στην εποχή που ζούμε. Από τη μια στιγμή στην άλλη λοιπόν (πρωινιάτικα), βρέθηκα να κατατάσσομαι σε αυτή την προνομιούχα ομάδα, χωρίς να το καταλάβω. Αφορμή για τα ψώνια έργων τέχνης ήταν η πρωινή λαιμαργία και η προμήθεια …τυροπιτακίων!
Κεντρικό ζαχαροπλαστείο στα Σέρβια μου πούλησε λοιπόν (6) έξι  (ολογράφως και αριθμητικά για να μην μπερδευτούμε) τυροπιτάκια με αντίτιμο πέντε ευρώ (;). Πως λέγαμε τα παλιά (καλά) χρόνια «παφ και τάλιρο», σήμερα λέμε «μπουκιά και ευρώ».
Το εν λόγω ζαχαροπλαστείο –όντως- παράγει «τέχνη» με τις γνωστές του πουτίγκες, αλλά δεν γνώριζα, ο πτωχός ότι, και τα τυροπιτάκιά του είχαν επιρροές από Βαν Γκόγκ ή έστω εγχώρια από τον μπαρμπα Γιάννη το Μόραλη …
Από πότε η πλατεία των Σερβίων απέκτησε τιμές Παρισίου ή Ρώμης; (αν και πιστεύω τα εν λόγω εδέσματα θα είναι πιο φθηνά εκεί)
Και μετά σου λένε «στηρίξτε την τοπική αγορά»
Αλλά πάλι πιθανόν τόσα να χρειαζόταν ο εντόπιος «επιχειρηματίας». Τι να πω; Πάντως θα μου λείψουν οι πουτίγκες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: