Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Δηλητηριασμένος Λύκος στην Κορησό Καστοριάς!

Ο δεύτερος νεκρός λύκος για το 2012 βρέθηκε στη δασική περιοχή της Κορησού Καστοριάς από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, το απόγευμα της 24ης Ιανουαρίου. Πρόκειται για έναν αρσενικό λύκο, ηλικίας 7 ετών και βάρους 65 κιλών. Σύμφωνα με καταγγελία κατοίκων της περιοχής, το άτυχο ζώο βρισκόταν νεκρό στο σημείο για δύο περίπου ημέρες. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μετέφερε το ζώο στο Σταθμό Περίθαλψης της Καστοριάς με τον οποίο και συνεργάζεται, ώστε να πραγματοποιήσει νεκροψία και να συλλέξει δείγματα γενετικού υλικού για τη μελέτη του είδους.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ειδοποίησε το Δασαρχείο Καστοριάς αλλά και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας για να πραγματοποιηθεί ταφή του ζώου σε ελεγχόμενο χώρο. Το αίτιο θανάτου του άτυχου ζώου αποδίδεται σε δηλητηριασμένο δόλωμα, καθώς τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκαν κρούσματα δηλητηριασμένων σκύλων από δολώματα στην περιοχή. Οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να επιβεβαιώσουν τις υποψίες αυτές.

Από τις αρχές Οκτωβρίου 2010, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ), και οργανώσεις από την Ισπανία και την Πορτογαλία υλοποιεί πρόγραμμα με τίτλο «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» (LIFE09 NAT/ES/000533) με στόχο την αντιμετώπιση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων με καινοτόμες δράσεις και μέτρα.
Δυστυχώς, η παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων αποτελεί κοινή πρακτική σε πολλές αγροτικές περιοχές της Ευρώπης και σε χώρες της Μεσογείου και πλήττει σημαντικά τα αρπακτικά πουλιά, καθώς και είδη απειλούμενων θηλαστικών, όπως η καφέ αρκούδα (Ursus arctos), ο λύκος (Canis lupus) και ο λύγκας της Ιβηρικής χερσονήσου (Lynx pardinus).
Για περισσότερες πληροφορίες: Βάσω Πετρίδου, 2310 555920 & 6937 422537.

2 σχόλια:

NOSTOS είπε...

Δυστυχώς σε αυτόν κόσμο υπάρχουνκαι οι "μη άνθρωποι"..για να μην πώ κάτι άλλο φίλε μου.
Δεν ξέρω τι στο καλό διαστροφή είναι αυτή που έχει πιάσει μερικούς τα τελευταία χρόνια,να βασανίζουν τα ζώα και να τα σκοτώνουν είτε είναι κατοικίδια είτε όχι..

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Δυστυχώς δεν είναι μόνο τα τελευταία χρόνια, αλλά από τότε που ο άνθρωπος άρχισε να νοιώθει άβολα με το χαρακτηρισμό του ως ζώο. Έχουν γίνει πια ρουτίνα στην περιοχή τέτοια περιστατικά ...
Η μόνη λύση είναι να εξοπλίσουμε τους λύκους, τις αρκούδες και τα αγριογούρουνα. Η μάχη πρέπει να δοθεί επί ίσοις όροις!

Καληνύχτα φίλε