Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Τι σας φταίνε η Αριάδνη και οι Έλληνες κε Υπουργέ;

εάν θέλετε να δώσετε -σώνει και καλά- λεφτά σε δικηγόρους και δημοσιογράφους μπορείτε να τους τα δώσετε στις off shore τους, you know ... (η εμπνευσμένη φωτό και το σχόλιο δικό μας)

Με έκπληξη ακούσαμε στα ΜΜΕ τον Υπουργό  Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση να ανακοινώνει το νέο χαράτσι. Ποιος ιθύνων νους του Υπουργείου Εργασίας είχε τη φαεινή ιδέα οι πολίτες αυτής της Χώρας να επικυρώνουν με συμβολαιογραφική πράξη κάθε αλλαγή της οικογενειακής τους κατάστασης από τη νέα χρονιά (θάνατοι, γάμοι, διαζύγια και ποιος ξέρει τι άλλο) ;   

Το υπουργικό επιτελείο εργασίας είναι λάτρης της ελληνικής μυθολογίας και την παραπάνω φαεινή ιδέα ονόμασε «Αριάδνη». Ετυμολογία της λέξης: Αριάδνη > Αριάγνη >αρια+αγνή = πολύ αγνή.
 

Στην ελληνική μυθολογία, η Αριάδνη ήταν κόρη του βασιλιά Μίνωα της Κρήτης και της Πασιφάης και συνδέεται ιδιαίτερα με το μύθο του Θησέα, αλλά και του Μινώταυρου.  Όταν ο Θησέας έφτασε στην Κρήτη, γνώρισε την κόρη του Μίνωα και την ερωτεύτηκε, το ίδιο όμως και αυτή. Του έδωσε λοιπόν ένα κουβάρι κλωστή, (ο περίφημος και ως έκφραση της νεοελληνικής γλώσσας «Μίτος της Αριάδνης»), ώστε όταν θα έμπαινε στον Λαβύρινθο να το ξετυλίξει για να μπορέσει έπειτα, αφού σκοτώσει το Μινώταυρο, να βρει την έξοδο.

Ο Θησέας πράγματι σκότωσε το τέρας και, χρησιμοποιώντας το Μίτο της Αριάδνης, κατάφερε να βγει από το Λαβύρινθο.
Παραλληλίζοντας την έμπνευση του κ. Υπουργού με το μύθο, ο Θησέας είναι το Υπουργείο Εργασίας ( ο Υπουργός) και ο «Μίτος της Αριάδνης» είναι  οι συμβολαιογράφοι, που θα ξετυλίξουν το κουβάρι και θα βγάλουν από το Λαβύρινθο το Κράτος, σκοτώνοντας  τον  Μινώταυρο, που είναι ο πολίτης.  

Όπως λέει (ο κ. Υπουργός) οι  συμβολαιογράφοι θα έχουν ηλεκτρονική σύνδεση με τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία θα ενημερώνονται άμεσα και έτσι θα σταματά η καταβολή συντάξεων χηρείας, σε περίπτωση τέλεσης νέου γάμου, καθώς και η καταβολή συντάξεων σε θανόντες, διαδικασία που δεν μπορούν να την κάνουν οι Ληξίαρχοι στους Δήμους, διότι δεν είναι συνδεδεμένοι on line ! 

Να ενημερώσουμε τον κ. Υπουργό ότι η on line σύνδεση ξεκίνησε να εφαρμόζεται από το 2012 στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα, που είναι ο ΟΓΑ. Αυτό πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Διοικητή του ΟΓΑ έχοντας ως αποτέλεσμα  οι Ληξίαρχοι, σε συνεργασία με τους Ανταποκριτές ΟΓΑ του Δήμου, άμεσα (την ίδια μέρα) να ενεργούν, αποστέλλοντας τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου και κάθε άλλη παροχή στον ασφαλιστικό φορέα για τη διακοπή της σύνταξης και μάλιστα χωρίς ταλαιπωρία και χωρίς να δαπανηθεί από τον πολίτη ούτε ένα ευρώ, ενώ στην περίπτωση της «Αριάδνης»  οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να καταβάλουν περίπου 50 ευρώ (ή άλλο ποσό που τελικά θα συμφωνηθεί;) στους συμβολαιογράφους.

Δυστυχώς συμπατριώτες αυτής της «ρημαγμένης» Χώρας, τα ίδια γινόταν τις προηγούμενες δεκαετίες λόγω των άστοχων αποφάσεων των υπουργείων, καθώς αντί να λύνουν ζητήματα δημιουργούσαν προβλήματα στην κοινωνία, με αποτέλεσμα άλλοι να δυστυχούν και άλλοι, που ήταν κοντά στα κυκλώματα της κρατικής μηχανής, να ευημερούν σε βάρος των αδυνάτων.

Σε μια εξαθλιωμένη κοινωνία με ποσοστό ανεργίας περίπου 25% (οι περισσότεροι νέοι)  και 70%  των πολιτών στα όρια της φτώχιας, ζητά ο κ. Υπουργός να τιμωρούνται οι πράξεις ζωής τους, πληρώνοντας νέο χαράτσι και έχοντας υποστεί άλλη μια ταλαιπωρία.

Αναρωτιέμαι γιατί τόση προχειρότητα και ανευθυνότητα, όταν τα πράγματα είναι απλά και μπορούν να λυθούν ανέξοδα;

Γιατί να μπορούν  on line οι συμβολαιογράφοι και να μην μπορούν οι  Ληξίαρχοι ή τα Κ.Ε.Π.,  όταν σήμερα όλοι οι Δήμοι έχουν μηχανοργάνωση και είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο;

Τι κρύβεται πίσω απ’ αυτήν την πράξη και γιατί να εξασφαλίζουμε χιλιάδες ευρώ στους συμβολαιογράφους, όταν η κοινωνία στενάζει:;

Κύριε υπουργέ, μην ενδίδετε σε φαύλους κύκλους που αντί να παρέχουν χρηστή διοίκηση προσπαθούν να εμπλέξουν τα πράγματα με απώτερο σκοπό το οικονομικό όφελος.  Δώστε λύση μέσω των Ληξιαρχείων και των Κ.Ε.Π., και εμπιστευτείτε ανεπιφύλακτα τους δημόσιους αυτούς λειτουργούς  που είναι σίγουρο ότι δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τα χρονίζοντα κακώς κείμενα. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΑΛΑΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: