Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός για την Πτολεμαίδα

Ομαδική έκθεση δώδεκα μεγάλων ζωγράφων

Το Παλαιοντολογικό & Ιστορικό Μουσείο και ο Δήμος Εορδαίας στο πλαίσιο του θεσμού «Άνοιξη 2011» εγκαινιάζει την Δευτέρα 2 Μαΐου του 2011, την Ομαδική Έκθεση δώδεκα μεγάλων ζωγράφων, που λαμπρύνουν εδώ και χρόνια με τις δημιουργίες τους το ελληνικό εικαστικό στερέωμα: των Ανδρεαδάκη Δημήτρη, Βερούκα Αλέξη, Γιαννακάκη Μαρίας, Γκολέμα Μίλτου, Δασκαλάκη Στέφανου, Ηλιοπούλου Ειρήνης, Μαδένη Μιχαήλ, Ματζαβίνου Τάσου, Παπαλαμπρίδη Μαρίνας, Ρόρρη Γιώργου, Στάβερη Αντώνη και Φιλοπούλου Μαρίας.
Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στον μεγάλο μας ζωγράφο και ακαδημαϊκό Παναγιώτη Τέτση, για την συμβολή του στη Δημοτική Πινακοθήκη Πτολεμαΐδας, ο οποίος θα μας τιμήσει με την παρουσία του.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της Έκθεσης έχει αναλάβει η ιστορικός τέχνης Τατιάνα Σπινάρη.
Για δεύτερη χρονιά η Πινακοθήκη κατορθώνει να διοργανώσει μια τέτοιου σημαντικού μεγέθους έκθεση. Μια έκθεση που δεν αποτελεί μεταφορά από κάποια ελληνική μητρόπολη, αλλά προγραμματίστηκε και σχεδιάστηκε για να παρουσιαστεί, αποκλειστικά σε ένα πολιτιστικό ίδρυμα της ελληνικής επαρχίας.
Μια οργάνωση που επιμένει να στοχεύει υψηλά παρά τις συγκυρίες των καιρών, προσδοκώντας να επιτύχει στο μέτρο του δυνατού μια πραγματική πολιτιστική αποκέντρωση που τόσο ανάγκη έχει η επαρχία.
Διάρκεια Έκθεσης: 02–05–2010 έως 30–06–2010
Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 – 14:00 & 17:00 – 21:00
Σάββατο έως Κυριακή   : 10:00 – 14:00
από το kozani media

Δεν υπάρχουν σχόλια: