Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Συμβολική διαμαρτυρία για την επέτειο των 25 χρόνων από το Τσερνόμπιλ

Χτες ήταν το Τσέρνομπιλ, Σήμερα η Φουκουσίμα,  Αύριο ποιος ;;

Αυτό  ήταν το κεντρικό σύνθημα της συμβολικής διαμαρτυρίας που οργάνωσε η Δημοτική Κίνηση Κοζάνης χτες με αφορμή την 25η επέτειο του πυρηνικού ολοκαυτώματος του Τσερνομπιλ.
Τα μέλη της Κίνησης με ολόσωμες άσπρες φόρμες, μάσκες και πικέτες έδωσαν το δικό τους χρώμα στο κέντρο της πόλης. Ξεκίνησαν από την Πλ. Γιολδάση, έκαναν σιωπηλή πορεία στην οδό Π. Μελά και στον κεντρικό πεζόδρομο, όπου μοίρασαν προκηρύξεις στους περαστικούς (Επισυνάπτεται το κείμενο). Στη συνέχεια έκαναν καθιστική διαμαρτυρία με αναμμένα κεριά στην  πλατεία, όπου είχαν στήσει ταμπλώ και προβολικά με αποκαλυπτικές εικόνες και βιντεάκια από το Τσερνομπιλ και τη Φουκουσίμα.


Οι πολίτες και οι εκπρόσωποι διαφόρων οργανώσεων που παραβρέθηκαν είχαν μόνο θετικά σχόλια να πουν. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης συνεχής ήταν και η παρουσία εκπροσώπων του Περιφερειακού Συνδυασμού «Εναλλακτική Δράση»
Σημειώνεται ότι την επόμενη Παρασκευή, 6 Μαίου, η Κίνηση οργανώνει αντιπυρηνική Ημερίδα με αιχμή τη συγκρότηση Αντιπυρηνικού Δικτύου στα Βαλκάνια  και στόχο τη ματαίωση της εγκατάστασης νέων πυρηνικών εργοστασίων,  τη σταδιακή απεξάρτηση από τα πυρηνικά (και ορυκτά) καύσιμα και τη ριζική στροφή στις Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: