Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Καρά-Τζαφέρ και η αιματολαγνεία ως εθνική ιδεολογία.

Το ακούσαμε και αυτό το 2011 μ.Χ., ότι πολίτης της χώρα μπορεί να γίνει όποιος έχει ελληνικό αίμα, δηλαδή γεννήθηκε από Έλληνες γονείς. Όχι όποιος ζει και εργάζεται στη χώρα ή έχει πάει στο ελληνικό σχολείο ή όποιο άλλο κριτήριο της πραγματικής ζωής.
Επειδή δηλαδή ο Αδώνις νιώθει ένα τίποτα και αναζητά στις φαντασιώσεις του κάποια αρχαία καταγωγή για να νιώσει κάποιος, πρέπει να κάνουμε την αιματολαγνεία του και εθνική ιδεολογία.
Πρώτων τους ρωτάει τους αρχαίους έλληνες αν τον θέλουν για απόγονο; Kαι δεύτερον γιατί δηλαδή είναι απόγονος των αρχαίων Ελλήνων και όχι πιο πίσω, του Homo Sapiens ή και καμία συνέχεια του Νεάτερνταλ;
Από μια πλευρά η θεωρία του δικαίου του αίματος είναι και η πιο “αντεθνική” πρόταση, καθώς λόγω της υπογεννητικότητας των ελληνών η οποία με την κρίση θα φτάσει στο απόγειο, βάζουμε πλώρη για μια χώρα χωρίς πολίτες!
Και είναι σίγουρο ότι αν οι επαναστατημένοι γραικοί του 1821 βάζανε αυτό το κριτήριο, δύσκολα θα αποκτούσαν χώρα με πολίτες. Το προδίδει και το όνομα του Καρά-Τζαφέρ. (εγώ πάντως το χωρίζω διαφορετικά: το τούρκικο ΚΑΡΑΤΖΑ και το ...γνωστό ΦΥΡΕΡ)

Το είπε ο ΚΑΦΕΤΖΗΣ στα ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΑ και δεν είχα άλλη λύση από το c(l)opy
Καλά Mika η φωτογραφία "θεϊκή"

Δεν υπάρχουν σχόλια: