Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Σκότωσαν 10.000 πουλιά σε δύο ημέρες για το αρρωστημένο "χόμπυ" τους!

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 110 Ζωοφιλικών Σωματείων (ΠΣΕΖΣ) καταγγέλλει τη μαζική εξολόθρευση, τουλάχιστον 10.000 πτηνών, από κυνηγούς στην περιοχή Λογγού Μεξιατών του Νομού Φθιώτιδας.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εστάλη χθες προς εκατοντάδες παραλήπτες, με κοινοποίηση προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό αλλά και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, τριακόσιοι περίπου κυνηγοί μαζεύτηκαν στις 4 και 5 Φεβρουαρίου από όλα τα μέρη της Ελλάδας, για να κυνηγήσουν τσίχλες και κοτσύφια στη Φθιώτιδα.
Tα πουλιά, λόγω του χιονιά των προηγούμενων ημερών, είχαν βρει καταφύγιο στο πλατανοδάσος της περιοχής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Η ΠΣΕΖΣ καταδικάζει για πολλοστή φορά την ανικανότητα της Πολιτείας να προστατεύσει την πολύτιμη φύση και ζωή, διότι όχι μόνο αδυνατεί να εφαρμόσει τους νόμους που η ίδια θεσπίζει για το κυνήγι, αλλά και διότι εγκληματεί εις βάρος τόσο του περιβάλλοντος, όσο και της Δικαιοσύνης. Και τούτο διότι, ενώ επί σειρά ετών το Σ.τ.Ε αποφαίνεται διά των αποφάσεών του ότι το κυνήγι, όπως ασκείται στην Ελλάδα, είναι καθόλα παράνομο, το αρμόδιο υπουργείο, αγνοώντας αυτές τις αποφάσεις, σπεύδει να εκδώσει ''νέα'' ρυθμιστική που δεν διαφέρει σε τίποτα από την παλιά».

Στη συνέχεια, η ΠΣΕΖΣ καλεί την Εισαγγελία Λαμίας να πράξει τα δέοντα για το συντελεσθέν οικολογικό έγκλημα.

«Θέλουμε να ξαναδούμε ζωή στο δάσος. Θέλουμε να ξανακούσουμε το κελάιδισμα των πουλιών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: