Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

το ...καθεστώς άρχισε και τις απειλές

"Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ οφείλουν, τηρώντας το νόμο, να εργαστούν κανονικά συμβάλλοντας στην ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών που εκδόθηκε μετά τη σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο έκρινε παράνομη την προκηρυχθείσα για το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ."
Το μάθατε το μαθηματάκι σας Σοσιαλησταράδες της πλάκας και της ρεμούλας. Μόλις εξαγγέλεται μια απεργία κατευθείαν στα δικαστήρια ε; Μόνο τανκς δε στέλνετε ακόμη, όχι ότι δεν το περιμένουμε κι αυτό από σας.Θα μπορούσε να πει κάποιος: Ναι εντάξει αλλά πρόκειται για σοσιαλιστικό κίνημα (κούνημα θα έλεγα εγώ) και δεν μπορούμε να συγχέουμε τις πράξεις του και συγκεκριμένα τις απειλές του ενάντια σε εργαζόμενους, με μεθόδους φασιστικών καθεστώτων.
ΣΩΣΤΑ! Όταν μας βολεύει είμαστε σοσιαλιστές και όταν θέλουμε να επιβάλλουμε το βούρδουλα ...και πάλι σοσιαλιστές είμαστε.
Εδώ έχουμε μια σύμπραξη, μία συμμαχία της νομοθετικής και της δικαστικής εξουσίας με την εκτελεστική να περιμένει στη γωνία, ενάντια σε ένα κλάδο εργαζομένων που σημειωτέον δε διαθέτει ούτε τρακτέρ, ούτε φορτηγά.
Το δίκαιο του ισχυροτέρου. ΖΟΥΓΚΛΑ την έκανες την Ελλάδα Γ.Α.Π.

6 σχόλια:

NOSTOS είπε...

Κατ'αρχην να στειλω μια καλημερα στ'αγαπημενα μου Σερβια..
Υπαρχει καμμια μορφη εξουσιας σε ολη την νεοτερη ιστορια της Ελλαδας που να συμπορευοταν με τα θελω αυτου του λαου? σιγουρα οχι..ολες οι μορφες εξουσιας εκτελεστικη,νομοθετικη,εκκλησιαστικη και μην ξεχναμε και την εξουσια του συναφιου των δημοσιαγραφων,αυτο που κανουν τοσα χρονια ειναι να καταπατουν τα δικαιωματα του Ελληνικου λαου με την ιδια παντα συνταγη..και ειδικα τωρα με το ΚΑΤΟΧΙΚΟ Δ.Ν.Τ εμεις οι Ελληνες απαγορευεται οχι μονο να εχουμε δικαιωματα..αλλα και να ονειρευομαστε ενα καλυτερο αυριο.Μονο μην κανει πως ξυπναει τουτος εδω ο λαος που τον εχουν ρηξει σε ληθαργο..διοτι τοτε οχι με τις πετρες θα σας παρουν,αλλα θα τους λυντσαρουν ολους στο Συνταγμα..αυτα και ευχαριστω για την φιλοξενια

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Νά'σαι καλά φίλε μου, συνυπογράφω.
Από το στόμα σου και στου λαού τ' αυτί.

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

... και συμπληρώνω με την "ευγενική χορηγία" του Ν.Καββαδία:

" Μα ο εαυτός μου μια βραδιά εμπρός μου θα υψωθεί/
Και λόγο ως ένας δικαστής στυγνός θα μου ζητήσει/
Κι αυτό το ανάξιο χέρι μου που τρέμει θα οπλιστεί/
Θα σημαδέψει κι άφοβα το φταίχτη θα χτυπήσει."

από το :"Ιδανικό κι ανάξιος εραστής"

NOSTOS είπε...

Συμφωνω απολυτως..πολυ ευστοχο το αποσπασμα που χρησιμοποιησες απο το "ιδανικος κι αναξιος εραστης"φιλε μου..και μιας και αναφερθηκες στον Ν.Καββαδια ας αναρωτηθουμε και να προβληματιστουμε ολοι μας γιατι αυτη η χωρα εχει στανατησει να παραγει πολιτισμο..γιατι εχουν σταματησει να γεννιουνται νεοι Καββαδιες,..Ριτσοι..Καβαφηδες..Ελυτηδες..και πολλοι αλλοι οχι μονο ποιητες αλλα και στιχουργοι-συνθετες..απλα οι νεοελληνες αρκουνται να παρακολουθουν αποχαυνωμενοι αυτα που τους σερβιρουν οι διαφοροι γιαπηδες των καναλιων μεσα απο τα ανουσια ριαλιτι..δεν πειραζει ομως η κληρονομια των μεγαλων πνευματικων ανθρωπων που περασαν απο τουτον εδω τον τοπο ειναι τοσο μεγαλη που ακομα για πολλες γενιες το "Αξιον εστι" και αλλα μεγαλα εργα θα φωτιζουβ τον δρομο τους..φτανει εμεις να τους δειξουμε την αρχη του δρομου και να μπορεσουμε να ξυπνησουμε συνειδησεις..συγγνωμη για την πολυλογια μου και ευχαριστω και παλι για την φιλοξενια...

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Θα μου επιτρέψεις φίλε μου να είμαι πιο αισιόδοξος και αυτό γιατί πιστεύω ότι η "φλόγα" μας σιγοκαίει [...] Τα μεγάλα έργα και τον πολιτισμό τα γέννησαν οι συνθήκες. Δυστυχώς χρεωθήκαμε να ζήσουμε σε μια εποχή που κατάφερε να μας επιβληθεί η "νέα τάξη" (αυτό που δεν κατάφερε με τον χίτλερ και τον πόλεμο το κατάφερε με τα παιχνιδάκια του χρήματος) Θέλω να πιστεύω ότι μέσα από αυτή τη μαυρίλα, τη δυστυχία και την απαισιοδοξία θα ξεχυθεί η αναγέννηση του πνεύματος και του πολιτισμού. Αλλωστε βρισκόμαστε ήδη στον πάτο και η μόνη διέξοδος είναι προς τα πάνω. Δε σου κρύβω ότι δεν ξεχώρησα ακόμη εάν αυτά που σου γράφω τα πιστεύω ή μου επιβλήθηκε τόσο δυνατά η επιθυμία και η ελπίδα ... Ας επανέλθω όμως στην αρχή: αισιοδοξία!

NOSTOS είπε...

Οσο θα υπαρχουν ανθρωποι θα υπαρχει και αισιοδοξια..φτανει οι ανθρωποι αυτοι να εχουν την φλογα της δημιουργιας στην καρδια τους και την ψυχη τους..και μιας και μιλαμε για πνευματικο κοσμο..ολοι οσοι δημιουργησαν κατα καιρους μεγαλα εργα και επη οχι μονο Ελληνες απο την αρχαιοτητα μεχρι σημερα αλλα και ξενοι,ειχαν οραμα...αισιοδοξια..ειχαν μεσα τους την φλογα της δημιουργιας,και πανω απ'ολα ηξεραν οτι με τα εργα τους θα στηριζαν οχι μονο τους λαους τους,αλλα και την ανθρωποτητα ολοκληρη στους δυσκολους καιρους που περναγαν.τα μηνυματα τους δε μηνυματα αφυπνισης,αγωνιστικοτητας,αισιοδοξιας,αγαπης υπομονης και αγαπης..ιδανικα τους η ελευθερια,η πιστη στην ανθρωπινη υπαρξη..η αληθινη δημοκρατια..και η συναδελφωση και η ειρηνη αναμεσα στους λαους..καλη σου ημερα φιλε μου..καιμ καλη ημερα σε ολους τους φιλους και φιλες του μπλογκ των Σερβιων..