Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

κοντά τα χέρια "ΑΧΡΗΣΤΟΙ"!

Οι δημόσιοι υπάλληλοι σε δημόσια διαπόμπευση
σε λίγο θα εκτελούνται με συνοπτικές διαδικασίες για να πετύχουμε μείωσή τους

Το σχέδιο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και των υποστηρικτών της για το πετσόκομμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων άρχισε πριν σχεδόν 6 μήνες. Ήδη είχαν περάσει κάποιο μήνες από τις εκλογές, όπου ο Γιωργάκης υπόσχονταν ότι δεν πρόκειται να παγώσει μισθούς και να καταργήσει επιδόματα. Αντίθετα μειώθηκαν τα επιδόματα στο δημόσιο κατά 20% και κατά πολύ ο 130ς κι 14ος μισθός. Όλα αυτά έγιναν αφού πραγματοποιήθηκε ένα επικοινωνιακό πογκρόμ ενάντια στους δημόσιους υπαλλήλους.
Βασικοί άξονες ήταν ότι

2.Κανένας δε γνωρίζει τι επιδόματα παίρνουν και εννοούσαν ότι σπαταλούνται χρήματα
3.Αμείβονται με μεγάλους μισθούς τι μεγάλους τεράστιους μας έλεγαν και συνέκριναν το καλύτερα αμειβόμενο Δ.Υ με το χειρότερα αμειβόμενο στους ιδιώτες
4. Είναι υπεύθυνοι για το τεράστιο έλλειμμα της χώρας
5. Δε δουλεύουν και φταίει γι αυτό η μονιμότητά τους
Πάνω σ΄αυτούς τους άξονες τα παπαγαλάκια της πολιτικής και της ενημέρωσης έπεισαν τον κόσμο ότι ότι θα γίνει θα το κάνουν στους «κακούς» Δημ.υπαλ. Οι περισσότεροι κατάλαβαν ότι η κρίση αυτή δεν τους αφορά. Κάποιοι μάλιστα το χάρηκαν δε το κρυψαν….
Αλλά τα πράγματα πως προχώρησαν;
1. Πραγματοποιήθηκε η απογραφή και μάθαμε ότι οι Δημ.υπαλ. είναι 750.000 πάρά τις φωνές που τους ήθελαν πάνω από 1.000.000 μπορεί και παραπάνω, συμπεριλαμβανομένου των ιερέων και των στρατιωτικών για τους οποίους κανείς δεν μας ενημέρωσε πόσοι είναι.
2. Κανείς δε μας λέει πόσο είναι ο βασικός μισθός και πόσο τα επιδόματα με αποτέλεσμα να θεωρούν κάποιοι ότι είναι υπέρογκη η μισθοδοσία τους.
3. Με την απογραφή δε μάθαμε πόσο παίρνει ένας μέσος υπάλληλος, αλλά γενικώς ότι πληρώνεται περισσότερο από εκείνον στο ιδιωτικό τομέα.
4. Τι κι αν με την περικοπή των μισθών τους έδωσαν πολλά χρήματα το έλλειμμα δε μειώνεται. Μάλιστα οι περαιώσεις από εκκρεμείς υποθέσεις και εικονικά τιμολόγια που ψήφισε η κυβέρνηση δίνει στο «παραγωγικό» ιδιωτικό τομέα το δικαίωμα να κλέβει. Τι κι αν χιλιάδες Δημ.υπαλ. δεν μπορούν να κρύψουν τίποτε;
5. Τα επιχειρήματα ενισχύονται από το κ. Πάγκαλο που αποφαίνεται ότι 2 στους 3 Δ. Υπαλ. είναι άχρηστοι επομένως….
Στα πλαίσια των περικοπών η κατανάλωση μειώθηκε, έκλεισαν μαγαζιά γιατί οι Δημ. Υπάλληλοι ήταν οι σίγουροι πελάτες τους, έγινε ακόμη πιο δυσκίνητη η δημόσια διοίκηση γιατί οι περικοπές αφορούν μια σειρά νομοθετήματα για λιγότερους συμβασιούχους, για λιγότερες έως καθόλου υπερωρίες, για λιγότερα οδοιπορικά (και δε μιλώ για τα πλασματικά), αλλά και τομείς όπως η Παιδεία υποβαθμίστηκε, αφού στην ουσία δεν αναγνωρίζεται το έργο που επιτελούν οι δάσκαλοι και καθηγητές.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ;
Ετοιμάζονται για το ενιαίο μισθολόγιο δηλαδή με λίγα λόγια να μειώσουν ακόμη περισσότερο τους μισθούς, γιατί τα κορόιδα είναι οι Δημ.Υπάλληλοι…. δεν υπάρχει ποτέ περαίωση γι αυτούς….
Ας καταλάβουν οι υπόλοιποι ότι έρχεται η σειρά τους …απλά ξεκινούν με τα εύκολα θύματα! Ας αντισταθούμε γιατί θα είναι αργά μετά για δάκρυα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: