Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

ούστ! κωλόγερε

Όλο το χώμα της αιματοβαμμένης Κύπρου να σε σκεπάσει
από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Απεβίωσε ο δικτάτορας Δημήτριος Ιωαννίδης
Το δικτατορικό καθεστώς του Ιωαννίδη, που αποδείχτηκε σκληρότερο από το προηγούμενο, προχώρησε στο πραξικόπημα στην Κύπρο.
Πέθανε σήμερα τα ξημερώματα σε ηλικία 87 ετών, ο Δημήτριος Ιωαννίδης, ένας από τους πρωτεργάτες της δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967.
Ο Ιωαννίδης είχε μεταφερθεί στο Κρατικό Νίκαιας με αναπνευστικά προβλήματα από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης, ενώ είχε αρνηθεί να υποβάλλει αίτηση χάριτος.
Στη διάρκεια της Χούντας διετέλεσε διοικητής της ΕΣΑ. Τον Νοέμβριο του 1973 και μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ηγήθηκε δικού του πραξικοπήματος με το οποίο ανέτρεψε το Γεώργιο Παπαδόπουλο.
Το δικτατορικό καθεστώς του Ιωαννίδη, που αποδείχτηκε σκληρότερο από το προηγούμενο, προχώρησε στο πραξικόπημα στην Κύπρο - με το οποίο ανετράπη ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος - και αυτό οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου το καλοκαίρι του 1974.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πεθαμένος ήταν από τότε που γεννήθηκε... Πατακε η σειρά σου τώρα. Ποτέ τους δεν είχαν τύψεις τα γουρούνια για αυτό έφτασαν 100 χρονών

Ανώνυμος είπε...

Για ποιο πραγμα να ειχαν τυψεις;Εκτος απο τον Ιωαννιδη που πιαστηκε κοροιδο με περικεφαλαια απο τους Αγγλους,Αμερικανους,Τουρκους και εχασε το 20% της Κυπρου (γιατι το αλλο 20% το εχασε ο Καραμανλης ο γερος), οι αλλοι για ποιο πραγμα να εχουν τυψεις;Για το οτι το εξωτερικο χρεος της Ελλαδος ηταν μηδεν;Για το οτι η δραχμη εκεινη την εποχη ηταν απο τα σκληρα νομισματα του κοσμου (και μαλιστα πρωτη και τελευταια φορα ανατιμηθηκε 1971);Για το οτι ο ρυθμος αναπτυξης ηταν ο δευτερος στον κοσμο μετα την Ιαπωνια;Για το οτι η ανεργια ηταν στα κατωτατα επιπεδα;Για το οτι χτιστηκαν χιλιαδες σπιτια στα χωρια δωρεαν;Για το οτι μπηκαν υποχρεωτικα τα μπανια και λουτρα στα σπιτια ,γιατι πρωτα οι ανθρωποι εκαναν την αναγκη τους στα χωραφια;Για το οτι εγιναν γεφυρια , σχολεια , δρομοι,υπονομοι, υδρευση,ηλ.ρευμα σε ολη σχεδον την ελληνικη υπαιθρο (αρκετα υπαρχουν και σημερα ,οπως τα εκανε η δικτατορια ,χωρις ουσιωδης βελτιωση);Για ποιο πραγμα να εχουν τυψεις;Θα μπορουσαν να εχουν τυψεις ενδεχομενος για την ελευθερια λογου που φανερα η κρυφα στερουσαν απο τον λαο.Θα μπορουσαν να εχουν τυψεις ενδεχομενος για πραξεις βιας σε ορισμενους ανθρωπους.Ομως ας περασουμε στην αντιπερα οχθη του σημερα.Η δημοκρατια που πανυγηριζουμε σημερα , ειναι η πραγματικη δημοκρατια που ονειρευομασταν;Μηπως εχει καταντησει κοινοβουλευτικη ολιγαρχια;Σημερα , υστερα απο τριαντα τοσα χρονια μεταπολιτευσης , η ζωη μας εχει καλυτερευση;(δεν μιλαω για τεχνολογικα ζητηματα).Ειναι ερωτηματα και αποριες που ζηταν απαντηση.

Ανώνυμος είπε...

o theos na...mhn ton sinxoresei

Ανώνυμος είπε...

patriotis htan....
patriotis ths toyrkias.....
to koproskilo ekapse thn kypro....