η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

μπράβο γείτονες Κατερινιώτες

ένας τρόπος αντίδρασης στην αισχροκέρδεια από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Δεκαπέντε λεπτά ήταν αρκετά για να πλημυρίσει άλλο ένα μεγάλο super market γνωστής αλυσίδας στην Κατερίνη από γεμάτα με προϊόντα, εγκαταλελειμμένα καροτσάκια, τα οποία άφηναν οι διαμαρτυρόμενοι πελάτες και έφευγαν, λέγοντας πως δεν μπορούν να τα πληρώσουν επειδή είναι πανάκριβα
Χθες, Τετάρτη 26.05.2010, στις 18:30, για άλλη μια φορά, 30 περίπου μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «χτύπησαν» ένα ακόμη κατάστημα τροφίμων στην Κατερίνη με τη γνωστή πλέον δράση-διαμαρτυρία «Αφήστε το στο ταμείο». Συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κατάστημα και μπήκαν μέσα κανονικά, όπως όλοι οι πελάτες. Γέμισαν τα καροτσάκια τους με τρόφιμα και ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις παράλογες αυξήσεις των τιμών, ειδικά στα προϊόντα πρώτης ανάγκης, τα «άφησαν στο ταμείο».

Οι υπάλληλοι έκπληκτοι έβλεπαν τους πολίτες να ξεφυτρώνουν, ο ένας μετά τον άλλο, από τους διαδρόμους του καταστήματος. Όμως, μεγαλύτερη ήταν η έκπληξή τους όταν μέσα σε λίγα λεπτά …φρακάρισε ο χώρος των ταμείων από τα εγκαταλελειμμένα καροτσάκια.
«Είπαμε να κερδίσετε, όχι όμως έτσι! Το έχετε παρακάνει και η απάντησή μας από δω και μπρός θα είναι ηχηρή. Πριν κλείσουν τα δικά μας σπίτια, θα κλείσουν τα δικά σας μαγαζιά!» είπαν οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες στον διευθυντή του καταστήματος και τον παρακάλεσαν να μεταφέρει το μήνυμα αυτό στους προϊσταμένους του, στα κεντρικά των Αθηνών.
Όλοι με μια φωνή, μικροί, μεγάλοι, πολίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα, με το θυμό και την οργή ζωγραφισμένη στα πρόσωπα, όμως, πάντα με ειρηνικό τρόπο, διαμαρτυρήθηκαν, έσπρωξαν τα γεμάτα καροτσάκια σε μια γωνία και έφυγαν φωνάζοντας «Ρίξτε τις τιμές! Τώρα, πριν ξεσπάσει η μεγάλη μπόρα!»
Βέβαια ζήτησαν συγνώμη από τους εργαζόμενους για την ταλαιπωρία της επιστροφής των προϊόντων στα ράφια, λέγοντας πως δεν έχουν τίποτα εναντίον τους. «Γιατί να θυμώσω! Έτσι κι αλλιώς εγώ θα δούλευα. Μακάρι να βλέπαμε τους πολίτες να αντιδρούν. Αυτό, όχι δεν θα μας κούραζε αλλά θα μας ανακούφιζε. Μακάρι να πέσουν οι τιμές, γιατί σε λίγο δεν θα μπαίνει άνθρωπος στα μαγαζιά», είπε στους διαμαρτυρόμενους πολίτες μια υπάλληλος του καταστήματος ενώ συμμάζευε τα καροτσάκια.
Στόχος των ενεργών πολιτών από την Κατερίνη είναι, η διαμαρτυρία τους να λάβει πανελλαδικό χαρακτήρα και να εφαρμοστεί σύντομα σε πολλές πόλεις. Από παρόμοια δράση στη Γερμανία, την οποία εφάρμοσαν μαζικά οι πολίτες, αρχικά αναγκάστηκαν να κλείσουν προσωρινά κάποια super market, ενώ άμεσα μειώθηκαν και οι τιμές των τροφίμων.
Παρόμοιες δράσεις ετοιμάζονται σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Τρίπολη, Κιάτο, Κέρκυρα και Βέροια, ενώ οι ενεργοί πολίτες της Κατερίνης οργανώνουν το επόμενο «χτύπημα» σε ώρα αιχμής, ημέρα Σάββατο και με περισσότερα από 100 μέλη!
Λέτε να δούμε σύντομα κρεμασμένες πινακίδες σε super market με την επιγραφή «προσωρινά κλειστό» ή κάποιες άλλες που θα θυμίζουν στους πολίτες, ότι η δράση αυτή θεωρείται …φορολογικό αδίκημα, διότι το κράτος θα χάνει το …ΦΠΑ από τη μείωση του τζίρου;
Σε αυτή τη χώρα όλα είναι ΔΝΤα!

8 σχόλια:

Delino είπε...

ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε κουμπάρε γιατί μπράβο...Τι έκαναν δηλαδή μία τρύπα στο νερό...Κάποια καημένοι υπάλληλοι τα ξαναμάζεψαν και τελείωσε η ιστορία..Φταίει ο γάιδαρος χτυπάμε το σαμάρι....Το άλλο δεν το διάβασες το καλύτερο...Να πάρουν λέει όλοι οι Ελληνες τα λεφτά τους από τις τράπεζες στην 1 Ιουνίου...Τώρα θα πεις ποια λεφτά....Εκεί είναι το πρόβλημα.....

Χ.Ε.

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Κουμπάρε (όπως πάντα σχεδόν για τέτοια θέματα) διαφωνώ με τη λογική σου. Η "δράσεις" των πολιτών είναι το μόνο όπλο μας απέναντι στην αισχροκέρδεια και την κερδοσκοπία, τόσο των πολυεθνικών, όσο και των μεγάλων εταιριών souper market. Όντως μπορεί να την "πλήρωσαν" μερικοί υπάλληλοι, αλλά νά'σαι σίγουρος ότι το μήνυμα έφτασε εκεί που έπρεπε...
Τί ήθελες δηλαδή να σκύβουμε το κεφάλι όπως κάναμε μέχρι τώρα στον ΓΑΠ να μας φιρμάρει τα σωτήρια μέτρα του;

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Εγώ θα συμφωνήσω με την μέθοδο διαμαρτυρίας. Οι υπάλληλοι βέβαια ξεπατώθηκαν αλλά ούτως ή άλλως τους ξεπατώνει ο επιχειρηματίας (μια στο ταμείο, μια στα ράφια, μια στην αποθήκη) τα βλέπω καθημερινά, αλλά το θέμα είναι οτι όση ώρα τακτοποιούσαν τα πράγματα, δεν μπορούσαν να πουλήσουν. Στο κάτω κάτω, ούτε έσπασαν ούτε έκλεψαν.

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

έτσι !

Ανώνυμος είπε...

Ολοι όμως κρίνονται εκ του αποτελέσματος.Αρα τι θα αλλάξει μετά από αυτό;To να καταστρέφεις είναι εύκολο.Το δύσκολο είναι να δημιουργείς....Για αυτό ισχύει η κλασσική και γνωστή πλεον παροιμία "Με τσ πουρδές αυγά δεν βάφονται". Η επανάσταση γίνεται με δουλειά.Να δουλέψουμε όλοι περισσότερο για να δούμε προκοπή....Τα δανεικά τελειώσαν...Ήρθε η ώρα της δουλειάς και τότε μόνο τότε ο κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του.

Χ.Ε.

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Μια συμβουλή: Μην ακούς τον Γ.Α.Π.γιατί και μπερδεύεσαι και λες και ..άλλα ντ'άλλων! Πού τίς είδες τις καταστροφές; Εννοείς δημιουργία την αισχροκέρδεια των πολακαταστημάτων; Ποιά δουλειά και ποιά προκοπή; ; Όλα αυτά τα χρόνια (βάλε μετά τη μεταπολίτευση) ο ελληνικός λαός ΔΟΥΛΕΥΕ, απλά δούλευε για να κατασπαταλούν και να τα τρώνε τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ είτε αυτοί ήταν απλοί "σοσιαλ(η)στές είτε "εκσυγχρονιστές" και αποτέλειωσε τη ρεμούλα ο μπουχέσας ανηψιός. Να δουλέψουμε ...ναι, αλλά ποιός μας λέει ότι δεν θα δουλέψουμε πάλι για λαμόγια νέας εποχής-εσοδείας. Κόψε τον ΓΑΠ θα σε σαλέψει ο ταξιδοτσομπάνος

Ανώνυμος είπε...

Eνα είναι σίγουρο.Ολα αυτά που βλέπουμε είτε σε παραγωγή έργου είτε σε αποκαλύψεις έχουν να συμβούν στην Ελλαδίτσα μας από την εποχή του 81...Απλά τώρα η Ελλάδα είναι τόσο άρρωστη όσο ποτέ....Ο ταξιδοτσομπάνος ή θα τελειώσει με πολλές ανατροπές ή θα τον ρίξουν οι καρεκλάδες...Τότε να δούμε το πραγματικό χάος και τότε τρεχάτε ποδαράκια μου να μην σας χέσει ο κώλος.....Απλά αυτά εγώ τα έλεγα πριν από 5 χρόνια και τα πίστευα...Τώρα ενώ όλα αυτά γίνονται εσείς ούτε τώρα τα πιστεύετε ότι γίνονται....Μακάρι να προλάβει να φτάσει μέχρι το τέλος για να φανεί και φως στο τούνελ.Ο ΓΑΠ δεν κόβεται με τίποτα γιατί είναι η μόνη και μοναδική μας ελπίδα...Αν τα σκατώσει και αυτός τότε το γουμάρι το χάσαμε όπως και το κορμί κουμπάρε...

Χ.Ε.