Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Ας αφήσουμε τους (μικρο) πολιτικούς και ας κοιτάξουμε και λίγο την πάρτη μας

… (σαν τοπικές κοινωνίες)  ή το κωλοδάκτυλο του Καλλικράτη



ΔΥΣΤΥΧΩΣ διαπιστώνω καθημερινά διαβάζοντας και ακούγοντας τις «φωνές διαμαρτυρίας» από όλες τις πλευρές και αναφέρομαι στους υπό συνένωση δήμους και κοινότητες(α). Έβαλαν τον κόσμο να μαλώνει και να διαπληκτίζεται στα καφενεία και στις κατά τόπους διασταυρώσεις, δημιουργώντας ένα άρρωστο κλίμα αντιπαράθεσης και μικροπολιτικών συμφερόντων, που μόνο το λαό της περιοχής δε συμφέρει. Οι τοπικοί άρχοντες (!!!) έρχονται και παρέρχονται και μεις αρκούμαστε στο να τρώμε τα … (πεπραγμένα τους εννοώ). Αλλά και πάλι δεν μπορώ να πω ότι δεν ευθυνόμαστε και μεις για την κατάσταση αυτή, αφού εμείς οι ίδιοι παρακινούμενοι από συναισθηματισμούς, πολιτική τοποθέτηση, σόγια και τους ψηφίζουμε να διαχειριστούν τις τύχες μας, ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά τη μετριότητα ή την ανικανότητά τους.
«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» : Μία ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ διοικητική μεταρρύθμιση που κομίζει πολλά καινοτόμα στοιχεία και πολλές αναγκαίες αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, σα νομοσχέδιο και φιλοσοφία έρχεται σε δεύτερη μοίρα, γιατί επικεντρωθήκαμε στις ονομασίες και στα χωροταξικά … Από πού ν’ αρχίσω;
1. Οι Δήμοι αποκτούν αρμοδιότητες που σχετίζονται με τοπικά ζητήματα, όπως η έκδοση οικοδομικών αδειών, η κοινωνική πρόνοια και επαγγελματικές άδειες. Οι πολίτες εξυπηρετούνται άμεσα για ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητά τους.
2. Τίθενται οι προϋποθέσεις και διαδικασίες για τη λήψη δανείου από τους ΟΤΑ, για να μην υπάρξουν στο μέλλον ξανά περιπτώσεις υπερδανεισμένων Δήμων.
3. Ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης στο οποίο υπάγονται οι υπερχρεωμένοι Δήμοι.
-Οι δαπάνες όλων των δήμων και των περιφερειών όλων των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων τους υπάγονται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
-Το Ελεγκτικό Συνέδριο πραγματοποιεί γενικευμένο προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας σε συμβάσεις άνω των 100.000 ευρώ, που συνάπτουν οι δήμοι, οι περιφέρειες και τα νομικά τους πρόσωπα καθώς και οι επιχειρήσεις τους.
4. Δημιουργούνται δίπλα στα σημερινά 1.000 ΚΕΠ άλλα επιπλέον 1.200 «Δημοτικά e-ΚΕΠ», για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
18. Συστήνεται αρμόδια υπηρεσία υπεύθυνη για την παροχή διοικητικής βοήθειας σε άτομα που έχουν αντικειμενική αδυναμία προσπέλασης στους δήμους ή τα ΚΕΠ.
5. Για κάθε όργανο των Δήμων εισάγεται η υποχρέωση ανάρτησης κάθε απόφασης στο Διαδίκτυο, προκειμένου αυτή να είναι εκτελεστή και με στόχο την πλήρη διαφάνεια σε όλες τις αποφάσεις, ίση πρόσβαση στην πληροφορία για όλους τους πολίτες.
… και άλλα πολλά, αλλά εμείς τσακωνόμαστε !!! αντί να βρούμε αυτά που μας ενώνουν και να συνεχίσουμε.
Οι πολιτικοί και οι κυβερνήσεις «χρησιμοποιούν» τη διοικητική μεταρρύθμιση κατά το δοκούν και αυτό φαίνεται από την πορεία του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»:
Εξαγγέλθηκε από τους δεξιούς, αλλά επειδή δεν τους συνέφερε το άνοιγμα ενός τέτοιου μετώπου στους χαλεπούς καιρούς που οδήγησαν τη χώρα μας και προφασιζόμενοι την οικονομική δυστοκία, έριξαν το μπαλάκι στους «σοσιαλιστές», οι οποίοι εν μέσω ακόμη χειρότερης κρίσης, καταλήστευσης των εργαζομένων και καταπάτησης των δικαιωμάτων τους, απλά ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ από το μπάχαλο και τις πολεμικές ιαχές στις τοπικές κοινωνίες, αφού η προσοχή των δύσμοιρων κατοίκων αυτής της χώρας είναι στραμμένη στις μικροτοπικιστικές αψιμαχίες, και από …πίσω σε λίγες μέρες θα μας «φιρμάρουν» το συνταξιοδοτικό…



Με τις υγείες μας!

6 σχόλια:

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Πολύ σωστά! Αύριο έχω κάτι ανάλογο και όχι τόσο ευγενικό...

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Θα το περιμένω για να μπει στα (βρώμικα) σχετικά.
Ήμουν "ευγενικός" αλλά έκανα προσπάθεια γιατί ήμουν αρκετά φορτισμένος λόγω και το ...Σάντος

Ανώνυμος είπε...

Καλέ βρε κουμπάρε παντού εχθρούς βλέπεις...Σιγά μην έκαναν τον Καλλικράτη για να περάσουν το ασφαλιστικό.Απλά δεν έχουμε καταλάβει ακόμα ότι ο ΓΑΠ έχει από "αυτά" που έπρεπε να έχουν όλοι οι πολιτικοί που μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια.Δεν ανοίγει τόσα μέτωπα για πλάκα...Απλά όλα αυτά έπρεπε να έχουν γίνει τόσα χρόνια.Αν λοιπόν δεν τον "φάνε" οι Δημόσιοι υπαλληλοι έχουμε να τρίβουμε τα μάτια μας μέχρι το τέλος....Τέτοιον οργασμό δουλειάς δεν έχουμε ξαναδεί.Τώρα ποιους θίγει δεν είναι δύσκολο να το καταλάβουμε.Ενα είναι σίγουρα ότι τόσες πολλές ανατροπές σε τόσο λίγο διάστημα δεν έγιναν από την γέννηση του Ελληνικού Κράτους...

Χ.Ε.

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

ΕΤΣΙ. Μια στη γέννα και μια στο ...θάνατο!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΟΥΟΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι ήρθε η ώρα του Θανάτου αυτός θα μας κάνει την νεκροψία....Πάντως προσπαθεί να μας σώσει...Ισως κόβοντας κεφάλια ή χέρια ή πόδια πάντως προσπαθεί...

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Πες και λίγο τον Βαγγέλη να περάσει να του δώσω κάτι αφού εσύ δεν σηκώνεις τα τηλ....

Χ.Ε.