Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Κατευθυνόμενα ...παιδιαρίσματα!

Σε προηγούμενη ανάρτηση (σχόλιο στην αρχική πρόταση του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ») ανέφερα ότι ήταν δίκαιη για τους Βελβεντινούς η αυτονομία σαν ανεξάρτητος δήμος και ταφόπλακα για τα Σέρβια και το νέο διευρυμένο δήμο Σερβίων η μη ένταξη σε αυτόν του Βελβεντού.
Α ν ε π ί τ ρ ε π τ η   θεωρώ τη στάση, όλων ανεξαιρέτως των Δημάρχων του νομού, που μέσω της ΤΕΔΚ, φάνηκαν να συμμαχούν ΟΛΟΙ ενάντια στο Βελβεντό, που κατάφερε να κρατήσει την αυτονομία του. Ενώ μέχρι τότε κάνενα –τουλάχιστον σοβαρό και διεκδικητικό- αίτημα δεν υπήρχε ούτε καν από την Αιανή, που πιστεύω ότι είχε τις προϋποθέσεις να διατηρήσει το Δήμο, ούτε από άλλους Δήμους, ξαφνικά όλοι άρχισαν να ζητούν και να ζητούν σαν κακομαθημένα παιδάκια, που διεκδικούν την καραμέλα τους… Ανωριμότητα, παιδιαρίσματα και καιροσκοπισμοί από ανθρώπους που εκλέχθηκαν για να προασπίζονται τα συμφέροντα των δημοτών τους.
Κι ερχόμαστε στο «φρέσκο» σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη βουλή για ψήφιση μετά από τη … διαβούλευση (τώρα ποιοι και πώς διαβουλεύθηκαν μόνο οι ίδιοι το γνωρίζουν). ΜΠΑΧΑΛΟ! ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ! ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΙΑ! ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ! ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ.
Αυτοί στο υπουργείο εσωτερικών μπορούν να δημιουργήσουν πόλεμο από το τίποτα.
Δήμος Βελβεντού-Σερβίων με έδρα τα Σέρβια
Δήμος Βοίου με έδρα τη Νεάπολη και «ιστορική έδρα» τη Σιάτιστα και άλλα …κουλά!!!
Με τέτοιες πουστιές και αλχημείες αν μας πάρουν χαμπάρι οι Σκοπιανοί βλέπω να μας σερβίρουν (οι αμερικάνοι φυσικά) καμιά ονομασία like: Δημοκρατία Σκοπίων-Μακεδονίας με έδρα τα Σκόπια και ιστορική έδρα την Πέλλα ή τις Αιγές ή τη Θεσσαλονίκη και μακάρι να υπήρχε και η πιθανότητα της Αθήνας (να τους πάρουν όλους τους εγκεφάλους και να τους χαίρονται).
Μία ώριμη στους πολίτες και αναγκαία διοικητική μεταρρύθμιση, μετατράπηκε, λόγω των ηλίθιων χειρισμών, σε …πανηγυράκια αντίστασης με κλεισίματα δρόμων, πανό και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, σχεδόν σε όλους τους Δήμους.
Και ας έρθουμε και στα του οίκου μας.
Δήμος Βελβεντού-Σερβίων: Για ποιο λόγο; Επειδή έπρεπε Ραγκούση να «χρυσώσεις το χάπι» στους Βελβεντινούς που τους κορόϊδεψες;
Tί λογική είναι αυτή και με τι κριτήρια επέλεξες αυτή την ονομασία;
Εάν έπρεπε να γίνει ένας δήμος, αυτός αυτοδίκαια θα έπρεπε να είναι Σερβίων, για λόγους ιστορικούς, πληθυσμιακούς, και γιατί τα Σέρβια αποτελούσαν, από την αρχαιότητα, το αστικό κέντρο της περιοχής και κανείς Βελβεντινός δεν θα είχε, ούτε φαντάζομαι έχει, αντίρρηση σε αυτό.
Αφήνοντας όμως κατά μέρος τις παλινωδίες και τα … «καραγκιοζιλίκια» θα πρέπει μόνοι μας να βρούμε τη λύση, που δεν είναι άλλη από τη συνύπαρξη και την ανάπτυξη της περιοχής μας. Έχουμε όλα τα φόντα και τις προϋποθέσεις να τα καταφέρουμε ενωμένοι. Δεν μας χωρίζει τίποτα (εκτός ίσως από κάτι ρέματα). Εντάξει εσείς (οι βελβεντινοί) είστε πιο εργατικοί (έτσι τουλάχιστον καυχιέστε και το πιστεύω), αλλά κι εμείς είμαστε πιο …όμορφοι!!! (αστειάκι, αλλά και αυτό το πιστεύω :))
Ενωμένοι λοιπόν με έναν και μοναδικό σκοπό, ας επιλέξουμε ανθρώπους μακρυά από τα μικροπολιτικά συμφέροντα, ανθρώπους με όραμα (και ναι φίλοι του Βελβεντού έχουμε και μεις τέτοιους) και αγάπη για την περιοχή μας και ας συνεχίσουμε δυνατοί και με αποφασιστικότητα.
Ένας Δήμος από το Λιβαδερό και τα Μεταξά, μέχρι το Βαθύλακκο και το Βελβεντό, με τη λίμνη και τον πανέμορφο ορεινό όγκο του Τιτάριου και των Πιερίων δεν χρειάζεται και … ιδιαίτερη προσπάθεια. Μας ενώνει ένας από τους ομορφότερους τόπους της βόρειας ελλάδας … ας το κάνουμε γι’ αυτό, ας συνυπάρξουμε δημιουργικά και η επιτυχία θα είναι για όλους μας.



Υ.Γ. Ας σταματήσουν επιτέλους οι «πατριωτικές» φωνές και τα γκαρίσματα από όλες τις πλευρές. Ο οπαδισμός οι τσαμπουκάδες και οι ειρωνείες, μόνο τους ανεγκέφαλους εξυπηρετούν, που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Λίγη ωριμότητα και σοφρωσύνη δε βλάπτει …

1 σχόλιο:

ai-vreS είπε...

Σάκη, με την άδειά σου αναδημοσιεύουμε