Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

εκτός από την οικονομική κρίση τι άλλα «φρούτα» έχει το μενού;

Η οικονομική και κοινωνική κρίση που περνάμε σα λαός, και που έχει και τον αντίκτυπό της και στις τοπικές κοινωνίες, ίσως εν τέλει μας ωφελήσει σε ένα πράγμα: Στο ότι –επιτέλους- παραδεχόμαστε και μεις, αλλά και οι «εγκέφαλοι» που μας κυβερνούν, ότι κάτι βρωμάει στο …ελληνικό βασίλειο.
Βρωμάνε και ζέχνουν λοιπόν οι πολιτικοί μας. Έχουν καταντήσει αηδία οι κερδοσκόποι, που εκμεταλλεύονται την κρίση, για να αποτελειώσουν τους οικονομικά ετοιμοθάνατους μισθωτούς και συνταξιούχους. Αηδία σε πιάνει με τους νόμιμους τοκογλύφους, τους τραπεζίτες, που πραγματικά η αισχροκέρδειά έχει ξεφύγει προ πολλού από τα όρια (εάν υπάρχουν στο ανεξέλεγκτο κλέψιμο), και δυστυχώς δεν σταματά το κακό μόνον σε αυτούς.
Ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός είναι γεμάτος από ένα σωρό «φρούτα».
Δικτατορίσκοι του κερατά, που από τη στιγμή που κατέλαβαν μια καρέκλα νομίζουν ότι … «έπιασαν τον παπά απ’ τ’ αρχίδια».
Αλλοπρόσαλλοι ηγεμονίσκοι που ο δείκτης IQ τους κάηκε στο δρόμο από το μηδέν στο ένα …
Σκυλάδες, μπουρδελοτσαρκάδες, χαραμοφάηδες, που ξαφνικά αντιπροσωπεύουν τα χρηστά ήθη και τα ελληνορθόδοξα ιδανικά.
Και βέβαια, ο καθένας από αυτούς λεχρίτες διατηρεί και τον προσωπικό του στρατό. Άβουλα ή και βουλιμικά ανθρωπάκια, που κολλάν σα βδέλλες, είτε για να καρπωθούν τα αποφάγια της εξουσίας, είτε για να ..έχουν την εύνοια του φασίστα τους και άρα την ησυχία τους, είτε πάλι –και αυτοί είναι οι πιο επικίνδυνοι- εκμεταλλευόμενοι την εξουσία του αφεντικού τους αρέσκονται στο να βγάζουν το άχτι τους σε όποιους δεν χωνεύουν ή αυτούς που έχουν τα κότσια να μη σκύβουν το κεφάλι στον κάθε μαλάκα φασίστα και το σκυλολόι του.
Μπορεί μέσα στη φούρια των εξελίξεων όλοι οι παραπάνω να περνούν στο ντούκου, αλλά κάποτε (σύντομα) θα έρθει η ώρα τους και τότε να δούμε πού θα κρυφτούν …
ΟΥΣΤΤΤ!!!
ΥΓ. 1. Ας μου συγχωρεθεί η κάπως σκληρή και αχαλίνωτη γλώσσα του κειμένου, αλλά όταν γράφεις για τέτοιες καταστάσεις επιβάλλεται αυτός ο τόνος, γιατί μόνο σε αυτόν γίνεσαι κατανοητός από τους άμεσα αναφερομένους. Και πιστέψτε με και λίγα είναι.
ΥΓ.2. Αν κάποιοι αναρωτιούνται εάν αναφέρομαι σε πραγματικά πρόσωπα … η απάντηση είναι: ΝΑΙ !

3 σχόλια:

kozanitika.gr είπε...

Κυριακή κοντή γιορτή που λέει ο λαός.

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Αυτή η βδομάδα μέχρι την "Κυριακή" κρατάει για μας 7,5 χρόνια!

kozanitika.gr είπε...

Γιαουρτάκια και ντοματούλες σε όσους «έπιασαν τον παπά απ’ τ’ αρχίδια»