Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

η εθνική μας υγεία … χέστηκε στην κοζάνη

Στη χθεσινοβραδινή εκπομπή του ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ασχολήθηκε (και) με το πρόβλημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο Κοζάνης, αλλά και με τα χάλια της υγείας σε όλη τη δυτική μακεδονία γενικότερα.
Και αυτό βέβαια από μόνο του δεν είναι είδηση, για εμάς που γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι εστί δημόσια υγεία στην περιοχή μας, και μιλώ όχι μόνο για την –ανύπαρκτη- περίθαλψη, αλλά και για τις επιβαρυμένες περιβαλλοντικά συνθήκες της ζωής μας, και μάλιστα την παραμονή της πολύ μεγάλης (όπως αναμένεται) σιωπηλής διαμαρτυρίας αύριο το απόγευμα στην Κοζάνη.
Η είδηση ή μάλλον η γελοιοποίηση της …τραγικότητας στην ανωτέρω εκπομπή ήταν όταν, εμβόλιμα στο ρεπορτάζ για την έλλειψη γιατρών και παιδιάτρων στο Μαμάτσειο, εμφανίστηκε βίντεο με το Νομάρχη Κοζάνης να αναφέρεται σε ένα μεγάλο έργο για την υγεία, το οποίο δεν ήταν άλλο από την ανακαίνιση των τουαλετών της Νομαρχίας, η οποία μάλιστα στοίχησε 280.000 ευρώ  !!!
Μπορεί όντως το «μπλέξιμο» των δύο θεμάτων και ο τρόπος παρουσίασής τους από την εκπομπή να ήταν γροθιά κάτω από τη ζώνη για τον κο Δακή, (σε αυτό αν προστεθεί το «πλαστικό» χαμόγελο και η «αγγελοπουλική» ευφράδεια του Νομάρχη … ωχ αμάν!), αλλά για όλους εμάς τους κατοίκους της περιοχής ήταν κλωτσιά στα … (you know).
Είναι δυνατόν η νομαρχία να ανακαινίζει τουαλέτες με κόστος 280.000 και λίγο παραδίπλα στο νοσοκομείο ένα παιδάκι να χάνει τη ζωή του επειδή δεν υπήρχε γιατρός;


«θα πηδηχτώ απ’ το παράθυρο»

Δεν υπάρχουν σχόλια: