η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010

Ν Τ Ρ Ο Π Η

Τί σκηνή και αυτή! Ένα τσογλανάκι να ψεκάζει εξ΄επαφής το Μανώλη Γλέζο με χημικά ... Κρίμα. Πολύ κρίμα. Και ντροπή ...
Όσον αφορά τα οικονομικά μέτρα -επειδή πολλοί ξεχνούν- αντιγράφω από το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ :
Θυμήσου. Οταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβαζε την Ελλάδα στην ΟΝΕ και στο ευρώ επέβαλε θυσίες στο λαό με την υπόσχεση να ζήσει στο μέλλον καλύτερες μέρες. Οταν η καπιταλιστική Ελλάδα είχε τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στην ΕΕ, δηλαδή υπερκερδοφορία, επέβαλαν τις αντεργατικές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, με την υπόσχεση να μεγαλώσει η πίτα και να ζήσει ο λαός καλύτερες μέρες.
Τώρα σου λένε για έκτακτα σκληρά μέτρα, να σωθεί η οικονομία και θα έρθουν καλύτερες μέρες. Τώρα ξέρεις. Οι καλύτερες μέρες που θα 'ρχονταν έγιναν χειρότερες. Τώρα ρημάζουν τη ζωή του εργάτη, του αυτοαπασχολούμενου, του φτωχού αγρότη.
Ολοταχώς στη φτώχεια, στην εξαθλίωση. Γιατί το κεφάλαιο που του γέμισαν τα θησαυροφυλάκια με χρήμα είναι αχόρταγο. Είναι ψέμα ότι τα μέτρα αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στο δημόσιο. Ερχονται εφιαλτικές μέρες για τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Είναι μέτρα μόνιμου χαρακτήρα που τα ακολουθούν και νέα, ακόμη πιο άγρια.
Δεν μπορεί ο λαός να ανέχεται τη λεηλασία του, να χάνει δικαιώματα που κατέκτησε με μακρόχρονους αγώνες, πολλές θυσίες, μέχρι και αίμα, να υποτάσσεται σε μέτρα που με αγώνες παρεμπόδιζε να εφαρμοστούν για πολλά χρόνια, να συναινεί στη χρεοκοπία του. Ενιαίος ταξικός αγώνας, αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις, να σμπαραλιάσουμε τα μέτρα, να βουλιάξει η πλουτοκρατία.
"Ριζοσπάστης"Δεν υπάρχουν σχόλια: