Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Εγκληματική παράλειψη ή τραγική αδιαφορία ; Τουλάχιστον από το 2005 πίνουν νερό με ποσότητα νιτρικών διπλάσια (!) από τα επιτρεπτά όρια.

Όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα οι μετρήσεις του ΚΕντρου ΠΕριβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης ενημέρωναν για τις αυξημένες ποσότητες νιτρικών στο νερό του δημοτικού διαμερίσματος Πολυρράχου.
Στην ιστοσελίδα του ΚΕΠΕ Κοζάνης διαβάζουμε στο σκοπό του:
«Το ΚΕ.ΠΕ.: Προσφέρει στους πολιτικούς ιθύνοντες πληροφορίες απαραίτητες για τη λήψη αποφάσεων σχετικών με την προστασία του περιβάλλοντος…»
Άρα οι «πολιτικοί ιθύνοντες» ήταν ενήμεροι για την ακαταλληλότητα του νερού, άλλωστε ο καθένας μπορεί να δει αυτές τις μετρήσεις στην αναφερόμενη ιστοσελίδα (http://www.kepekozani.gr/), εφόσον τον …ενδιαφέρουν βέβαια.



Δείτε λοιπόν και τις επίσημες μετρήσεις για το Δ.Δ.Πολυρράχου από το 2004 μέχρι και σήμερα:


ΝΑΙ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΤΑ ΟΡΙΑ

Θεωρώ –τουλάχιστον- εγκληματική τη «μη αντίδραση» των υπηρεσιών του κράτους μας, που ενώ γνώριζαν για το πρόβλημα, άφηναν τους ανυποψίαστους κατοίκους να πίνουν το ακατάλληλο νερό εδώ και 5 χρόνια.


Όσον αφορά τα ΝΙΤΡΙΚΑ ΑΛΑΤΑ στο πόσιμο νερό, στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να διαβάσετε για τις επιπτώσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό:


* Καρκίνο της ουροδόχου κύστης στης γυναίκες
* Τα νιτρικά άλατα στο πόσιμο νερό μπορεί να προκαλέσει κυάνωση, δηλαδή μείωση της ικανότητας μεταφοράς οξυγόνου του αίματος. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο στα νήπια ηλικίας κάτω των έξι μηνών.
                            

Δείτε τις δημοσιεύσεις για το θέμα (συνεχής ενημέρωση)

Δεν υπάρχουν σχόλια: