η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Κυριακή, 7 Μαρτίου 2010

σιγά τα αυγά...

"Ανεπιθύμητος" και "Εθνικός προδότης"  χαρακτηρίσθηκε από τους ...χρυσαυγίτες της Καστοριάς  o γνωστός ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος, που βρέθηκε στην ακριτική πόλη της δυτικής μακεδονίας για μια θεατρική παράσταση. Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων, τέτοια φαινόμενα φυσικά και καταδικάζονται από την πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής μας. Αρκεί να βρισκόμαστε σε εγρήγορση, γιατί οι ακροδεξιές κραυγές φαίνεται να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην περιοχή μας τελευταία. Μήπως είναι καιρός για καμιά ...ομελέτα; Διαβάστε την ανακοίνωση των Ο.Π.:

«Πιστοποιητικά εθνικών φρονημάτων» για μια παράσταση
Οι πατριδοκάπηλοι και οι πάλι εν δράσει. Αυτή τη φορά χτύπησαν στην Καστοριά την οποία επιχείρησαν να κρατήσουν αμόλυντη από το .. μίασμα του Αντώνη Καφετζόπουλου.
Ο γνωστός ηθοποιός και στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων, που ανέβηκε στην Καστοριά για να δώσει μια θεατρική παράσταση, χαρακτηρίστηκε ανεπιθύμητος από τη «Χρυσή Αυγή». Χρησιμοποιώντας τις εκφράσεις «φιλοσκοπιανός» και «φιλότουρκος» και μιλώντας για «πολιτικές προδοσίες» η εν λόγω οργάνωση με ανακοίνωση της κάλεσε τους Καστοριανούς να μην αγοράσουν ούτε ένα εισιτήριο, γιατί θα τρίζουν τα κόκκαλα του Παύλου Μελά και του Γερμανού Καραβαγγέλη !!
Πέρα από τη θυμηδία που προκαλεί η προκήρυξη της «Χρυσής Αυγής», το νέο περιστατικό έχει προφανώς τις πολιτικές του προεκτάσεις. Οι φασιστικές προκλήσεις και τα κρούσματα αυτού του είδους έχουν γνωρίσει έξαρση τα τελευταία χρόνια. Η ευθύνη , πέρα από τους φυσικούς αυτουργούς, επιμερίζεται σε όλους όσους τα υποθάλπουν και αρέσκονται στο προσοδοφόρο “εμπόριο της σημαίας”. Πολιτικοί από τα περισσότερα κόμματα πυροδοτούν, ευκαιρίας δοθείσης, το κλίμα του εθνο-λαϊκισμού και δαιμονοποιούν κάθε αντίθετη άποψη, που καταδικάζει τις υπερβολές, την προγονοπληξία και τη μετατόπιση ευθυνών σε όλους πλην ημών των «ανάδελφων». Η συγκυρία της βαθιάς δημοσιονομικής κρίσης και των σκληρών οικονομικών μέτρων προσφέρεται εξάλλου για κυνήγια μαγισσών και για πολιτική ποινικοποίηση όσων υποστηρίζουν ότι η συνεργασία και η συνύπαρξη με τους γείτονες είναι μονόδρομος.
Το θέμα έχει και μια πρόσθετη διάσταση: την αντιμετώπιση της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Η Δυτική Μακεδονία έχει εκτεθεί αρκετές φορές διεθνώς λόγω των ακραίων αντιδράσεων και των επιθέσεων που αντιμετώπισαν άνθρωποι της τέχνης (Αγγελόπουλος, Βούλγαρης κλπ).
Αυτή η μακαρθική συμπεριφορά όμως δεν αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των Δυτικομακεδόνων. Ας το αποδείξουμε λοιπόν στην πράξη απομονώνοντας και καταδικάζοντας όσους επιχειρούν να ξεθάψουν τα τόμαχωκ της μισαλλοδοξίαςΠΚ Οικολόγων Πράσινων Δυτικής Μακεδονίας
και η προκήρυξη:

Δεν υπάρχουν σχόλια: