Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΜΑΣ (Μια συζήτηση με τους νέους του Δήμου μας)


Στην εκδήλωση της Κυριακής 21/04, που διοργάνωσε η ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ και ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου, οι νέοι αλλά και όλοι όσοι παρευρέθηκαν στο πολιτιστικό κέντρο Σερβίων, είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν δύο εξαιρετικές ομιλίες από δύο συντοπίτες μας, την Κασσάνδρα Δημοπούλου και τον Λάμπρο Καλαμπούκα.
 
Δύο άνθρωποι που έχοντας αφετηρία τα Σέρβια, προσπάθησαν, ρίσκαραν, πήραν αποφάσεις οι οποίες τους οδήγησαν στην επιτυχία και τη διεθνή αναγνώριση.
Η Κασσάνδρα Δημοπούλου ταξίδεψε το νεανικό κοινό, που είχε κατακλείσει το αμφιθέατρο του πολιτιστικού κέντρου Σερβίων, στο φαντασιακό σύμπαν της όπερας και του λυρικού θεάτρου.  Μέσα από μία συγκινητική παρουσίαση της πορείας της από τα Σέρβια και τη Θεσσσαλονίκη στον κόσμο και στην παγκόσμια καλλιτεχνική σκηνή, κατέδειξε ότι: η συνταγή της επιτυχίας βρίσκεται μέσα στον καθένα μας.  Στη θέληση, την πίστη, την επιμονή, την αφοσίωση, αλλά και τη δύναμη που αντλούμε από τις ρίζες μας και την καταγωγή μας.
Ο Λάμπρος Καλαμπούκας, αφού μας γύρισε πίσω στο χρόνο παίζοντας τσιλίκι στις γειτονιές των Σερβίων, μας πήγε βόλτα στη Σίλικονβάλεϋ, μας ξενάγησε στα εργαστήρια της Bell και στα ιστορικά επιτεύγματα που έλαβαν χώρα εκεί, μας έδειξε τον πολύπλοκο κόσμο της πληροφορικής  και του διεθνούς επιχειρείν από τον Κίνα, την Ινδία, την Καλιφόρνια και τον Καναδά, μέχρι την Ευρώπη και τη Θεσσαλονίκη. Μίλησε για την προσπάθεια, την επιμονή, τα λάθη, το πάθος, αλλά και για τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που μπορούν να εκμεταλλευτούν σήμερα οι νέοι για να εκκινήσουν την καριέρα και τη ζωή τους.
Η ιδέα της εκδήλωσης ξεκίνησε αρχικά σαν προβληματισμός για το εργασιακό αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν οι νέοι, τόσο στην περιοχή μας, όσο και στη χώρα μας γενικότερα και συζητήθηκε διεξοδικά το προηγούμενο διάστημα στις ηλεκτρονικές συζητήσεις της ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
Γνωρίζαμε ότι κάτι έπρεπε να κάνουμε, να συμβάλλουμε στην ενημέρωση βάζοντας το λιθαράκι μας στη διέξοδο. Έτσι «έπεσε στο τραπέζι» η πρόταση για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.
Τα παραδείγματα για την περιοχή μας υπήρχαν.
Δύο από αυτά τα παραδείγματα επιτυχίας, η Κασσάνδρα και ο Λάμπρος, όταν τους το ζητήσαμε, ανταποκρίθηκαν με διάθεση και θέρμη.
Τους ευχαριστούμε!

2 σχόλια:

StevenHWicker είπε...

Thank you for your articles that you have shared with us. Hopefully you can give the article a good benefit to us. τα τελευταία νέα των ειδήσεων σήμερα

Υδραυλικος υδραυλικοι είπε...

μπράβο πολύ κάλο ποστ, ευχαριστώ παιδιά