Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Εκσυγχρονίζεται το αρδευτικό δίκτυο του Βελβεντού



Στο πρόγραμμα ΄΄Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013΄΄ εντάχθηκε η πρόταση του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού για την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου Βελβεντού. 
 
 Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 434.596€ κα περιλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού και τοποθέτηση ηλεκτρονικών παροχόμετρων, αντλίας, φίλτρων συγκράτησης σωματιδίων.
 Με την ολοκλήρωση του έργου θα υπάρξει καλύτερη και ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων που χρησιμοποιούνται για την άρδευση της περιοχής από τους αγρότες του ΤΟΕΒ Βελβεντού ενώ θα γίνεται και εξοικονόμηση ενέργειας λόγω μικρότερης κατανάλωσης ρεύματος από τις αντλίες.  
 Με την χρήση ηλεκτρονικών παροχόμετρων θα επιτευχθεί καλύτερη επίβλεψη του χρησιμοποιούμενου αρδευτικού νερού και θα βελτιστοποιηθεί η χρήση του δικτύου άρδευσης ενώ με την τοποθέτηση φίλτρων συγκράτησης σωματιδίων θα βελτιωθεί η ποιότητα νερού του αρδευτικού δικτύου της περιοχής μελέτης. Επίσης με την τοποθέτηση αντλίας θα επιτευχθεί η ενίσχυση της δεξαμενής.
Να σημειωθεί ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια και η τοποθέτηση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στο αρδευτικό δίκτυο του ΤΟΕΒ Βελβεντού που περιελάμβανε την αντικατάσταση παλιών ενεργοβόρων αντλιών και την τοποθέτηση ηλεκτρονικών καρτών
Στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση η σχετική απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης: http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%99%CE%97%CE%A7%CE%92-%CE%937%CE%9B