Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Μια απάντηση στην "Α-Ταξική Συμπλήρωση" του κυβερνητικού συνδικαλισμού

Για μία ακόμα φορά οι δυνάμεις της «Ταξικής Συσπείρωσης - ΤΑ.ΣΥ» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) στο συνδικαλιστικό κίνημα αποδεικνύουν ότι μόνιμο και σταθερό τους μέλημα είναι η συκοφάντηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, όπως αποδεικνύει και η τελευταία ανακοίνωση τους για το προεδρείο του Ε.Κ.Ν. Κοζάνης. 
 
Διαπιστώνουν «πολιτική ενότητα» στο προεδρείο του Δ.Σ του Ε.Κ. την στιγμή που η εισαγωγική τοποθέτηση του εκπροσώπου της παράταξης μας ξεκαθάριζε ότι «καμία πολιτική συμφωνία, ενότητα ή συμπόρευση δεν πρόκειται να υπάρξει με τις παρατάξεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού-συνδικαλισμού». Στη δήλωση αυτή αποτυπώνεται η στάση και δράση της «ΤΑΞικής Ενότητας» και του ΠΑΜΕ εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Βέβαια για την ΤΑ.ΣΥ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) «αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί της, τόσο χειρότερα για την πραγματικότητα». Όσον αφορά τον «χωροταξικό» διαχωρισμό είναι ακριβώς αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής διαφωνίας και ενημερώνουμε τους «έκπληκτους» της ΤΑ.ΣΥ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ότι είναι γνωστό και στους πλέον αδαείς ότι η ΤΑΞΕΝ και το ΠΑΜΕ διοργανώνουν, εδώ και σχεδόν 15 χρόνια, ξεχωριστές συγκεντρώσεις με αντιδιαμετρικό πλαίσιο στόχων και αιτημάτων απ’ αυτό του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού. Η ΤΑ.ΣΥ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) αυτό είτε εντέχνως το ξεχνά στην ανακοίνωση της για να δημιουργήσει εντυπώσεις είτε έχει χάσει πολλά, μα πάρα πολλά ...επεισόδια! Στην ανακοίνωσή της ...πέφτει από τα σύννεφα ανακαλύπτοντας την Αμερική! Και μην ξεχνάμε ότι η «ΤΑ.ΣΥ» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) είναι «χωροταξικά» από τους συνεπέστερους νεροκουβαλητές των συγκεντρώσεων του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Η «ΤΑ.ΣΥ» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) υιοθετεί την άποψη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, κι ακόμα χειρότερα του Πρετεντέρη και του Πορτοσάλτε, ότι για τις άμαζες συγκεντρώσεις φταίνε οι ξεχωριστές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, ότι για την κατάντια και την εκφυλιστική κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα φταίει το ΠΑΜΕ, ότι η διάλυση του ΕΚΝ Κοζάνης θα επέλθει γιατί δεν θα μπορεί να βγεί πλέον ούτε μια ανακοίνωση. Αναπολεί η «ΤΑ.ΣΥ» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) τις παλιές καλές μέρες όπου ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ είχαν ...πλημμυρίσει τον κόσμο με ανακοινώσεις και το ΕΚΝ Κοζάνης δούλευε ...ρολόι. Κι όχι μόνο αναπολεί αλλά και απαιτεί αυτή η ...γελιοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος να σταματήσει άμεσα! Παρ’ όλο το μελάνι που η «ΤΑ.ΣΥ» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ξόδεψε για να πεισθεί (ανεπιτυχώς) η ίδια πρώτα για τα περί πολιτικής συμφωνίας, δεν μπορεί να ανεχτεί την πολιτική διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος δηλαδή αλλού να πάει ο πρόεδρος κι αλλού ο γραμματέας.
Η «ΤΑ.ΣΥ» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) βγάζει λάδι τις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ για τις ευθύνες που έχουν και μάλιστα εργολαβικά. Ρωτάμε: Στις άλλες 3 πρωτεύουσες νομών της περιοχής και στην Πτολεμαΐδα οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ ήταν που οδήγησαν τις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ των αντίστοιχων Εργατικών Κέντρων να μην κάνουν συγκεντρώσεις;
Αυτή η στάση της «ΤΑ.ΣΥ» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) δεν είναι τυχαία. Έχει να κάνει με το άγχος της να στηθεί ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός στον οποίο βασικό εμπόδιο ορθώνονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Προσπάθησαν πριν λίγο διάστημα να αναβαπτίσουν τον Φωτόπουλο, συμμετέχουν σε συντονιστικά με απεργοσπάστες όπως ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων κ.α. Δεν ανέχονται, που σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, το ΠΑΜΕ αντέχει και διευρύνει τις δυνάμεις του, όπως έδειξαν και οι αρχαιρεσίες του Ε.Κ.Ν Κοζάνης.
Πάει πολύ οι «επαναστάτες του πληκτρολογίου» να ρίχνουν ευθύνη στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για την κατάντια/γελοιοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν μάχες για την ενημέρωση των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς, από τα χαράματα έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας, όπως στο Ορυχείο Αμυνταίου, συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, έδωσαν με αυτοθυσία τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας τη στιγμή που οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ιδιαίτερα στο δημόσιο, καλλιεργούσαν την ηττοπάθεια με απόψεις όπως «δεν έχει ουσία η 24ωρη, χρειάζονται απεργίες διαρκείας».
Να είναι πιο προσεκτικοί οι κύριοι της «Ταξικής Συσπείρωσης» όταν απευθύνονται στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που όταν έρχονται σε σύγκρουση με την εργοδοσία π.χ στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας το πληρώνουν με απολύσεις, δεν κάνουν «ντου» με βουλευτές αστικών κομμάτων που κρατούν αμφιλεγόμενη στάση στο ζήτημα της ναζιστικής Χ.Α.
Καλούμε την εργατική τάξη να γυρίσει την πλάτη στον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ που έφτασε σε αυτή την κατάσταση το συνδικαλιστικό κίνημα, να μην εγκλωβιστεί στην προσπάθεια στησίματος του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού που φορείς του είναι και οι δυνάμεις του τυχοδιωκτικού συνδικαλισμού της «ΤΑ.ΣΥ» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και που στόχο έχουν τον εγκλωβισμό των αγώνων των εργαζομένων στην κυβερνητική εναλλαγή.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μπουν στον αγώνα και μαζί με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, να συμβάλλουν στην ανασύνταξη του κινήματος σε ταξική κατεύθυνση ως βασική προϋπόθεση να έχουμε θετικές εξελίξεις για τους εργαζομένους.