Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΟΤΑΝ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟΚΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ



Διαβάζοντας το  κείμενο της νέας εφημερίδας «2463…GR», αρ. φύλλου 2 «Ρεμβασμοί και περιπλανήσεις…. με αφορμή τη γιορτή της γυναίκας» , γίναμε μάρτυρες ενός φασιστικού κειμένου, με σαφείς αναφορές και ταύτιση με την   ιδεολογία  των ναζιστικών μορφωμάτων παλαιών και νέων, σε ό τι αφορά τις γυναίκες.
 
Η οργή και ο θυμός δεν έχουν θέση  για μας τις γυναίκες, έχουν θέση μόνο οι αγώνες μαζί με τις γυναίκες που υποφέρουν, που βιάζονται, που κακοποιούνται, που  είναι  άνεργες, που  διώκονται από όλα τα φασιστικά καθεστώτα, όπως αυτό του Αφγανιστάν, του οποίου είναι θιασώτης και θαυμαστής ο  συντάκτης κύριος (!) Νίκος Μεταξάς.
Βεβαίως δε θα πέσουμε στο επίπεδο της επιχειρηματολογίας  για το λίβελο του «συντάκτη» –γιατί προφανώς δεν πρόκειται για κείμενο-  ασχολούμαστε μόνο  και μόνο, γιατί πρόκειται για εφημερίδα  που απευθύνεται στο κοινό της Εορδαίας, σε γυναίκες και άνδρες δημοκράτες, ανθρώπους που υπερασπίζονται τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, ανθρώπους-γυναίκες  που έχουν υποστεί   τον σεξισμό και τον φασισμό στο πετσί τους από τέτοιους μισανθρώπους «συντάκτες».
Απαιτούμε από την εφημερίδα και τους συνεργάτες της:
-Να καταγγείλουν  και να λάβουν  σαφή θέση για το κείμενο και τον «συντάκτη» του.
-Να  λάβουν  τα μέτρα τους, ούτως ώστε να μην ξαναγίνουμε μάρτυρες μιας ακόμη τέτοιας συγγραφικής καρικατούρας.
 Η «ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ» δηλώνουμε ότι, μαζί με τους πολίτες-ισσες  της Εορδαίας, θα είμαστε απέναντι σε τέτοιου είδους φασιστικές-σεξιστικές θέσεις. 


                                                                   «ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ»