Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Στιγμές συγκίνησης στη βράβευση αθλητών του Τιτάνα Σερβίων (βίντεο & φωτογραφίες)



Μία ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε για τα μέλη του Τιτάνα Σερβίων και πιο συγκεκριμένα των τμημάτων κλασικού αθλητισμού και ποδοσφαίρου της δεκαετίας του ’80 η εκδήλωση βράβευσης στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Σέρβια. 
 
 Ακόμη πιο ιδιαίτερη βέβαια ήταν η συνάντησή τους με τον προπονητή τους και εκπαιδευτικό-γυμναστή στα σχολεία των Σερβίων εκείνη την εποχή κ. Γιάννη Δημητριάδη ο οποίος μαζί με τον επίσης τότε προπονητή τους και εκπαιδευτικό-γυμναστή κ. Ιωάννη Θεμελίδη (δεν παραβρέθηκε λόγω προσωπικού κωλύματος) ήταν τα δύο τιμώμενα πρόσωπα της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού ενώ τιμήθηκε και η μνήμη του Νίκου Τσουρνάβα προέδρου εκείνη την εποχή του Τιτάνα Σερβίων. Μία δεκαετία που το τμήμα στίβου του Τιτάνα έφτασε με τους αθλητές τους πολύ ψηλά με Πανελλήνιες διακρίσεις και συμμετοχές στις Εθνικές ομάδες όλων των κατηγοριών ενώ και η ομάδα ποδοσφαίρου έφτασε μέχρι την Εθνική Ερασιτεχνική. 


 Σε μία συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία ο Γιάννης Δημητριάδης, που έζησε στα Σέρβια όλη τη δεκαετία του ΄80 και άφησε πίσω του όταν έφυγε για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κατερίνη μια πλούσια παρακαταθήκη στον αθλητισμό και γενικότερα την κοινωνία των Σερβίων, θυμήθηκε στιγμές από εκείνη την εποχή  ενώ την ευκαιρία να μιλήσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους για τον προπονητή τους είχαν και οι πρώην αθλητές του Τιτάνα.
 Ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Δημητριάδη ο οποίος δώρισε από την πλευρά του μία φωτογραφική σύνθεση με φωτογραφίες αθλητών του Τιτάνα της δεκαετίας του ’80 από αγώνες στίβου και ποδοσφαίρου. Τιμητική πλακέτα στη μνήμη του Νίκου Τσουρνάβα παρέλαβε ο γιος του ως οποίος μίλησε για την αγάπη που είχε και εξέφραζε με κάθε τρόπο ο πατέρας του για τον Τιτάνα Σερβίων.




Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλου

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Αγαπητοί συνδημότες

Μέχρι πριν 40 χρόνια στα Σέρβια η λέξη αθλητισμός ήταν σχεδόν ταυτόσημη με τη λέξη ποδόσφαιρο. Η ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης – ο «ΤΙΤΑΝ» - αγωνίζονταν στο τοπικό πρωτάθλημα. Το κυριακάτικο παιχνίδι αποτελούσε το αθλητικό γεγονός της εβδομάδας για τα Σέρβια.
Όμως το 1980 διορίζεται στα Σέρβια ως καθηγητής φυσικής αγωγής ο Γιάννης Δημητριάδης. Είναι ο άνθρωπος που θα αλλάξει την αθλητική ιστορία του τόπου μας. Είναι νέος, ορεξάτος, οραματιστής και μπολιασμένος με την αγάπη για τον αθλητισμό και ειδικότερα με τον κλασσικό αθλητισμό. Μαζί με τον Γιάννη Θεμελίδη, ο οποίος από τα προηγούμενα χρόνια κάνει τη δική του προσπάθεια στa αθλητικά δρώμενα των Σερβίων, φέρνουν στο γήπεδο εκατοντάδες παιδιά από όλη την περιοχή.
Βάζουν στόχο να γνωρίσουν οι νέοι των Σερβίων και να ασχοληθούν με τα αγωνίσματα του στίβου.
Η υλοποίηση  του στόχου ξεκινά από το χώρο της εργασίας του – το σχολείο- όπου διοργανώνει ενδοσχολικούς αγώνες σε δρόμους, άλματα και ρίψεις παρακινώντας τα παιδιά να λάβουν μέρος. Το ανήσυχο βλέμμα του αναζητεί να βρει, από τα δεκάδες παιδιά, εκείνα που έχουν τα προσόντα να αναδειχθούν και να πρωταγωνιστήσουν.
Το έμπειρο μάτι του προπονητή Δημητριάδη ανακαλύπτει γρήγορα τα πρώτα ταλέντα, κυρίως στα δρομικά αγωνίσματα.
Τα παιδιά αυτά τα καλεί στο στάδιο και αναλαμβάνει αφιλοκερδώς να τα προπονεί και να τα προετοιμάζει να λάβουν μέρος σε επίσημους αγώνες ενώ ταυτόχρονα τους εμφυσεί την αγάπη και το πάθος για το στίβο.
Έρχονται έτσι οι πρώτες επιτυχίες αθλητών και αθλητριών στους σχολικούς αγώνες στίβου του νομού Κοζάνης. Οι επιτυχίες αυτές λειτουργούν ως κίνητρο και το «μικρόβιο» της ενασχόλησης με τον κλασσικό αθλητισμό μεταδίδεται γρήγορα στους μαθητές .
Στα δύο χρόνια που ακολουθούν ένας αρκετά μεγάλος αριθμός παιδιών συρρέει στο γήπεδο για να ασχοληθεί με τα αγωνίσματα του στίβου.
Ο Γιάννης Δημητριάδης τότε με τη διορατικότητα που τον διακρίνει πρωτοστατεί στην ίδρυση τμήματος στίβου. Με δικές του κυρίως ενέργειες ιδρύεται στις αρχές του 1982 το τμήμα στίβου του Τιτάνα. Αυτό που ακολουθεί είναι κάτι πρωτοφανές.
Η ομάδα στίβου του Τιτάνα με προπονητές τον Γιάννη Δημητριάδη και το Γιάννη Θεμελίδη γνωρίζει τεράστιες επιτυχίες.
Μέσα στην επόμενη πενταετία «σαρώνει» κυριολεκτικά τις πρωτιές και τα μετάλλια στους Διασυλλογικούς αγώνες της Δυτικής Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας.
Αλλά και στα Πανελλήνια πρωταθλήματα η ομάδα βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων επαρχιακών συλλόγων της χώρας συναγωνιζόμενη με ομάδες μεγάλων πόλεων όπως η Καβάλα, η Πάτρα, τα Τρίκαλα και άλλες.
Κάποιοι από του αθλητές του συλλόγου γίνονται Πανελληνιονίκες και στη συνέχεια ως μέλη της Εθνικής ομάδας στίβου μετέχουν σε Βαλκανικούς, σε Μεσογειακούς και αργότερα και σε Ολυμπιακούς αγώνες με σημαντικές διακρίσεις.
Τέτοιοι αθλητές υπήρξαν η Γεωργία Αμπατζίδου, ο Κώστας Λαμπρόπουλος, η Γιώτα Χρύσινα και ο σημερινός προπονητής του συλλόγου ο Χρήστος Γυλτίδης αλλά και δεκάδες άλλα παιδιά από τα Σέρβια και την γύρω περιοχή.
Η ομάδα αυτή χωρίς υπερβολή έκανε γνωστή τη μικρή κωμόπολη των Σερβίων στο Πανελλήνιο.
Την ίδια εποχή καταγράφονται και οι μεγάλες επιτυχίες και νίκες της ποδοσφαιρικής ομάδας που είχε οδηγό τον Γιάννη Δημητριάδη.
Είναι νομίζουμε χρέος της Δημοτικής Αρχής να τιμήσουμε τον εμπνευστή αλλά και τους σημαντικότερους συντελεστές αυτής της ομάδας:
Τον  δάσκαλο, τον προπονητή μα πάνω απ’ όλα τον άνθρωπο Γιάννη Δημητριάδη
Τον εκπαιδευτικό, τον ακούραστο Γιάννη Θεμελίδη.
Δύο ανθρώπους που ανιδιοτελώς προσέφεραν τόσα πολλά στον τόπο μας.
Στο πρόσωπό τους τιμούμε βέβαια και όλους τους αθλητές της ομάδας στίβου εκείνης της εποχής.
Ταυτόχρονα όμως τιμούμε και τα παιδιά του Τιτάνα εκείνης της εποχής που τίμησαν με το παραπάνω τη φανέλα του Τιτάνα Σερβίων σε όλα τα ποδοσφαιρικά γήπεδα που αγωνίστηκαν.
Δίδαξαν ήθος και αγωνιστικότητα. Μαζί με τον πρόεδρο τους Νίκο Τσουρνάβα κράτησαν ψηλά το όνομα του Τιτάνα και κατάφεραν να ακούγεται το όνομα του συλλόγου σε όλη τη χώρα.