Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Με νομοθετικά πραξικοπήματα απολύουν εργαζόμενους

Παγιώθηκε πλέον η πολιτική συμπεριφορά της μνημονιακής συγκυβέρνησης να περνάει αυτά που θέλει και κατ΄επιταγήν της τρόικας και των δανειστών με το αποφασίζομεν και διατάσσομεν , δηλ. με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου .
Έτσι ο ”υπερασπιστής” της γνώσης και της δημοκρατικής νομιμότητας καθηγητής – υπουργός κ. Μανιτάκης μαζί βεβαίως με όλα τα μέλη της κυβέρνησης , υπέγραψε μια ακόμη επαίσχυντη πράξη διαταγής με την οποία παρακάμπτεται το αποκλειστικό δικαίωμα των δημάρχων για τις διαπιστωτικές πράξεις , στέλνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στον καιάδα της ανεργίας και της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης . Αψηφώντας για μια ακόμα φορά τη Βουλή και με σκοπό να παρακάμψει τις δίκαιες αντιδράσεις των εργαζομένων στους δήμους αλλά και την άρνηση της πλειονότητας των δημάρχων-παρά τους αλλεπάλληλους κυβερνητικούς εκβιασμούς- να αποστείλουν τα στοιχεία των υπαλλήλων ,που θα εισέλθουν στον προθάλαμο της απόλυσης, την διαθεσιμότητα, η συγκυβέρνηση με πραξικοπηματικές διαδικασίες, βάζει την λεγόμενη διαθεσιμότητα στην τελική ευθεία εφαρμογής της!

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα βγει σε διαθεσιμότητα το σύνολο των υπαλλήλων αορίστου χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων Διοικητικού, των φορέων που δεν έχουν δώσει λίστες.

Ως εκ τούτου οι υπάλληλοι αυτοί θα βγουν σε πρώτη φάση στη διαθεσιμότητα και θα μειωθεί ο μισθός τους κατά 25% και εν συνεχεία, όταν θα οριστικοποιηθούν τα στοιχεία για όσους πράγματι εντάσσονται σε διαθεσιμότητα, θα λάβουν αναδρομικά το σύνολο των μισθών τους.
Συνεχίζοντας την τακτική των εκβιασμών,πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης διευκρινίζουν δε, ότι επειδή η απογραφή συνδέεται με την αρχή πληρωμής στο Δημόσιο, η μη αποστολή των στοιχείων από τις διευθύνσεις προσωπικού μπορεί να στερήσει τη μισθοδοσία και όσων εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα. Σημειώνουν, επίσης, ότι η αρχή πληρωμών στο Δημόσιο ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών.
Αξίζει να τονισθεί , για να μην ξεχνιώμαστε δηλαδή , ότι ο κ. Μανιτάκης αποτελεί επιλογή της λεγόμενης αριστερά της ευθύνης ( ΔΗΜΑΡ) και του Προέδρου της Φώτη Κουβέλη .

Δεν υπάρχουν σχόλια: