Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

AΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΡΑΤΗ “DADARSA”



Μετά την επιτυχημένη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Γιάννη Στρατή στο Ιστορικό – Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας η σειρά έργων “DaDarsa παίρνει τη σκυτάλη από τις “Ολυμπιακές Δάδες” στο Ιστορικό Κτίριο Σιάτιστας “Τραμπάντζειο” με αφορμή τα 100 χρόνια Απελευθέρωσής  της (1912 – 2012).
Ο Δήμος Βοΐου σε συνεργασία με την εφημερίδα ΔΥΤΙΚΗ Μακεδονία πραγματοποιούν τα εγκαίνια της έκθεσης το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012 & ώρα 19.00.
Ο Έλληνας καλλιτέχνης Γιάννης Στρατής μέσα από την πάλη του Μαύρου με το Άσπρο, Κακό – Καλό καταθέτει μια βαθύτερη εσωτερική αλήθεια με πίστη και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο. Ο ίδιος αναφέρει: “Νιώθω ικανοποιημένος που ο χρωστήρας συμβάλλει στην ψυχή μου να αισθάνεται καλά, πολύ περισσότερο δε όταν αυτός ακουμπά τις ρίζες, την Ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μου. Τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς μάχες”.
 


Ο Δρ. Χρύσανθος Α. Χρήστου, Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης – Ακαδημαϊκός έχει αναφέρει για το έργο του Γιάννη Στρατή: “...Μια ζωγραφική που διακρίνεται για την γνησιότητα της αφετηρίας της και την αμεσότητα της φωνής της, την ρωμαλεότητα και την ειλικρίνεια, την εκφραστική δύναμη και την ζωγραφική αλήθεια της, με το ανθρώπινο πρόσωπο εικόνα του κόσμου”.
Η Δρ. Ντόρα Ηλιοπούλου  Ρογκάν,  Ιστορικός  Τέχνης – Τεχνοκριτικός ενδεικτικά αναφέρει για το έργο του καλλιτέχνη: “...Ιδέα που καθώς ενυπάρχει σε όλα δίχως εξαίρεση τα έργα του Στρατή, καταξιώνει το καθένα από αυτά σαν την υπέρτατη επαλήθευση του κατά Πλάτωνα ορισμού της αυθεντικής Τέχνης”.
Έργα του βρίσκονται στην Πινακοθήκη της Προεδρίας της Δημοκρατίας (Προεδρική Σουίτα), στη Βουλή των Ελλήνων, στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (Ε.Ο.Κ.), στην Πινακοθήκη του Πανεπιστημίου Αθηνών της Φιλοσοφικής Σχολής, στην Πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά, στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου, σε Μουσεία του Μεξικού και της Ισπανίας, στο Μουσείο Λευκωσίας, στην Πινακοθήκη Τράπεζας Πειραιώς και σε μεγάλες συλλογές στην Ελλάδα, Ευρώπη, ΗΠΑ, Ιαπωνία και όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 8 Δεκεμβρίου 2012 έως 28 Φεβρουαρίου 2013
Δευτέρα – Παρασκευή: 09.00 πμ – 17.00μμ.
Ιστορικό Κτίριο Σιάτιστας “Τραμπάντζειο”
Σιάτιστα  Τ.Κ 50300
Τηλ. 24653 50100

Δεν υπάρχουν σχόλια: