Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ένα... πράσινο, σύγχρονο και ενημερωτικό site


Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ προχώρησε στην πλήρη ανανέωση της ιστοσελίδας του (www.arcturos.gr), δημιουργώντας μια φιλική για τον επισκέπτη σελίδα με εύκολη ταξινόμηση κάθε πληροφορίας και μοντέρνο σχεδιασμό.
Το καινούργιο site του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ κατασκεύασε η Ελληνική Εταιρία Διαδικτύου (ΕΛΕΔ) στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης και της πεποίθησης του Γενικού Διευθυντή της εταιρίας, κ. Απόστολου Ανδριανάκου ότι  «Είναι συνέπεια, ηθικό χρέος και αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας της ΕΛΕΔ να βάζουμε κι εμείς το δικό μας λιθαράκι για να βοηθήσουμε αυτούς που προσφέρουν στην κοινωνία και το περιβάλλον».

Μέσα από το νέο
site του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ο χρήστης μπορεί να ενημερωθεί άμεσα και έγκυρα για όλα τα νέα και τις ενέργειές μας, τις δυνατότητες προσφοράς εθελοντικής εργασίας, καθώς και να μάθει πώς μπορεί να ενισχύσει τις δράσεις μας!

Παράλληλα, η ιστοσελίδα αποτελεί έναν ενημερωτικό κόμβο για τα άγρια ζώα και τη χλωρίδα της χώρας μας. Στην ενότητα «Προστατευόμενα είδη» θα βρει κανείς όλα τα είδη τα οποία προστατεύει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, άγνωστες πληροφορίες για τα ζώα και την πληθυσμιακή τους κατάσταση στην Ελλάδα!

Ήξερες ότι...
Το φθινόπωρο, μία αρκούδα στην Ελλάδα μπορεί να διανύσει περισσότερα από 180 χιλιόμετρα σε αναζήτηση τροφής;
Οι λύκοι μπορούν να εντοπίσουν το θήραμά τους από απόσταση 3 χλμ μόνο από τη μυρωδιά;
Μία βίδρα καθημερινά ξοδεύει το 10% του χρόνου της για τη φροντίδα της γούνας της;

Στην ενότητα ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, θα μάθει κανείς για την ιστορία και την προσφορά του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στα 20 χρόνια λειτουργίας του, το μύθο του φύλακα της αρκούδας και τους ανθρώπους που κρατάνε το μύθο ζωντανό!

Στην ενότητα «Δράσεις» ο χρήστης μπορεί να ενημερωθεί για όλες τις δράσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος, την περιβαλλοντική εκπαίδευση, κ.ά. Εάν κάποιος θέλει να γίνει εθελοντής δεν έχει παρά να επισκεφθεί την ενότητα «Συμμετέχω» όπου θα βρει ό,τι χρειάζεται! Τέλος, όποιος θέλει να αποκτήσει κάρτα μέλους στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και να ενισχύσει τις δράσεις μας μπορεί μέσα από την ενότητα «Υποστηρίζω» να προβεί σε δωρεά, να γίνει μέλος ή να υιοθετήσει μία από τις αρκούδες ή τους λύκους του Καταφυγίου!

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ γίνεται και ARCTUROS για τους αγγλόφωνους καθώς το site είναι μεταφρασμένο και στην αγγλική γλώσσα και ανανεώνεται διαρκώς.


Τα... must-see της ιστοσελίδας

Κάθε χρήστης που θα επισκεφθεί την ιστοσελίδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ δεν θα πρέπει να παραλείψει να επισκεφθεί τις εξής ενότητες:

  1. Το eshop: Το πλήρως ανανεωμένο και σύγχρονο eshop, όπου υπάρχουν όλα τα αναμνηστικά ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ κατηγοριοποιημένα έτσι ώστε να διευκολύνουν το χρήστη. Επιπλέον, εκεί θα βρείτε τα top 10 προϊόντα.
  2. Το photo gallery: Μία πλούσια συλλογή από φωτογραφίες αρκούδων, λύκων, ελληνικών ποιμενικών, καθώς και από τις δράσεις μας στο πεδίο, στα δάση και φυσικά από τις δράσεις των εθελοντών!
  3. Τη σελίδα επισκεφθείτε μας: Εκεί θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που θέλετε εάν ενδιαφέρεστε να επισκεφθείτε το Καταφύγιο της Αρκούδας ή του Λύκου και το Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα: Από ωράρια ξεναγήσεων μέχρι... και τον καιρό στο Νυμφαίο!


Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στα διαδίκτυο

Ανταποκρινόμενος στις σύγχρονες συνθήκες επικοινωνίας, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ εκτός από την επίσημη ιστοσελίδα του, διατηρεί σελίδες και στα social media. Καθημερινά λοιπόν μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας αλλά και να μας ενημερώνετε και μέσα από τις παρακάτω σελίδες:

Facebook

Twitter

Youtube

Wordpress (blog)

Issuu (ηλεκτρονική βιβλιοθήκη)

Pinterest

Εθνικό Παρατηρητήριο Τροχαίων Ατυχημάτων Άγριας Πανίδας

Life Against Poison (Καινοτόμες δράσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης δηλητηρίασης)


Ιδιαίτερες ευχαριστίες από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ στους κ.κ. Α. Ανδριανάκο, Μ. Ζαχίλα, Θ. Κιούση, Αλεξάνδρα Τάνασιτς από την ΕΛΕΔ καθώς και στην κα Σ. Δρίτσα για τη μετάφραση όλου του περιεχομένου.


Για περισσότερες πληροφορίες: Βάσω Πετρίδου 2310 555920 & 6937422537

Δεν υπάρχουν σχόλια: