Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ωχ!!! τα Λαζαράκια θα πεινάσουν ...

Λάζαρε "δεύρων έξω" από το γραφείο σου και ρώτα τους υπαλλήλους σου ΠΟΣΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΧΑΣΑΝΕ μέχρι σήμερα από την κυβέρνησή ΣΟΥ; Αυτοί δηλαδή δεν έχουν παιδιά, σκυλιά έχουν;

από το kozanimedia
Αποκαλυπτικό είναι το «δείγμα» που παρουσιάζει η aftodioikisi.gr ανάμεσα στους δημάρχους-υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ για τις περιφερειακές ενώσεις δήμων, όσον αφορά στην εξαγγελία Βενιζέλου για μείον ένα μισθό στους αιρετούς. Οι 4 από τους 6 δημάρχους του κυβερνώντος κόμματος που απευθύνθηκε η aftodioikisi.grήταν αρνητικοί, λέγοντας πως δεν παίρνουν μισθό, αλλά αντιμισθία με την οποία ζουν αυτοί και οι οικογένειές τους. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υποψήφιος με τη ΝΔ για την προεδρία της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Λάρισας.
Αντίθετα, οι 3 περιφερειάρχες (Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Κρήτης) συμφωνούν με την περικοπή, αρκεί να γίνεται για το καλό του κοινωνικού συνόλου και τη διάσωση της χώρας.

Κωστής Σιμιτσής (δήμαρχος Καβάλας υποψήφιος για ΠΕΔ Ανατολής Μακεδονίας Θράκης): «Προτείνω να διώξουν όλους τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες για να κάνουν οικονομία, και να στείλουν στη θέση τους για να κάνου το «αγροτικό» τους τους βουλευτές, ώστε να μάθουν και πως διοικούν».
Λάζαρος Μαλούτας (δήμαρχος Κοζάνης – υποψήφιος ΠΑΣΟΚ για ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας): «Ένιωσα δυσάρεστη έκπληξη. Είμαι ένας εργαζόμενος άνθρωπος, που ουσιαστικά απασχολείται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δεν έχω κανέναν άλλον πόρο, με την αντιμισθία ζω εγώ και η οικογένειά μου».
Πολύδωρος Λαμπρινούδης (δήμαρχος Χίου – υποψήφιος ΠΑΣΟΚ για ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου): «Πρέπει να παρέμβει η ΚΕΔΕ, διότι με την αντιμισθία που παίρνει ο κάθε δήμαρχος ζει αυτός και η οικογένειά του».
Ρίζος Κομήτσας (δήμαρχος Κιλελέρ – υποψήφιος ΠΑΣΟΚ για ΠΕΔ Θεσσαλίας): «Να συμβάλουμε, ναι, αρκεί να γίνεται προς όλους αυτούς που παίρνουν τα ίδια με έναν αιρετό, για παράδειγμα ένα δήμαρχος παίρνει αντιμισθία 2.800 ευρώ. Να γίνεται, δηλαδή, και σε δοτούς του Δημοσίου που έχουν «παχυλές», πιο υψηλές αποδοχές από έναν δήμαρχο. Και η διαμαρτυρία μου δεν αφορά στο να δώσουμε τον ένα μισθό, αλλά στο να κατάβουν οι πολίτες και οι δημότες μου ότι ένας δήμαρχος ζει από την αντιμισθία».
Κώστας Τζανακούλης (δήμαρχος Λάρισας – υποψήφιος ΝΔ για προεδρία της ΚΕΔΕ): «Ο κ. Βενιζέλος θα έπρεπε να ρωτήσει και να μάθει ότι δεν έχουμε έξοδα παραστάσεως αλλά αντιμισθία. Εξάλλου, έχουμε υποστεί τις ίδιες μειώσεις με όλους. Αν προσθέσει ο κ. Βενιζέλος τους μισθούς των 325 δημάρχων με αυτούς των 300 βουλευτών… μιλάμε για ευτελή ποσά. Το όλο εγχείρημα γίνεται για το «θεαθήναι», να μην πω ότι θα φτάσουμε σε λίγο στην ανθρωποφαγία».
Αλέκος Πνευματικός (δήμαρχος Κορίνθου – υποψήφιος για ΠΕΔ Πελοποννήσου): «Οι αιρετοί δεν αμείβονται με υψηλούς μισθούς. Εν πάση περιπτώσει, να τον δώσουμε προκειμένου να μη τα χάσουμε όλα. Το θέμα είναι να πιάσουν τόπο. Αυτό εξαρτάται από τους πολιτικούς».
Νίκος Παπαγγελής (δήμαρχος Λειβαδέων – υποψήφιος ΠΑΣΟΚ για ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας): «Για την πατρίδα, να δώσουμε και την ψυχή μας».
Κώστας Αγοραστός (ΝΔ – περιφερειάρχης Θεσσαλίας): «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η απόφαση αυτή, με βρίσκει προσωπικά, απόλυτα σύμφωνο. Οποιαδήποτε διαδικασία που δεν οδηγεί σε μία αδιέξοδη πρόσκαιρη κατάσταση και πιάνει τόπο, είναι σαφέστατα ευπρόσδεκτη. Παράλληλα σας επισημαίνω ότι η εν λόγω απόφαση της kυβέρνησης οφείλει να αποβεί οπωσδήποτε αποτελεσματική. Γι’ αυτό και εύχομαι να μην αποτελεί μία κίνηση εντυπωσιασμού και ένα ακόμα επικοινωνιακό τρικ».
Νάσος Γιακαλής (ΠΑΣΟΚ – περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου): «Στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει η πατρίδα μας, οφείλουμε να συμβάλλουμε και εμείς. Επομένως πιστεύω ότι τα χρήματα αυτά θα πιάσουν τόπο. Είναι η ώρα αυτοί που διαθέτουν τον πλούτο να προσφέρουν ανάλογα, με στόχο πάντα, τη σωτηρία της πατρίδας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: