Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΩΝ ΚΟΥΦΩΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ !

Έπειτα από δύο Δελτία Τύπου στις 20 – 07 – 2011 και 18 – 08 – 2011, για την απαράδεκτη και ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή λόγω της σκόνης από κάρβουνο και της τέφρας που σκεπάζει κάθε μέρα και νύχτα την περιοχή με ένα γκριζόμαυρο «πέπλο», δεν υπήρξε καμία απολύτως αλλαγή !
Η αδικαιολόγητη ανικανότητα των ανεύθυνων υπευθύνων της ΔΕΗ (ΑΗΣ – Ταινιόδρομοι – Ορυχεία) και η απαράδεκτη αδιαφορία των υπεύθυνων ανεύθυνων της Πολιτείας (Αυτοδιοίκηση – Δήμος – Περιφέρεια) είναι μια πραγματικότητα που αποδεικνύει πως οι ζωές των παιδιών και των κατοίκων όλης περιοχής και ευρύτερα όλου του Νομού Κοζάνης, όπως επίσης και η Προστασία του Περιβάλλοντος, είναι ασήμαντα για τους παραπάνω αρμόδιους και αιρετούς.

Όλο τον χρόνο και όλες της ώρες της ημέρας και νύχτας, περισσότερο τους θερινούς μήνες και ειδικότερα όταν έχει άπνοια όπως τις τελευταίες 15 ημέρες, η γύρω περιοχή σκεπάζεται στην κυριολεξία με ένα σύννεφο σκόνης τέφρας η οποία απλώνεται στην συνεχεία σε όλη την Δυτική Μακεδονία !
Η Πολιτεία δεν ελέγχει και η ΔΕΗ κάνει αμέριμνα την δουλειά της !!!

Ίσως τελικά την λύση θα μπορούσε να δώσει ο εισαγγελέας Κοζάνης επεμβαίνοντας σε αυτό το εγκληματικό γεγονός, όπως ακριβώς έπραξε αυτονόητα ο αντίστοιχος εισαγγελέας Ημαθίας στέλνοντας Αυτόφωρο και Δικάσιμους τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του Σωματείου εργαζομένων «Σπάρτακος».
Όταν για την δεκάλεπτη διακοπή του ενός ρεύματος της κυκλοφορίας στα Διόδια Πολυμύλου από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, οι οποίοι διεκδικούν να έχουν και πάλι πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, οι επικεφαλείς τους διώκονται νομικά και κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών και οδηγούνται στον Εισαγγελέα, τότε οι υπεύθυνοι για την συνεχόμενη εγκληματική μόλυνση εις βάρος της Υγείας και του Περιβάλλοντος, θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν κατηγορίες όπως κατά συρροή, κατά εξακολούθηση και κατά επανάληψη «ανθρωποκτονίας» και ασέλγειας προς το Περιβάλλον από πρόθεση και να εκτίουν την ποινή τους εδώ και δεκαετίες τώρα !!!

Υ.Γ. : Ευτυχώς όταν οι «άνθρωποι» δεν νοιάζονται για τους ανθρώπους στην συγκεκριμένη περίπτωση επενέβει ο καιρός στέλνοντας βροχή στις 31-08-2011 για να καλύψει την απαράδεκτη «σκόνη» της αδιαφορίας τους και της ανευθυνότητας τους…

Καλό μήνα και εκτός από το να παρακαλούμε τον καιρό να βρέχει συχνά εκλιπαρούμε και τον εισαγγελέα να επέμβει….

ΤΟΠΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΝΕΩΝ  ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ  ΚΟΖΑΝΗΣ
ΤΟΜΕΑΣ  ΥΓΕΙΑΣ – ΤΟΜΕΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  :  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  02 – 09 – 2011
web site      :  neoiellispontou.blogspot.com
Facebook   :  Neoi ellispontou                         
Facebook   :  Νέοι εν δράση
e-mail         :  neoiellispontou1@yahoo.gr       
Fax             :  2461094516

Δεν υπάρχουν σχόλια: