Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

Δευτέρα 28 και Τρίτη 29 Μαρτίου στο Κοβεντάρειο

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ξανάρχεται στην Κοζάνη. Το 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο Κοζάνης και την Κινηματογραφική Λέσχη Κοζάνης προβάλλει έξι (6) Ντοκιμαντέρ.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Μαρτίου στο Κοβεντάρειο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

20:30 «The Greek Crisis Explained»

ΝΟΜΙΝΤ, 2010

22:00 «Γυναίκες στο μικρό Παρίσι»

Κυριακή Μάλαμα, 2004

23:00 « Welcome to Europe»

Στέλιος Κούλογλου, 2011

 Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

 20:30 «Έτσι είμαι»/How I Am

Ingrid Demetz, Caroline Leitner, 2011

21:15 «Μαθήματα - Παθήματα: Τι θα γίνει ο Δημήτρης;»

Valerie Kontakos, Γιάννης Μισουρίδης, 2006

Tα δύο παραπάνω ντοκιμαντέρ προβάλλονται σε συνεργασία με τον σύλλογο «Γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Κοζάνης».

 22:00 «Η ηχώ του χρόνου»

Πάνος Κέκας, 2010

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ
Γυναίκες στο μικρό Παρίσι / Κυριακή Μάλαμα

Οι τσιγγάνες στον Δενδροπόταμο αντικρίζουν με καχυποψία την κάμερα και συνήθως αρνούνται να εκτεθούν στο φακό. Αν όμως δεχτούν, παραδίνονται αυθόρμητα και εκφράζονται χωρίς αναστολές. Η κάμερα της ΕΤ3 περιπλανήθηκε στη γειτονιά αυτή, στη νοτιοδυτική άκρη της Θεσσαλονίκης, και κατέγραψε εικόνες της καθημερινής ζωής στους δρόμους και στις αυλές, στο κομμωτήριο και στο μπακάλικο, καθώς και κουβέντες γυναικών για τη ζωή τους και τις παραδόσεις των Ρομά εκεί.

Σκηνοθεσία:Κυριακή ΜάλαμαΣενάριο:Φανή ΤουπαλγίκηΔιεύθυνση Φωτογραφίας:Γιάννης ΠαρίσηςΜοντάζ:Κατερίνα ΚουφονίκουΉχος:Κώστας ΠαράσχουΠαραγωγός:Φανή ΤουπαλγίκηΠαραγωγή:ΕΤ3Τύπος:Digibeta ΈγχρωμοΧώρα Παραγωγής:ΕλλάδαΔιάρκεια:48'Έτος Παραγωγής:2004Παγκόσμια εκμετάλλευση:ΕΤ3 Μαρία Σιώτη T. 2310 299 507 epikoinonia@ert3.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

The Greek Crisis Explained / ΝΟΜΙΝΤ

Το έργο The Greek Crisis Explained είναι η οπτική γωνία της ΝΟΜΙΝΤ σχετικά με την ελληνική οικονομική κρίση. Η Ελλάδα, ένα νεαρό κακομαθημένο κοριτσάκι καταβροχθίζεται από το Χρέος της, ένα τεράστιο τέρας. Η ΕΕ δεν μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα μόνη της. Και όταν δεν υπάρχει ελπίδα, έρχεται το ΔΝΤ στο παιχνίδι...

Σκηνοθεσία:ΝΟΜΙΝΤΣενάριο:Κινούμενα Σχέδια: ΝΟΜΙΝΤ (Μαριλένα Βατσέρη, Μάνος Γερογιάννης, Χρήστος Λεφάκης, Γιάννης Κωνσταντινίδης)Διεύθυνση Φωτογραφίας:NOMINTΜοντάζ:NOMINT. Lead design: Γιώργος Ξάνθος (aka Weirdink) Additional design: Μανώλης ΜαυρήςΉχος:Χρήστος ΛεφάκηςΠαραγωγός:Αριστοτέλης Μιχαηλίδης, Μαριάννα ΠαπαχριστοδούλουΠαραγωγή:NOMINTΑφήγηση:Ross DouglasΤύπος:Digibeta Έγχρωμο-ΑσπρόμαυροΧώρα Παραγωγής:ΕλλάδαΔιάρκεια:3'Έτος Παραγωγής:2010Παγκόσμια εκμετάλλευση:NOMINT, Ελλάδα T. 210 724 2994 F. 210 976 7208 info@nomint.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Welcome to Europe / Στέλιος Κούλογλου

Ένας καταυλισμός προσφύγων στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν, φτιαγμένος από χαρτόκουτα και γεμάτος ιστορίες ανθρώπων που έχουν βασανιστεί από την αστυνομία. Μια φυλακή στην Ιορδανία με κελιά που ενώ είναι φτιαγμένα για πέντε ανθρώπους χωρούν εκατό φυλακισμένους, κρεμασμένους στα κάγκελα. Ένας ακόμη αυτοσχέδιος καταυλισμός σε ένα δάσος στην Κένυα, γεμάτος εγκλωβισμένους πρόσφυγες. Ένας ομαδικός τάφος στη Βοσνία Ερζεγοβίνη και ένας ιμάμης που προσεύχεται για τις ψυχές τους. Μόνο που οι εικόνες, μαθαίνουμε στο τέλος της ταινίας, δεν λένε την αλήθεια. Όλες οι σκηνές προέρχονται από κέντρα κράτησης και τενεκεδουπόλεις μεταναστών στην Ελλάδα. Οι ελληνικές αρχές αδυνατούν να διαχειριστούν το κύμα των χιλιάδων μεταναστών και η υπόλοιπη Ευρώπη αδιαφορεί. Όσο για τον ιμάμη της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, δεν πρόκειται παρά για έναν Έλληνα ιμάμη που προσεύχεται μπροστά σε έναν υπαρκτό ομαδικό τάφο: των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στο ποταμό Έβρο, προσπαθώντας να περάσουν από τη Τουρκία στην Ελλάδα...

Σκηνοθεσία:Στέλιος ΚούλογλουΣενάριο:Στέλιος ΚούλογλουΔιεύθυνση Φωτογραφίας:Χάρης Φαρρός, Μανώλης Κονσολάκης, Άκης ΤζίμαςΜοντάζ:Θοδωρής ΑρμάοςΠαραγωγός:Σπύρος ΜαυρογένηςΠαραγωγή:Lynx Productions SA, Greece Τύπος:Digibeta Έγχρωμο-ΑσπρόμαυροΧώρα Παραγωγής:ΕλλάδαΔιάρκεια:10'Έτος Παραγωγής:2011Παγκόσμια εκμετάλλευση:Lynx Productions SA, Greece Σπύρος Μαυρογένης T. 210 685 5098 F. 210 680 1019 lynx@lynxsa.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Έτσι είμαι / Ίνγκριντ Ντεμέτς, Καρολίνε Λάιτνερ

«Είμαι σαν ένας ερημίτης σ' ένα νησί». Έτσι περιγράφει ο Πάτρικ τη ζωή του αυτιστικού που ζει παγιδευμένος στο σώμα του. Διαθέτοντας τη σοφία ενός στοχαστή και τα όνειρα και τους φόβους ενός εφήβου, ο Πάτρικ γίνεται οδηγός μας στον κόσμο του και μας επιτρέπει να δούμε, έστω και φευγαλέα, τα συναισθήματά του. H ταινία ακολουθεί τον Πάτρικ στο σχολείο, στο χρόνο που περνά με την οικογένειά του αλλά και μόνος του, και μεταφέρει στην οθόνη τις μύχιες σκέψεις του, αποκαλύπτοντας τη ματιά του η οποία συνήθως περιβάλλεται απ' την ομίχλη της κατάστασής του. Αυτό που μας αποκαλύπτεται είναι μια πολυσύνθετη, φιλοσοφημένη ψυχή. Βλέπουμε έτσι μια αποστολή που μπορεί να επιτελέσει ο κινηματογράφος: να μας επιτρέψει να κοιτάξουμε –χωρίς οίκτο, αλλά με συμπόνια– μέσα στη ζωή κάποιου άλλου.

Σκηνοθεσία:Ίνγκριντ Ντεμέτς, Καρολίνε ΛάιτνερΣενάριο:Ingrid DemetzΔιεύθυνση Φωτογραφίας:Daniel MazzaΜοντάζ:Caroline LeitnerΉχος:Cornelia Schöpf, Maria Rank, Dimitri HempelΠαραγωγός:Georg ZellerΠαραγωγή:ZeLIG-School for Documentary, Television and New Media, Italy T.+39 0471 977 930 F. +39 0471 977 931 www.zeligfilm.it info@zeligfilm.itΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Τύπος:BetacamSP ΈγχρωμοΧώρα Παραγωγής:ΙταλίαΔιάρκεια:49'Έτος Παραγωγής:2007Παγκόσμια εκμετάλλευση:Stefilm International S.r.l, Italy T. +39 011 668 0017 F. +39 011 668 0003 info@stefilm.itΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Μαθήματα-Παθήματα: Τι θα γίνει ο Δημήτρης; / Γιάννης Μισουρίδης, Βάλερυ Κοντάκος

Ο Δημήτρης είναι ένας έφηβος με νοητική υστέρηση, ο οποίος φοιτά σ' ένα σχολείο της Αττικής για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Το σχολείο, όμως, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποδομών, εξοπλισμού, συντήρησης, και μεγάλες ελλείψεις σε εξειδικευμένα προγράμματα. Οι διαφορετικές περιπτώσεις μαθητών με ειδικές ανάγκες αντιμετωπίζονται ως μία ενιαία κατηγορία, με αποτέλεσμα να βρίσκονται όλα τα παιδιά αυτά σε μία «γκρίζα περιοχή» εκπαιδευτικής υποβάθμισης. Bλέπουμε από κοντά τους γονείς του Δημήτρη –τη Γιάννα και τον Ματθαίο– να προσπαθούν να βρουν τρόπους που θα εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή διαβίωση στον Δημήτρη.

Σκηνοθεσία:Γιάννης Μισουρίδης, Βάλερυ ΚοντάκοςΣενάριο:Βάλερυ Κοντάκος, Γιάννης ΜισουρίδηςΔιεύθυνση Φωτογραφίας:Γιάννης ΜισουρίδηςΜοντάζ:Αλέξης ΠεζάςΠαραγωγός:Βάλερυ ΚοντάκοςΠαραγωγή:ΕΡΤ ΑΕ T. 210 7761 192 F. 210 7761 060 kzogopoulos@ert.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. & DOC3 Productions T. +30 210 6511 035 azep@otenet.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Τύπος:Digibeta ΈγχρωμοΧώρα Παραγωγής:ΕλλάδαΔιάρκεια:57'Έτος Παραγωγής:2006Παγκόσμια εκμετάλλευση:ΕΡΤ ΑΕ, Γιάννης Κόλλιας T. 210 6075 711 F. 210 6075 715 ykollias@ert.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.ert.gr

ηχώ του χρόνου / Πάνος Κέκας

«Κάπου στο τέλος της φαντασίας μας υπάρχει ο Λαβύρινθος. Γυρνά και πάλλεται και κανείς έως τώρα δεν έχει φθάσει στο κέντρο του».
Αυτό το «Λαβύρινθο» των μύθων αλλά και της αρχέγονης υπερβατικής πνευματικότητας του Ρος Ντέιλι και της μουσικής του εξερευνά η ταινία Η ηχώ του χρόνου. Ο σκηνοθέτης Πάνος Κέκας παρακολουθεί και καταγράφει την ενδιαφέρουσα και συναρπαστική πορεία του παγκόσμια γνωστού Ιρλανδού μουσικού και συνθέτη Ρος Ντέιλι στους δρόμους της «Τροπικής μουσικής». Ο Ρος Ντέιλι ζει τα τελευταία τριάντα χρόνια στην Κρήτη αλλά παραμένει πάντα ένας ακούραστος ιχνηλάτης νέων μουσικών δρόμων. Ταξιδεύει με τον «Λαβύρινθο» δίνοντας συναυλίες και φέρνει σ' επαφή διαφορετικούς πολιτισμούς, με οδηγό το ήθος και την αστείρευτη έμπνευσή του.

Σκηνοθεσία:Πάνος Κέκας Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Καζεζίδης Μοντάζ:Χρήστος Μπούσης Ήχος: Γιώργος-Άρης Αναστασόπουλος Μουσική: Ross Daly Παραγωγός: Πάνος Κέκας Παραγωγή: PK Productions Τύπος: Betacam SP ΈγχρωμοΧώρα Παραγωγής:Ελλάδα Διάρκεια: 50' Έτος Παραγωγής:2010 Παγκόσμια εκμετάλλευση: PK Productions, T. 210 6394 933 F. +30 210 6398 616 panfilm@otenet.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: