Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ, ΚΑΝΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ – ΜΑΣ - ΟΓΕ
ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ 8 ΜΑΡΤΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
ΟΛΕΣ-ΟΛΟΙ 10 ΜΑΡΤΗ 2011, 6:00μμ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ,
ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΣΣΩΝ, ΤΩΝ ΝΕΩΝ, ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ
Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ, ΚΑΝΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
 
Γυναίκα εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, νέα, μετανάστρια,
Στις σημερινές συνθήκες που το κεφαλαίου και οι πολιτικοί του εκφραστές καταργούν τα δικαιώματά σου ένα – ένα δε χωρά κανένας εφησυχασμός, καμία αναμονή!
Αυτοί που τόσα χρόνια πλουτίζουν από τον ιδρώτα μας – οι πλουτοκράτες·
Αυτοί που τόσα χρόνια με τις πολιτικές τους ταΐζουν τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγαλέμπορους, τους εφοπλιστές - οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο ΛΑΟΣ, η ΕΕ·

Αυτοί που με τις πρακτικές τους στηρίζουν αυτές τις πολιτικές σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων – οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες·
Αυτοί που υποστηρίζουν την ισοτιμία στα χαρτιά, ενώ στη ζωή επιβάλλουν σκληρή ανισότητα για τις γυναίκες των εργατικών, λαϊκών στρωμάτων·
Όλοι αυτοί προσπαθούν να μας πείσουν, ότι η κατάσταση που ζούμε σήμερα είναι μονόδρομος: Να είμαστε άνεργες. Να αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία. Να κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις μας. Να κλείνουμε τα μαγαζιά μας πνιγμένες στα χρέη. Να πουλάμε τα χωράφια μας, γιατί δεν μπορούμε να τα καλλιεργήσουμε. Να επιλέγουν τα νέα ζευγάρια να μην κάνουν οικογένεια, κάτω από το φόβο και την ανασφάλεια για το αύριο. Να απολύονται οι νέες γυναίκες επειδή μένουν έγκυες. Να δουλεύουμε όποτε και για όσο η εργοδοσία μας χρειάζεται και με όποιο μισθό τη συμφέρει.

Θέλουν να μας πείσουν, ότι είμαστε συνυπεύθυνες για τα χρέη και τα ελλείμματα που τόσα χρόνια δημιουργήθηκαν από τις πολιτικές τους.

Θέλουν να μας πείσουν, ότι πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, να κάνουμε θυσίες για να βγούμε από την καπιταλιστική, οικονομική κρίση που προκλήθηκε επειδή ακριβώς τα μονοπώλια έσκασαν από τα κέρδη τους.

Αυτός είναι ο δικός τους μονόδρομος.

 
Εργαζόμενη, άνεργη, νέα,
Μη σε ξεγελάσουν! Υπάρχει διέξοδος!

Μονόδρομος για μας δεν είναι η εξαθλίωση και η ανασφάλεια. Μονόδρομος για μας είναι το αντιπάλεμα αυτής της πολιτικής που μας θέλει σύγχρονους δούλους, υποταγμένες στα συμφέροντα των εργοδοτών, στους νόμους της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Μονόδρομος για μας είναι η οργανωμένη ταξική πάλη, η σύγκρουση, η ρήξη και η ανατροπή. Ο αγώνας για ένα δρόμο ανάπτυξης, που στο επίκεντρό του θα έχει τις σύγχρονες ανάγκες μας, όπου τα πλούτη που παράγουμε και καρπώνεται μια χούφτα καπιταλιστών θα είναι ιδιοκτησία του λαού, θα μας εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή ζωή, τη ζωή που αξίζει σε εμάς και τις οικογένειές μας.

Ένα είναι το διαχρονικό δίλημμα για το λαό, τις γυναίκες, τη νεολαία. Υποταγή ή οργάνωση της πάλης και αντεπίθεση ως την τελική νίκη. Σήμερα δεν είμαστε μόνες, υπάρχει η Κοινωνική Συμμαχία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Αυτή δίνει δύναμη στη δύναμή μας. Εκφράζει την ενότητα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Διεκδικεί αιτήματα που μπήγουν το μαχαίρι βαθιά στα αίτια της κρίσης, που ξεπερνούν διαχειριστικές λογικές και στέκονται απέναντι στα συμφέροντα των μονοπωλίων, γιατί όσο οι πολυεθνικές κερδίζουν, τόσο ο λαός χάνει.

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ – ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.

Μισθωτή, άνεργη, νέα εργαζόμενη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα,

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ στο Σωματείο, στο ΠΑΜΕ, στις Επιτροπές της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, στο ΜΑΣ και στους Συλλόγους Γυναικών της ΟΓΕ.

Κανένας αγώνας δεν έχει θετικό αποτέλεσμα χωρίς τη συμμετοχή των γυναικών, χωρίς τη σύμπραξη του εργατικού, του λαϊκού κινήματος.

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ – ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ:

* Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. 7ωρο – 5θήμερο – 35ωρο, κατώτερο μισθό 1.400€, καμία κατάργηση της Κυριακής αργίας.

* Καμία κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

* Σύνταξη στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

* Ουσιαστική προστασία της μητρότητας για τις μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες κατά τη διάρκεια της κύηση και της γαλουχίας.

* Αποκλειστικό δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας.

* Κρατικούς δωρεάν βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

* Προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού. Υπολογισμός του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου.
 
Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί σταθμό κλιμάκωσης στον πόλεμο κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ, κομμάτων της πλουτοκρατίας. Τιμούμε τους αγώνες του χθες και συνεχίζουμε στην ίδια ρότα ως το τέλος. Οι αγώνες του αύριο – οι δικοί μας αγώνες – να είναι ακόμη πιο τρανοί, ακόμη πιο δυναμικοί, ακόμη πιο αποτελεσματικοί. Να ανοίξουν το δρόμο για το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας. Ένα μέλλον απαλλαγμένο από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

ΟΛΕΣ- ΟΛΟΙ 10 ΜΑΡΤΗ 2011, 6:00μμ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: