Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

η επιστήμη σηκώνει τα χέρια

Ποιοι μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις; Οι συντηρητικοί! Ποιοι υπονομεύουν το κοινωνικό κράτος; Οι συντηρητικοί! Ποιοι επιβάλλουν πολιτική λιτότητος και οδηγούν την οικονομία σε ύφεση; Οι συντηρητικοί...
Ποιος τα λέει αυτά; Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, Γιώργος Παπανδρέου. Ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς... Ιδού, αναλυτικά, από τον «Ελ. Τύπο»:
- «Οι συντηρητικοί είδαν την κρίση σαν χρυσή ευκαιρία να εξασθενίσουν το κοινωνικό κράτος, να μειώσουν τα εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν μετά από σκληρούς αγώνες. Ευθύνη μας είναι να τα διαφυλάξουμε με κάθε κόστος. Πρέπει να βοηθήσουμε τα εκατομμύρια των άνεργων Ευρωπαίων να βρουν δουλειά».


- «Το να διασώζουμε τις τράπεζες σε βάρος των φτωχότερων πολιτών δεν είναι μόνον οικονομικά μη βιώσιμο, είναι κοινωνικά και ηθικά απαράδεκτο».

- «Οι συντηρητικοί λένε ότι ήρθε η ώρα της λιτότητας αλλά τι εννοούν; Τις συντάξεις, το κράτος πρόνοιας, τα επιδόματα ανεργίας, την εκπαίδευση. Αν τα κόψουμε, θα προκύψει μεγαλύτερη ανισότητα».

- «Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι οι σοσιαλιστές προτείνουν νέα αποτελεσματικά εργαλεία για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης, όπως είναι η υπεύθυνη δημοκρατία, η υπεύθυνη πολιτική ισότητας, η υπεύθυνη πολιτική για το περιβάλλον, απαντώντας στην πολιτική λιτότητας των συντηρητικών».

- «Σε ό,τι αφορά το ελληνικό κράτος πρόνοιας, σημείωσε ότι πρέπει να γίνει εξορθολογισμός για να κοπούν οι κρατικές δαπάνες, όπου είναι αναγκαίο. Πρέπει να σεβαστούμε το χρήμα των φορολογουμένων, ανέφερε ο πρωθυπουργός».


του Γιάννη Τριάντη από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: