Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Πώς είναι δυνατό να συμβαίνουν αυτά στην εποχή μας;

Πώς είναι δυνατό η τοπική κοινωνία να είναι αντίθετη στη λειτουργία ενός ορυχείου, οι κάτοικοι να αντιδρούν, να οργανώνονται, να προσφεύγουν στα νόμιμα δικαιώματά τους και παρόλ’ αυτά να εμφανίζεται «μία καλή πρωία» η εταιρία και να ξεκινά εργασίες για την εγκατάσταση του ορυχείου, παρουσιάζοντας κάποια έγγραφα (τα οποία δε γνωρίζουμε, μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το σχόλιο). Ο αρμόδιος αντινομάρχης (όπως θα διαβάσετε στη συνέχεια) δηλώνει … άγνοια και εγώ δηλώνω …εξοργισμένος! Και εδώ πρόκειται για άδεια λειτουργίας ορυχείου και όχι κολλεγίου, ώστε να υπογραφούν οι άδειες τη στιγμή που ο αρμόδιος υπουργός (Άρης) μάζευε τα μπογαλάκια του από το υπουργικό γραφείο, μαζί με τα τηλέφωνα, τα φαξ, τους σκληρούς δίσκους, και άλλα «αναλώσιμα» siemens ή μη. ΕΔΩ ΚΥΡΙΟΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ –ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ- ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ.
Διαβάστε το πλήρες κείμενο της καταγγελίας από το blog του Τριγωνικού.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και ποιος δεν είναι εξοργισμένος με όλους αυτούς; Με τη ΜΕΤΕ, την Εταιρεία "εθνικού συμφέροντος" και τους υποστηριχτές της στα υπουργικά γραφεία στην Αθήνα. Με τους διάφορους απίστευτους τύπους που διεκδηκούν την ιδιότητα του ντόπιου πολιτευτή και μας παρουσιάζουν τη ΜΕΤΕ ως αναπτυξιακή εταιρεία "που προσφέρει απασχόληση", κλείνοντας το μάτι στα αφεντικά τους στην Αθηνα; Με τους αφελείς συμπατριώτες που τους ανέχονται;
Τι να πει κανείς...Το μόνο που μας μένει είναι να μετασχηματίσουμε την οργή μας σε σθεναρή δράση αντίστασης.

Delino είπε...

Καταγγέλω τους τοπικούς φορείς Νομαρχία και Δήμο ως υπαίτιους των κοινωνικών αντιδράσεων, συγκρούσεων που προκαλούν στην περιοχή μας.
Αυτοί και μόνο φέρουν την ευθύνη!