Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

«ΓΑΛΑΖΙΟΣ» ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

"Περίεργες Συμφωνίες" στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. Τακίμιασαν από ότι φαίνεται η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚΕ και μοιράζονται τις ...καρέκλες. Το Ε.Κ.Κοζάνης δίνει το παράδειγμα και πρωτοπορεί. Μπράβο και σ΄ανώτερο επίπεδο!!! Δύο χρόνια ο Γιωργάκης και δύο η Ντόρα.
Από μας καλή επιτυχία (τί άλλο;)

Το άρθρο του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

"Αλλαγή σελίδας στα συνδικαλιστικά πράγματα,νέος πρόεδρος ο Άρης Κουρκούτας
Νέα σελίδα ανοίγει στα συνδικαλιστικά πράγματα της περιοχής, καθώς η ΔΑΚΕ αναλαμβάνει την προεδρία του εργατικού κέντρου Κοζάνης, έπειτα από 30 ολόκληρα χρόνια.
Προχτές το απόγευμα εκλέχτηκε πρόεδρος του εργατικού κέντρου Κοζάνης ο συνδικαλιστής από το χώρο της ΔΕΗ, Άρης Κουρκούτας, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης για την ανασυγκρότηση του προεδρείου. Η εκλογή του ήρθε έπειτα από συμφωνία για μοίρασμα της προεδρίας από 18 μήνες, που είχαν υπογράψει στις 18/4/2008 οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, οι οποίες είχαν ισοβαθμίσει στις εκλογές της 23ης Μαρτίου 2008. Ο τελευταίος πρόεδρος της ΔΑΚΕ στο εργατικό κέντρο Κοζάνης ήταν ο Γ. Γεροντίδης το 1980. Έκτοτε, την προεδρία κατέχει σταθερά η ΠΑΣΚΕ, με κάποια διαλείμματα, που είχε την προεδρία το ΠΑΜΕ.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν συνολικά 13 από τα 15 μέλη του δ.σ. Δεν προσήλθαν δύο μέλη της ΠΑΣΚΕ, οι Αθανάσιος Ρούσσος και Δημήτρης Λαγιώτης, εκφράζοντας με την απουσία τους την διαφωνία τους με την απόδοση της θέσης του προέδρου στη ΔΑΚΕ, παρά την υπαρκτή και σαφή συμφωνία, η οποία είναι καταχωρημένη στα πρακτικά. Μετείχαν οι έξι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, οι τέσσερις της ΠΑΣΚΕ, οι δύο του ΠΑΜΕ και ένας της Ταξικής Συσπείρωσης. Ο Ά. Κουρκούτας εκλέχτηκε πρόεδρος με 9 ψήφους, ενώ υπήρχαν 3 λευκά και ένας δήλωσε παρών. Οι εννιά θετικές ψήφοι προέρχονται οι έξι από τη ΔΑΚΕ και οι τρεις από την ΠΑΣΚΕ. «Παρών» δήλωσε ο Δημήτρης Τσαουσίδης, ο οποίος ζήτησε αναβολή άλλης μιας εβδομάδας, προκειμένου, η παράταξή του, η ΠΑΣΚΕ, να λύσει τα εσωτερικά της προβλήματα και να συμφωνήσει σε «κοινή γραμμή. Οι τρεις λευκές ψήφοι προέρχονται από τους δύο συνδικαλιστές της Ταξικής Ενότητας και τον έναν της Ταξικής Συσπείρωσης, οι οποίοι άλλωστε είχαν δηλώσει πως δεν μετέχουν «στο δούναι και λαβείν» μεταξύ των δύο μεγάλων παρατάξεων, διαχωρίζοντας τη θέση τους από τέτοιου είδους συμφωνίες.
Πάντως, να σημειωθεί ότι το παρασκήνιο στο εσωτερικό της παράταξης της ΠΑΣΚΕ συνεχίστηκε μέχρι και την ώρα της προχτεσινής συνεδρίασης, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που αμφισβητώντας τη συμφωνία δεν ήθελαν να δώσουν την προεδρία στη ΔΑΚΕ. Ήδη προαναφέρθηκε ποιοι απείχαν και ποιος δήλωσε «παρών», όμως αξίζει να σημειωθεί ότι σοβαρές αντιρρήσεις υπήρξαν και σε κεντρικό επίπεδο, στην ΠΑΣΚΕ/ΓΕΣΕΕ. Τις τελευταίες ημέρες και εν μέσω των συνεχών αναβολών της συνεδρίασης με θέμα την ανασυγκρότηση του πρεδρείου του εργατικού κέντρου Κοζάνης, τηλεφώνησαν στα τοπικά συνδικαλιστικά στελέχη της παράταξής τους, ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και ο οργανωτικός γραμματέας της συνομοσπονδίας, κ. Μουτάφης, οι οποίοι διεμήνυσαν ότι «δεν είναι σε γνώση μας καμία συμφωνία, ούτε αναγνωρίζουμε ενδεχόμενη συμφωνία». Ως εκ τούτου ζήτησαν «να μην δοθεί η προεδρία στη ΔΑΚΕ, αλλά αν όντως υπάρχει κάποιο θέμα, αυτό θα πρέπει να λυθεί μέσα από συνέδριο».
Τελικά βεβαίως, εν μέσω διαφωνιών και αναταράξεων στην κυβερνητική συνδικαλιστική παράταξη, η δύο φορές αναβληθείσα συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε και εκλέχτηκε πρόεδρος ο Ά. Κουρκούτας. Γενικός γραμματέας εκλέχτηκε ο απερχόμενος πρόεδρος Σάκης Τολιότπουλος, με εννιά θετικές ψήφους, όσες δηλαδή έλαβε και ο νέος πρόεδρος. Επίσης εκλέχτηκαν οι: Κώστας Βόμβας αντιπρόεδρος, Γιάννης Ζαρκοδήμος ταμίας, Ελένη Λευκού αναπληρώτρια ταμίας, Σωφρόνιος Καραγιαννίδης έφορος, Κώστας Θεοχάρης Β΄ γραμματέας, Αθανάσιος Ρούσσος αναπληρωτής γενικός γραμματέας. Μέλη είναι οι Βαγγέλης Δεληολάνης, Δημήτρης λαγιώτης, Ιωάννης Μανές, Αθανάσιος Μάστορας, Στέφανος Πράσσος, Δημήτρης Τσαουσίδης και Δημήτρης Φίλιππας.
Αμέσως μετά την εκλογή του ο νέος πρόεδρος του εργατικού κέντρου Κοζάνης, Ά. Κουρκούτας, δήλωσε: «Στόχος του νέου προεδρείου είναι η καθημερινή παρουσία του σε όλα τα προβλήματα του τόπου. Θα είμαστε πάντα δίπλα στους εργαζόμενους, πρωτοστάτες στον αγώνα για τη λύση των κορυφαίων προβλημάτων, όπως αυτό της ανεργίας, της ακρίβειας, στο πλευρό των συνταξιούχων και των κοινωνικά αδύναμων εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: