Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Αίτημα για την άμεση επέκταση του εθνικού δρυμού του Ολύμπου

Υποβάλλετε συμμετοχή στην προσπάθεια εδώ
Φίλες και φίλοι,
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ξεκίνησε την 12.09.2009 τη συλλογή ψηφιακών υπογραφών μέσω διαδικτύου με κεντρικό αίτημα την άμεση επέκταση του εθνικού δρυμού του Ολύμπου από τα 38.500 στα 238.000 στρέμματα.
Η σκέψη που μας οδήγησε στην πρωτοβουλία αυτή ήταν η άσκηση πίεσης στους επόμενους υπουργούς ΥΠΕΧΩΔΕ και Υπ. Πολιτισμού, με την κατάθεση χιλιάδων υπογραφών, την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους με την νέα κυβέρνηση.
Σήμερα, 06.09.2009 ανακοινώθηκε η ίδρυση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής όπως και τα ονόματα των πολιτικών που θα ηγηθούν της νέας υπηρεσίας.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, με τη δική σας βοήθεια, κατάφερε μέχρι πριν λίγο να συγκεντρώσει 1.049 υπογραφές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Υποστηρικτές της πρωτοβουλίας μας από την Κρήτη έως το Όσλο, από την Νέα Υόρκη έως το Λονδίνο και το Βουκουρέστι, καθηγητές πανεπιστημίων, δημοσιογράφοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, φοιτητές και απλοί πολίτες κατέθεσαν και συνεχίζουν να καταθέτουν τις υπογραφές τους στηρίζοντας το αίτημα της ομάδας.
Ο αρχικός μας στόχος ήταν, μέχρι τις εκλογές, να έχουμε συγκεντρώσει τουλάχιστον 1.000 υπογραφές και με τον αριθμό αυτό να "χτυπήσουμε την πόρτα" των υπουργών της νέας κυβέρνησης. Ο στόχος αυτός όχι μόνο έχει επιτευχθεί, αλλά καταφέραμε να κερδίσουμε και τη στήριξη 50 καθηγητών πανεπιστημίων και διδακτόρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Είμαστε λοιπόν έτοιμοι και όλοι μαζί λέμε: ΠΑΜΕ!
Πιστεύουμε πως 100 ημέρες είναι υπέρ αρκετές για να βγει η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) από τα συρτάρια του ΥΠΕΧΩΔΕ και να ψηφιστεί το πολυπόθητο Προεδρικό Διάταγμα που θα αναβαθμίζει και θα επεκτείνει το καθεστώς προστασίας του Ολύμπου. Πιστεύουμε, πως με την δράση μας αυτή δίνουμε μια άριστη ευκαιρία στην νέα κυβέρνηση, αλλά και στην ηγεσία του νεοσυσταθέντος Υπουργείου, να δείξει, πως κατανοεί τη βαθιά ανησυχία των πολιτών και συμμερίζεται την άποψη, πως για την προστασία του Περιβάλλοντος δεν πρέπει να χαθεί ούτε στιγμή.
Εμείς συνεχίζουμε και όλοι μαζί, καθημερινά θα προσπαθούμε να αυξήσουμε τον αριθμό των υποστηρικτών της δράσης. Στις επόμενες 100 ημέρες μπορούμε να γίνουμε χιλιάδες. Σήμερα, εμείς οι 1.049 ας κάνουμε κάτι απλό: Ας πείσει ο καθένας από εμάς δύο φίλους ή γνωστούς να υπογράψουν την αίτηση συμμετοχής.
Παρακαλώ, προωθείστε το!
Πείτε στους φίλους σας να συνυπογράψουν εδώ!
Ας προστατέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτό που έμεινε!
Είναι στο χέρι μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: