Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Επιχειρησιακό σχέδιο Δήμου Σερβίων, Copy Paste και η χαμένη αθωότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην προηγούμενη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων κλίθηκε να καταρτίσει το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου για την τετραετία 2007-2010! Τα γεγονότα που καταγράφηκαν στην εν λόγω συνεδρίαση έχουν ως εξής:
Η σημερινή Δημοτική Αρχή παρουσίασε ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα που είχε καταρτίσει μια ιδιωτική εταιρεία, αντί 14000 ευρώ, έχοντας πάρει το «έργο» με εντολή του Δημάρχου και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μετά την «παρουσίαση», παίρνοντας πρώτος το λόγο ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσολακίδης, κατήγγειλε το ήδη γνωστό σε μας και απ’ ότι αποδείχτηκε και στη Δημοτική Αρχή γεγονός πως το εν λόγω επιχειρησιακό σχέδιο αποτελούσε μια απλή φωτοτυπία που πουλιέται αντί ακριβού τιμήματος σε όποιον Δήμο συνεργαστεί με την εν λόγω εταιρεία.
Μετά τις τοποθετήσεις και τους διαξιφισμούς που ακολούθησαν, στο τέλος της συνεδρίασης έγινε ψηφοφορία στην οποία μόνο ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας καταψήφισε το φωτοτυπημένο σχέδιο που προτεινόταν. Όλοι οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, εν αγαστή συνεργασία, υπερψήφισαν το αποτέλεσμα αυτής της ξεφτίλας όπως θέλουν να την ονομάζουν καθυστερημένα σήμερα οι εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σαν Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία, με πραγματικό αίσθημα ευθύνης απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα και με αδιαπραγμάτευτη θέση στις προγραμματικές μας εξαγγελίες, τοποθετηθήκαμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τονίζοντας και καταγγέλλοντας:
Α) Η καθυστερημένη κατά δύο χρόνια υποβολή επιχειρησιακού προγράμματος το καθιστά πρακτικά ανεφάρμοστο και για μια φορά ακόμη μια μελέτη για το ντουλάπι όπως και άλλες που εκπονήθηκαν και ακριβοπληρώθηκαν στο παρελθόν (βλέπε μελέτη για το στρατόπεδο, μελέτη για συγκοινωνιολογικές ρυθμίσεις στην πόλη κ.α).
Β) Η υποβολή επιχειρησιακών προγραμμάτων, στρατηγικής του Δήμου δηλαδή, αποτελεί ευθύνη των αιρετών οργάνων του και όχι ιδιωτικών εταιρειών που δουλεύουν με μόνη λογική το κέρδος. Η προσαρμογή μιας στρατηγικής στα πραγματικά λαϊκά προβλήματα και τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας απαιτεί πολιτική βούληση και όχι τεχνοκρατικές «ικανότητες» αναπαραγωγής φωτοτυπιών.
Γ)Η κατάθεση ενός copy paste σχεδίου, ακόμη και στα πλαίσια μιας στρατηγικής προσαρμοσμένης στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της αντιλαϊκής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης, αποτελεί σκάνδαλο και καθιστά την διοίκηση του Δήμου ηθικά και πολιτικά υπεύθυνη για την ασύστολη και χωρίς αντίκρισμα κατασπατάληση του δημόσιου πλούτου. Σε μια περίοδο ειδικά που η οικονομική κατάσταση των εργαζομένων πλήττεται ιδιαίτερα, η διαχείριση της λαϊκής περιουσίας θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική και να στρέφεται στην εξυπηρέτηση πραγματικών προβλημάτων και όχι στον εύκολο πλουτισμό ιδιωτικών εταιρειών.
Δ) Για την ουσία του στρατηγικού «σχεδίου» ήμασταν οι μόνοι που τοποθετηθήκαμε και αυτό αποκαλύπτει και την τελική συμπαιγνία που φάνηκε με την ομόθυμη υπερψήφισή του τελικά από τις παρατάξεις του δικομματισμού (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ). Από μόνο του άλλωστε το «σχέδιο» ομολογεί ότι κινείται στα πλαίσια της συμφωνίας της Λισσαβόνας και ορίζει σαν τελικό στρατηγικό σχεδιασμό για την περιοχή μας την μετατροπή της σε μια ελκτική (πιο φθηνή δηλαδή) περιοχή κατοίκησης και εναλλακτικού τουρισμού. Κανένας δηλαδή στρατηγικός σχεδιασμός για την πραγματική οικονομική ανάπτυξη. Κανένας σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της ανεργίας και των πραγματικών λαϊκών προβλημάτων. Η περιοχή μας για αυτούς που υπερψηφίζουν τέτοιου είδους «σχέδια» πρέπει να καταδικαστεί στο δορυφορικό ρόλο παροχής υπηρεσιών στα κοντινά μεγάλα αστικά κέντρα. Αυτό είναι το «όραμά» τους και οι «προοπτικές» τους. Ένας στρατηγικός σχεδιασμός δηλαδή κομμένος και ραμμένος στις ευρωενωσιακές επιταγές και στην χρεοκοπημένη πολιτική του δικομματισμού.

Σ’ αυτή την εθελούσια συμπαιγνία των δυνάμεων του δικομματισμού, που το θέμα του εν λόγω σχεδίου αποτελεί μόνο μέρος της, αντιστεκόμαστε και διεκδικούμε μια πολιτική επίλυσης και όχι όξυνσης των λαϊκών προβλημάτων και αναγκών. Μια πολιτική που κεντρικό στρατηγικό σχεδιασμό της θα έχει τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι των εταιριών και των μονοπωλίων. Μια πολιτική που θα καθορίζεται από λαϊκούς αντιπροσώπους και θα στηρίζεται στον λαϊκό έλεγχο.

Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια: