η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

να απολύσετε τους μεγαλοπαπάδες

Να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΚΟ Εκκλησία
Να απολυθούν επίσκοποι

Και τα 3 ελληνορθόδοξα κόμματα (Λάος-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) έχουν ταχθεί υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων του κρατικού τομέα της Οικονομίας, σε μια εποχή που ο Ομπάμα θυμάται τον Κέϋνς, άσχετα αν τα κοράκια του tea party δεν τον αφήνουν να εφαρμόσει τον κεϋνσιανισμό. Η Εκκλησία Α.Ε. έχει εξαιρεθεί από τον κανόνα, όχι βέβαια επειδή είναι κερδοφόρα (και οι ΟΤΕ-ΔΕΗ π.χ. ήταν), αλλά επειδή λειτουργεί ως κρατικό εργαλείο αποβλάκωσης των ανθρώπων, εκτόνωσης της οργής των αδικημένων και ως πηγή υπόγειας χρηματοδότησης κάποιων πολιτικών προσώπων και κομμάτων ενός πολιτικού εύρους που φτάνει πιθανόν (όπως δείχνει η ομερτά) μέχρι και την Αριστερά. Άλλωστε η προκλητική κερδοφορία της επιχείρησης αυτής δεν ωφελεί την Οικονομία, αφού είναι αφορολόγητη, βασίζεται στην κρατική υπερχρηματοδότηση και τα κέρδη τα προσπορίζεται όχι το Δημόσιο αλλά ένα κλειστό ιδιωτικό club επισκόπων με τις αυλές τους, τουτέστιν τους ανιψιούς, τους παρακοιμώμενους, τα συγγενολόγια και έναν εσμό από τρωκτικά που παρασιτοζωεί στον εκκλησιαστικό επίγειο Παράδεισο.

Είναι κοινό μυστικό, το είχε ομολογήσει δημόσια ο δεσπότης Καντιώτης, πως αν γινόταν πραγματικός οικονομικός έλεγχος στις μητροπόλεις η Σύνοδος θα συνεδρίαζε στον Κορυδαλλό. Το περίεργο είναι πως η ΔΕΚΟ Εκκλησία, εξαιρείται και από τον κανόνα των απολύσεων προσωπικού που πλήττει τον κρατικό τομέα. Οι μητροπολίτες προσλαμβάνουν ανεξέλεγκτα ιερείς χωρίς καμία διαφανή διαδικασία, ΑΣΕΠ κλπ και σαν να μην έφτανε αυτό το ΠΑΣΟΚ τους προσέφερε και βοηθούς επισκόπους την ίδια στιγμή που υπάρχει τεράστια υπεραριθμία επισκοπών, ολότελα αδικαιολόγητη αναλογικά με τον πληθυσμό των πιστών. Μάλιστα αν επέλθει σύγκρουση μεταξύ επισκόπου και βοηθού, ο δεύτερος δεν απολύεται αλλά μετατίθεται σε άλλη μητρόπολη όπως συνέβη με τον ιερό Προκόπιο τ.Κερνίτσης, που από βοηθός του χουντικού Αμβρόσιου μετατέθηκε στην επισκοπή Κοκκινιάς.

Το Ταμείο των Δημοσίων υπαλλήλων επιβαρύνθηκε με τις συντάξεις των ιερέων την περιουσία του ταμείου των οποίων (του ΤΠΟΕΚΕ), εν ή και το σεμνό παραλιακό εξοχικό κέντρο Ακρωτήρι η ΝΔ χάρισε στην Αρχιεπισκοπή, παρά τις διαμαρτυρίες τους.

Ταυτόχρονα η (σε σεμνή τελετή παρουσία του ΓΑΠ) μετονομασία της κακόφημης “Αλληλεγγύης” (το συνηθίζουν οι ξεφωνημένοι να αλλάζουν όνομα) λειτούργησε σαν συγχωροχάρτι και φαίνεται πως προκάλεσε και την παραγραφή των κλεμμένων της από το Δημόσιο (Υπ.Εξ.), τα οποία είχε ζητήσει πίσω η κα Μπακογιάννη. Παράλληλα το Δημόσιο Ταμείο χρηματοδοτεί πατριαρχεία της αλλοδαπής διευκολύνοντας έτσι το λεγόμενο “οικουμενικό” να αποζημιώνει αδρά τα θύματα της ιερής παιδεραστίας, ενώ ο κ. Ιερώνυμος δεν τολμάει να δικάσει και να απολύσει ούτε τον καταδικασμένο (20 χρόνια) για παιδεραστία υπάλληλο Πέτρο Παπουτσάκη (πρωτοπρεσβύτερο) ούτε τον υπάλληλο Ι. Γιοσάκη (αρχιμανδρίτη) ο οποίος καταδικάστηκε πρόσφατα σε 10 χρόνια φυλακή, κι ας τον είχε ο ίδιος καταγγείλει πως τον εκβίαζε να παραιτηθεί από την αρχιεπισκοπική υποψηφιότητα.

Γιατί λοιπόν δεν απολύεται οριστικά ο δημόσιος υπάλληλος κ. Γιοσάκης;
Εξακολουθεί να εκβιάζει τον κ. Ιερώνυμο;

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της συγκάλυψης, να λάβουμε υπ’ όψιν πως καθαιρέθηκε άμεσα ιερέας, επειδή δεν μνημόνευε τον μητροπολίτη.

του "Αναγνώστη Λασκαράτου" εκ Ληξουρίου από το ΡΟΙΔΗ ΕΜΜΟΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: