Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΔΙΟΔΙΑ: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ... ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ! ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ!

Και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

Η πορεία, οι στόχοι και η εξέλιξη του αγώνα ενάντια στην παράνομη επιβολή τελών διοδίων στις εθνικές οδούς σε όλη την χώρα αναλύθηκε κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων, που πραγματοποίησαν οι επιτροπές αγώνα των πολιτών ενάντια στα διόδια. Εκεί παρουσιάστηκε η πολύπλευρη αντισυνταγματικότητα και παράνομη συμπεριφορά κράτους και εταιρειών που προσβάλλει άμεσα στοιχειώδη και βασικά ανθρώπινα δικαιώματα (ελευθερία μετακίνησης, επικοινωνία, ανάπτυξη προσωπικότητας).
Οι αυξήσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία δύο έτη στα διόδια κυμαίνονται από 35 έως και 50% ενώ εκατοντάδες χιλιόμετρα του εθνικού οδικού δικτύου παραμένουν θανατηφόρα επικίνδυνα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών.
Το πρόβλημα που δεν έχει μόνο μία πτυχή, αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία, σε μια εποχή που εκατομμύρια καταναλωτές ασφυκτιούν μέσα στα καινούρια οικονομικά δεδομένα:

Ανεξάρτητα όμως από την ποιότητα των εθνικών οδών, σημαντικό πρόβλημα υφίσταται για χιλιάδες κατοίκους διαφόρων δήμων, (που τέμνονται από το εθνικό οδικό δίκτυο), οι οποίοι προκειμένου να μεταβούν στην εργασίες τους ή στις καθημερινές δουλειές τους, αναγκάζονται να καταβάλλουν διόδια σε κάθε διέλευσή τους!

Σύμφωνα μάλιστα με το Ν. 2539/1997, οι κάτοικοι περιοχών όπου λειτουργούν σταθμοί απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής διοδίων.

Η ΒΙΟΖΩ δηλώνει απερίφραστα ότι συμμετέχει στο κίνημα κατά της αυθαίρετης επιβολής διοδίων και καλεί τους καταναλωτές να μην πληρώνουν διόδια, τόσο στους πολλούς δρόμους άθλιας ποιότητας όσο και στους σταθμούς διοδίων της περιοχής όπου ζουν ή εργάζονται.

Σε κάθε περίπτωση η άρνηση να πληρώνουμε διόδια και το ανέβασμα της μπάρας για να περάσουμε δεν συνιστά κανένα ποινικό αδίκημα. Ούτε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας έχουμε. Γι’ αυτό και η Τροχαία δεν επεμβαίνει. Η μπάρα των ιδιωτικών εταιρειών στα διόδια αντιστρατεύεται και παραβιάζει την ελευθερία και δη την ελευθερία μετακίνησής μας στους εθνικούς δρόμους, που προστατεύεται απόλυτα για όσους βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια.

Το δικαίωμα αυτό, ως μερικότερο δικαίωμα του δικαιώματος για ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, αφορά Έλληνες πολίτες και αλλοδαπούς που βρίσκονται στη χώρα μας και προστατεύεται «απόλυτα» από το άρθρο 7 του Συντάγματος.

•ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!
•ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!
•ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ!
•Και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
(Ούτε δίνουμε το ονοματεπώνυμό μας ή παραλαμβάνουμε οποιοδήποτε χαρτί απ’ τους ανθρώπους των ιδιωτικών εταιρειών).

Σε περίπτωση που οι υπάλληλοι των διοδίων, στην εντολή ν’ ανεβάσουν την μπάρα, κωλυσιεργούν προκειμένου να προκαλέσουν ψυχολογική πίεση λόγω των οχημάτων που ακολουθούν. Μπορεί ο κάθε ένας να ανεβάσει μόνος του την μπάρα και να φύγει χωρίς να πληρώσει!

ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!

Η μόνη ενέργεια που μπορεί να πράξει η εταιρία που έχει αναλάβει τη διαχείριση των διοδίων είναι να διεκδικήσει το αντίτιμο δικαστικά, με τη διαδικασία των πολιτικών δικαστηρίων. Όπως όμως αναφέρει το κίνημα των Επιτροπών Αγώνα Ενάντια στα Διόδια, η σχετική διάταξη είναι αντισυνταγματική!

Το Δ.Σ. της ΒΙΟΖΩ καλεί τα μέλη της και τους Έλληνες πολίτες να συμπαραταχθούν στον αγώνα για την κατάργηση των παράνομων διοδίων, που με σκοπό κερδοσκοπίας έχουν στηθεί σε όλη την χώρα και κάνουν δαπανηρότατη και αδύνατη για πολλούς την ελεύθερη μετακίνηση των Ελλήνων πολιτών στην χώρα τους.

Το ΔΣ της ΒΙΟΖΩ

1 σχόλιο:

kozanitika.gr είπε...

Και να συμπληρώσω:

Ούτε Διόδια πληρώνω ούτε τις κλήσεις του ΣιουρδοΔήμου και των Ψευτο-Δημοτικών-Αστυνόμων ψευτόμπατσων…