Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Διατηρούν τη Διαιτησία, καταργούν τις αποφάσεις της!

* Νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση των αποφάσεων του ΟΜΕΔ που προβλέπουν αυξήσεις (1,5%-3%) προανήγγειλε ο Α. Λοβέρδος, επικαλούμενος το Μνημόνιο
* ΣΥΝ: Η κυβέρνηση γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της το σύνταγμα

...Πριν αλέκτορα φωνήσαι, ο υπουργός Εργασίας, Α. Λοβέρδος, αναίρεσε τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού - εργασιακού νομοσχεδίου στη Βουλή περί διατήρησης του θεσμού της Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) για την επίλυση των διαφορών μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών και νέας ρύθμισης που θα προωθηθεί από Σεπτέμβριο με σύμφωνη γνώμη των "κοινωνικών εταίρων". Οι διαβεβαιώσεις αποδείχθηκαν στιγμιαίες, όσο χρειαζόταν για να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην ψήφιση του νομοσχεδίου.



Χθες, ο Α. Λοβέρδος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κριτσωτάκη, ανακοίνωσε ότι την προσεχή εβδομάδα θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για να καταργήσει τις αποφάσεις (5-7) που εν τω μεταξύ έχει βγάλει ο ΟΜΕΔ και παρέχουν αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων (1,5%-3%) για το 2010. Κι αυτό, προκειμένου να τηρηθεί πιστά το Μνημόνιο με την τρόικα που προβλέπει πάγωμα μισθών.



"Το νέο Ιουλιανό κυβερνητικό νομοθετικό πραξικόπημα της κυβέρνησης δεν πρέπει να περάσει" τόνισε εκ μέρους του ΣΥΝ ο Δ. Στρατούλης, ενώ έντονα αντέδρασε και το ΚΚΕ.

από την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: