Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

κάνα διακοποδανειάκι παίζει και για μας;

Πολύ φασαρία για το τίποτα (!) Εδώ ο "δικός μας" (ο "νυν πετυχημένος") υπέγραψε χαρτί ότι έχει αυτός 300.000 ή 350.000 ευρώ, λεφτά από το ταμείο του Δήμου, λες και κρατούσε το ταμείο του Φαρμακείου και δεν άνοιξε ...μύτη

Δανεισμός δημοσίου χρήματος με “τυφλούς” ελέγχους (από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ)
Έντονη αλμύρα μυρίζει το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης με τα θαλασσοδάνεια που χορηγούσε το Τμήμα Νοσηλειών τόσα χρόνια. Απόφαση-κόλαφος είναι αυτή του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση ελλείματος 150.000 ευρώ από γυναίκα-υπάλληλο του τμήματος. Αν και το καλοκαίρι δεν μπήκε για τα καλά στην Κοζάνη τα αλμυρίκια των θαλασσοδανείων και η σαπίλα των φυκιών που επικροτούσαν αυτές τις πρακτικές, μας το ’φεραν στην πόρτα μας.

 Δανεισμός δημόσιου χρήματος για την κάλυψη προσωπικών αναγκών με τις ευλογίες των καθ’ ύλη αρμόδιων προϊσταμένων, οι οποίοι κλότσησαν μέσα στην καλοκαιρινή αύρα του 2008 μια γυναίκα-υπάλληλο στα δίχτυα της δικαιοσύνης. Υπάλληλο θύμα και θύτη, η οποία βρέθηκε εκτός εργασίας από το Σεπτέμβριο του 2008 αδίκως, μιας και δεν δικαιολογούνται υπηρεσιακοί λόγοι για να τεθεί σε αργία, σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου.
 

Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης εκδόθηκε στις 29 Ιουνίου 2010 μετά την εκδίκαση της υπόθεσης τον Ιανουάριο του 2009. Και γίνεται λόγος για έντονη διαδικασία δανεισμού χρημάτων στο Τμήμα Νοσηλειών. Αυτό όμως είναι το ένα σκέλος. Το άλλο αφορά στον λανθασμένο τρόπο ελέγχου που ακολουθήθηκε απ’ τους υπαλλήλους του νοσοκομείου που διενήργησαν την ΕΔΕ, αλλά και από τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, οι οποίοι βγαίνουν στη σέντρα μετά από αυτογκόλ.


Οι δεύτεροι είχαν βεβαιώσει έλλειμμα ύψους 190.000 ευρώ, από το οποίο οι 40.000 ευρώ επιστράφηκαν πίσω απ’ την κατηγορούμενη σε δυο δόσεις (31.000 ευρώ αρχικά και 9.000 αργότερα). Αν κρίνουμε από την απόφαση του Εφετείου, δεν θεωρήθηκε η επιστροφή των χρημάτων ως ένδειξη καταλογισμού ευθύνης, παρά ως ένας τρόπος για να καλυφθεί το έλλειμμα τη συγκεκριμένη στιγμή. Πιθανόν η γυναίκα-υπάλληλος ν’ αποτελούσε έναν απ’ τους παίκτες της ομάδας, οι οποίοι συμμετείχαν στο colpo-grosso. Γι’ αυτό και υπάρχουν αμφιβολίες αν οικειοποιήθηκε τα χρήματα η ίδια ή αν τα ’χε δανείσει περιμένοντας ή όχι την επιστροφή τους.



Το ποινικό δικαστήριο εις βάρος της κατηγορούμενης εκκρεμεί και έτσι αναμένεται ένας ευρωπαϊκός τελικός ανάλογος του μουντιάλ της βουβουζέλας. Το διοικητικό πάντως δικαστήριο, του οποίου η απόφαση, σύμφωνα με τον δικηγόρο της υπαλλήλου, Σπύρο Μπαλατσούκα, αποτελεί ανατροπή για τα έως τώρα δεδομένα, είναι άκρως αποκαλυπτικό για την κακοδιαχείριση και διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Οι προϊστάμενοι παραμένουν στην ενδεκάδα, η υπάλληλος έχασε την φόρμα της μένοντας δυο χρόνια εκτός αγώνων και τώρα παίζει κανείς στοίχημα; Γιατί σίγουρα θ’ ακολουθήσει επανέλεγχος σε προϊσταμένους και υπαλλήλους για τα άτοκα δάνεια που έπαιρναν ή επέτρεπαν να δοθούν απ’ το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης που λειτούργησε ως πιστωτικό ίδρυμα για αρκετά χρόνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: