Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Υφυπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης ο Μιχάλης Παπαδόπουλος (!)

Αναμενόμενη (λίγο-πολύ) η υπουργοποίηση του Μιχάλη Παπαδόπουλου στον χθεσινό ανασχηματισμό, αλλά μάλλον άτοπη η επιλογή του υφυπουργείου αγροτικής ανάπτυξης. Ακούγονται πολλά περί "εξόφλησης λογαριασμών", αλλά εμείς (τουλάχιστον στην αρχή) θα αρκεστούμε στην παρουσίαση του βιογραφικού του και σε ένα μάλλον "βάσιμο" σχόλιο από ιστοχώρο (δημοσιογραφικό) της Πτολεμαίδας:

O Μιχάλης Παπαδόπουλος κατάγεται από το Μεσόβουνο Εορδαίας. Είναι πτυχιούχος Μηχανικός Ηλεκτρονικός - Ηλεκτρολόγος. Εργάστηκε ως καθηγητής στη Β/θμια και Γ/θμια εκπαίδευση, στην ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ και στα ΤΕΙ.
1978 Μέλος της ΟΝΝΕΔ.
1981 Πρωτοστάτησε στην ίδρυση της ΜΑ.ΚΙ, αλλά και στη δημιουργία Τοπικών Οργανώσεων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στο Ν. Κοζάνης.
1984 Από το 1984 έως και σήμερα εκλέγεται συνεχώς στο κεντρικό διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Τεχνολόγων Μηχανικών σαν εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ.
1985

Αναλαμβάνει υπεύθυνος Σπουδαστικού και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, ενώ εκπροσωπεί ταυτόχρονα τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στο Συμβούλιο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Σ.Τ.Ε.) και τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Εθνικό Συμβούλιο Σπουδαστικής Ένωσης Ελλάδος.
Συμμετέχει ενεργά στην Ομάδα Κοινοβουλευτικού Έργου (ΟΚΕ) Παιδείας της Ν.Δ., ως Γραμματέας της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ και αργότερα ως καθηγητής Τ.Ε.Ι.
1988 Υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία ξεκινώντας από την Σπάρτη, στο 786 ΤΜΕ του Γ' Σ.Σ. και αργότερα στο 865 ΤΕΝΕΦ (Τάγμα Εναερίου Εφοδιασμού).
1989-1990 Υπηρετεί με την ιδιότητα του συμβούλου στο Υπουργείο Εμπορίου και μέχρι το 1993 δοκιμάζεται με επιτυχία στη θέση του Ειδικού Συμβούλου στο Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας.
1994 Εκλέγεται στην Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ.
1994-1996 Περιφερειάρχης του κόμματος στους Νομούς Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και Γρεβενών.
1996 Εκλέγεται Πρόεδρος της Πανελλήνιας ΔΑΚΕ Πτυχιούχων Μηχανικών, θέση που κατέχει μέχρι και σήμερα.
1996 Τον Σεπτέμβριο του 1996 οι τοπικές επιτροπές της Ν.Δ. του Νομού Κοζάνης τον προτείνουν για το ψηφοδέλτιο. Οι πολίτες του Ν. Κοζάνης τον τιμούν στις εκλογές του 1996 με 8.000 σταυρούς.
1997 Στο 4ο Συνέδριο της Ν.Δ. επανεκλέγεται στην Κεντρική Επιτροπή πέμπτος κατά σειρά σε όλη την Ελλάδα και μοναδικός εκπρόσωπος από την Δυτική Μακεδονία. Συμμετέχει στη στενή ομάδα συνεργατών του Κώστα Καραμανλή μετά την υποψηφιότητα και εκλογή του στην προεδρία του κόμματος.
1998 Ορίζεται από τον Κώστα Καραμανλή στην Ομάδα Κοινοβουλευτικού Έργου Εθνικής 'Αμυνας όπου συμμετέχει ουσιαστικά στην κατάρτιση του προγράμματος της Ν.Δ. για την 'Αμυνα. Ταυτόχρονα συμμετέχει και στην ΟΚΕ Αθλητισμού.
1999 Προτείνεται πρώτος από το Πολιτικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Ν. Κοζάνης για το ψηφοδέλτιο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην εκλογική αναμέτρηση της 9ης Απριλίου του 2000
2000 Εκλέγεται Βουλευτής στο νομό έχοντας συγκεντρώσει 10.500 σταυρούς.
2004 Τον Μάρτιο του 2004 εκλέγεται και πάλι Βουλευτής Ν. Κοζάνης συγκεντρώνοντας 13.197 ψήφους.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Καθοριστική θεωρείται η συμβολή του στη σύνταξη και παρουσίαση του προγράμματος Παιδείας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Είναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής (Παιδείας - Πολιτισμός - Αθλητισμός), μέλος της Επιτροπής Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, μέλος της επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας και εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στη συνοδό του ΝΑΤΟ.
Έλαβε μέρος σε Διεθνή Συνέδρια για θέματα Παιδείας του E.D.S. και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Είναι μέλος του Συλλόγου Ποντίων Πτολεμαΐδας και ασχολείται ιδιαίτερα με τα θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό, είναι ιδρυτικό μέλος της Εθνικής Νεολαίας Βορείου Ηπείρου και μέλος της Οργάνωσης το Χαμόγελο του Παιδιού.
'Αρθρα και πολιτικά κείμενα του έχουν δημοσιευθεί, εκτός από τις τοπικές εφημερίδες, σε μεγάλες εφημερίδες της Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Είναι παντρεμένος με την Νατάσα Κολλιοπούλου, εκπαιδευτικό στο Αρσάκειο Αθηνών και έχουν τρία παιδιά, τον Γιώργο, τη Μαρία και τη Μυρτώ.

Το σχόλιο δημοσιεύθηκε στην ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ σαν "επιστολή αναγνώστη". Βέβαια τα link που αναφέρονται μας πάνε στο e-eordaia της Πτολεμαίδας και στο δημοσιογράφο Κώστα Μαυρίδη (;)

( επιστολή αναγνώστη )Ωραίος ο πρωθυπουργός. Έβαλε τον φίλο του Μιχάλη Παπαδόπουλο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και όχι τον άνθρωπο που ασχολείται κυρίως με αγροτικά θέματα, δηλαδή τον Γιώργο Κασαπίδη....Και οι δύο είναι βουλευτές του Ν. Κοζάνης.Βέβαια τον Μιχάλη Παπαδόπουλο τον βλέπουν οι πολίτες του Νομού κάθε τέσσερα χρόνια..στις εκλογές...Γελάει ο κόσμος με αυτές τις επιλογές. Αλλά μάλλον κάτι ενοχλεί τον πρωθυπουργό..Τι τις ήθελε τόσες πρωτοβουλίες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: