Διαβάστε την επιστολή για να καταλάβετε τι πραγματικά σημαίνει το "Σεμνά και ταπεινά". Για το πως αντιλαμβάνονται οι χρυσοπληρωμένοι managers τα δικαιώματα των πολιτών και με τί ύφος απευθύνονται και απαιτούν από τον εκλεγμένο εκπρόσωπο ενός ολόκληρου Νομού.
"Αγαπητέ κύριε Νομάρχη,
Σας ευχαριστώ κατ αρχάς για την από 21.10.08 επιστολή που µου απευθύνατε και την οποία μελέτησα µε πολύ μεγάλη προσοχή.Αναγνωρίζω ως εύλογη την επιθυμία και την ευχή που εκφράζετε µέσω της επιστολής σας για την ανάκληση από το Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. της δήλωσης παράστασης Πολιτικής Αγωγής, στις δύο υποθέσεις που εκδικάζονται μετά από αναβολή την 9.12.08 ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης.Όπως τοποθετείτε το θέμα στην επιστολή σας, πράγματι, εκείνο που προέχει για τη ΔΕΗ δεν είναι να καταδικασθούν οι άνθρωποι που πρωτοστάτησαν στις καταλήψεις των Ορυχείων της, αλλά η ομαλή και ήρεμη συνύπαρξη Πολιτών και Επιχείρησης, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία της, η οποία ως τελικό σκοπό και αποδέκτη των αξιών που δημιουργεί είναι - όπως όλοι µας αναγνωρίζουμε - όχι μόνον η ίδια η ΔΕΗ, αλλά και η Τοπική Κοινωνία και εν τέλει το Κοινωνικό Σύνολο.Θεωρώ, βεβαίως, αυτονόητη την αποδοκιμασία σας για πράξεις έκνομες που στρέφονται όχι μόνον κατά της Επιχείρησής µας, αλλά και κατά του Κοινωνικού Συνόλου. Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής µας ότι συμπεριφορές βίας, που προκαλούν ζημία 20 εκατ. ευρώ σε μια Κοινωφελή Επιχείρηση, στρέφονται τελικά τόσο κατά της Τοπικής Κοινωνίας όσο και κατά του Κοινωνικού Συνόλου.Δεν κρύβω ότι προσωπικά βλέπω θετικά την πρότασή σας. Όμως, προκειμένου να εισηγηθώ στο Δ.Σ. της ΔΕΗ την ανάκληση της ήδη δηλωθείσας Πολιτικής Αγωγής και προκειμένου το Δ.Σ. να πεισθεί για την ορθότητα της εισήγησής µου, θα πρέπει να αναληφθεί η απαιτούμενη πρωτοβουλία, ώστε η Επιτροπή του Συμφώνου Συνεργασίας και Συνύπαρξης, της όποιας ηγείσθε, αφενός µεν να αναγνωρίσει το άτοπο των εν λόγω ενεργειών και αφετέρου να δεσμευθεί ότι θα διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον τέτοιου είδους κινητοποιήσεις σε βάρος της Επιχείρησης. Πιστεύω ότι μια τέτοια προσέγγιση, που υπαγορεύεται από καθαρά κοινωνικά κριτήρια και χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα, μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί.Δεν αρνούμαι το δικαίωμα οποιουδήποτε Πολίτη που διεκδικεί τα νόμιμα δικαιώματά του, εφόσον η διεκδίκηση ασκείται µε νόμιμους και κοινωνικά υπεύθυνους τρόπους.Είμαι σίγουρος ότι κατανοείτε απολύτως την άποψή µου, η οποία πιστεύω ότι είναι και δίκαιη και ηθική και ικανοποιεί τις θέσεις όλων των ενδιαφερομένων μερών.Ως προς το θέμα του Μουσείου Λιγνίτη, για το οποίο αναφέρεσθε στην επιστολή σας, πράγματι παρουσιάζει ενδιαφέρον και θα είναι ένα από τα θέματα τα οποία θα συζητήσουμε σε εύθετο χρόνο."
Με εκτίμηση Τάκης Αθανασόπουλος
Δικαιολογημένες και σύσσωμες οι αντιδράσεις όλων των αρχών, φορέων και πολιτικών οργανώσεων του Νομού:
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης
Γήν καί ύδωρ[1]…
Η απαντητική επιστολή του κυρίου Αθανασόπουλου, διορισμένου διοικητή της ΔΕΗ ΑΕ, πρέπει να αναγνωστεί από κάθε πολίτη του νομού Κοζάνης, από κάθε πολίτη της χώρας. Αποτελεί παράδειγμα ταξικής αλαζονείας που αντλεί το απύθμενο θράσος της από τη βεβαιότητα ότι η ταξικά μονόπλευρη δικαιοσύνη θα επιτελέσει το έργο της και θα πατάξει τους «ταραξίες», τους αγωνιζόμενους κατοίκους των πληττόμενων οικισμών του Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου. Επιβεβαιώνει ότι η ασύδοτη δραστηριότητα και στάση της ΔΕΗ ΑΕ προς την περιοχή και το λαό της θα συνεχιστεί.Ο κύριος Αθανασόπουλος, στην απαντητική του επιστολή προς τον νομάρχη Κοζάνης, ως νέος Δαρείος, ζητά την δήλωση πλήρους υποταγής της τοπικής κοινωνίας στη ΔΕΗ ΑΕ, την αναγνώριση της υπέρτατης εξουσίας της επί παντός επιστητού στο νομό Κοζάνης και την μετατροπή του νομάρχη σε Κουίσλιγκ που θα δεσμευτεί ότι θα καταστέλλει κάθε μελλοντική κινητοποίηση των κατοίκων ενάντια στην ασύδοτη δράση της «κοινοφελούς» επιχείρησης που έχει μετατρέψει το νομό, και γενικότερα την περιοχή, σε κρανίου τόπο όπου ευδοκιμούν ο καρκίνος, οι αναπνευστικές παθήσεις, η καταστροφή του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος.Το ύφος και το πνεύμα της επιστολής Αθανασόπουλου αποδεικνύει ότι η επιδείνωση της ζωής των εργαζομένων και των κατοίκων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα αποπροσανατολιστικά Σύμφωνα Συνεργασίας της ΔΕΗ ΑΕ με την τοπική κοινωνία.Η ΔΕΗ ΑΕ δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, αλλά καπιταλιστική επιχείρηση που δρα με γνώμονα την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα της. Αποτελεί επικίνδυνη αυταπάτη η ιδέα της «αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας» που καλλιεργεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Κοζάνης.Για μια ακόμη φορά το ΚΚΕ καλεί το λαό της περιοχής, τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ ΑΕ, τους κατοίκους των πληττόμενων οικισμών σε συντονισμό και αγώνα.Εν όψει της δίκης των αγωνιστών κατοίκων, την 9η του Δεκέμβρη 2008, πρέπει να αναπτυχθεί ένα ρωμαλέο κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που θα ακυρώσει την προσπάθεια τρομοκράτησης που επιχειρούν από κοινού Κυβέρνηση και ΔΕΗ ΑΕ.Ο εργαζόμενος λαός (εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι) πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Να κινητοποιηθούν, σε κοινή πάλη, τα λαϊκά στρώματα, μαζί με όλους τους κατοίκους που πλήττονται από την πολιτική αυτή και να παλέψουν για ενιαίο κρατικό φορέα ενέργειας, λαϊκή περιουσία που θα αξιοποιεί τις εγχώριες πρώτες ύλες, με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος, αποκατάσταση και απόδοση για χρήση των εξορυγμένων εδαφών και ουσιαστική αποκατάσταση όσων πλήττονται από τη δράση του.Ο μόνος δρόμος είναι η ένταση του συντονισμένου αγώνα του εργαζόμενου λαού της περιοχής για ενιαίο δημόσιο φορέα ενέργειας στην υπηρεσία του λαού, του τόπου και του περιβάλλοντος κι όχι των μεγαλομετόχων της ΔΕΗ ΑΕ.
[1] Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Δαρείος έστειλε αγγελιοφόρους που ζήτησαν γην και ύδωρ από τον βασιλιά Αμύντα των Μακεδόνων. Η απαίτηση για γην και ύδωρ συμβόλιζε ότι αυτοί που παραδίδονταν στους Πέρσες παραιτούνταν από κάθε δικαίωμα πάνω στη γη τους και στα αγαθά της. Δίνοντας γην και ύδωρ αναγνώριζαν την περσική εξουσία πάνω σε όλα, ακόμα και οι ζωές τους άνηκαν στον βασιλιά των Περσών. Μετά από αυτή την αναγνώριση, ακολουθούσαν διαπραγματεύσεις για τις υποχρεώσεις και τα προνόμια των υποτελών. Η φράση γη και ύδωρ, ακόμα και στα νέα ελληνικά, συμβολίζει την υποταγή άνευ όρων σε ένα κατακτητή.
____________________________________________________________
ΚΟΖΑΝΗ 2/12/2008
Έχει δίκιο ο κύριος Αθανασόπουλος. Και λίγα λέει.Θα ήταν πιο λογικό να ζητήσει από τους πολίτες του νομού να γράψουν 1.000 φορές προκειμένου να το εμπεδώσουν το εξής:“Δεν θα στραφώ ξανά ενάντια στη ΔΕΗ” ή κάτι τέτοιο ΕΛΕΟΣ! Έχει και το θράσος τα όριά του!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ
...συνεχίζεται
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου