Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Με κλεμμένο λογότυπο έβγαλαν καινούργια δημοτική εφημερίδα ... Ρεζίλι

Αυτός λοιπόν είναι ο «πολυθρήνητος» και «πολυαναμενόμενος» …νέος ΔΗΜΟΤΗΣ, η εφημερίδα του Δήμου Σερβίων.
Μήπως σας θυμίζει τίποτα;
Μήπως τον ΔΗΜΟΤΗ τελικά τον εκδίδει ο ιστοχώρος μας το Σέρβιαnet;
Ναι φίλοι μου και όμως … οι εγκέφαλοι της πολυδιαφημισμένης επανέκδοσης ΕΚΛEΨΑΝ το λογότυπο από το Σέρβιαnet! Δεν βρήκαν άλλο; Δεν είχαν χρήματα να αναθέσουν τη σχεδίασή του; Θα σας γελάσω και δεν το θέλω, άλλωστε μπορείτε να τους ρωτήσετε. Το λογότυπο λοιπόν αυτό (ολόκληρος ο τίτλος της εφημερίδας) είναι καταχωρημένο από τον ιστοχώρο μας, ο οποίος έχει και τα αποκλειστικά δικαιώματα της χρήσης του και εάν κάποιος από το Δήμο μπορεί να μας διαψεύσει, ας το κάνει.
ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΦΥΛΛΟ, ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΩΣΤΑ. ΠΟΥ ΞΑΝΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ Κ Λ Ε Μ Μ Ε Ν Ο ΛΟΓΟΤΥΠΟ!!!
Προσωπικά δεν με εκπλήσσει αυτή η συμπεριφορά, γιατί έχουμε συνηθίσει το Δήμο Σερβίων να έχει «γραμμένο» τον όρο: Πνευματικά δικαιώματα. Και για να μην κατηγορηθώ ότι λέω αερολογίες και συκοφαντίες αναφέρω παραδείγματα:
1. Όλες οι φώτο του επισήμου –υπηρεσιακού ιστοχώρου του Δήμου και αναφέρομαι (ενδεικτικά) στην κεντρική σελίδα είναι ΟΛΕΣ (μα όλες) ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ από το Σέρβιαnet.
2. Δείτε τον «καινούργιο» Δημότη. Η 2η στη σειρά φωτογραφία είναι αεροφωτογραφία του Βασίλη Κώστα και η 3η του Γιάννη Ντρενογιάννη.
Είδατε πουθενά αναφορά; Κι όμως οι ανωτέρω επαγγελματίες φωτογράφοι παραχώρησαν τις φωτογραφίες τους για αποκλειστική χρήση στο Σέρβιαnet και αυτό αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά στην gallery του site μας, από όπου τις «ψάρεψαν» οι πρόχειροι και αδιάφοροι σε κάθε δεοντολογία ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ του Δήμου Σερβίων.
Από την πλευρά μας θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι η χρήση του λογοτύπου ήταν απλά ένα λάθος του …τυπογραφείου. Περιμένουμε σχετική ανακοίνωση-απάντηση από το Δήμο Σερβίων. Εφόσον πάλι δεν έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν ένα δικό τους λογότυπο, δεν έχουν παρά να μας το πουν να τους παρουσιάσουμε εμείς ΤΣΑΜΠΑ προτάσεις.

Σε κάθε περίπτωση θα εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια πριν ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: