Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Εισήγηση - Πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού για την αξιοποίηση του κενού στρατοπέδου - μετατροπή του σε πάρκο

ΕΙΣΗΓΗΣΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ



 
του Δημοτικού Συμβούλου Σωκράτη Μπρουσιόβα
Σέρβια 19/03/2018
κε Πρόεδρε, συνάδελφοι
Στη χρονική οικονομική περίοδο που διανύουμε, όλοι μας αναγνωρίζουμε τη δυσκολία για ουσιαστικές παρεμβάσεις και αξιοποίηση, των απεριόριστων κατά τ’ άλλα, δυνατοτήτων της περιοχής μας προς όφελος της ποιότητας ζωής όλων μας.
Παρ’ όλ’ αυτά υπάρχουν περιθώρια και περιπτώσεις που μπορούμε, χωρίς να επιβαρυνθούμε (ιδιαίτερα) οικονομικά, να αποδώσουμε οφέλη στους δημότες μας και μια ωραία εικόνα στον Δήμο μας.
Μια τέτοια περίπτωση είναι και το παλιό στρατόπεδο στα Σέρβια. Ένας χώρος που παλαιότερα απέδιδε στην κοινωνία μας και που τώρα έχει καταντήσει εστία μόλυνσης.
Γι’ αυτή την κατάσταση δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών, τόσο σαν Δήμος, όσο και σα δημότες και κάτοικοι.

 
Η δημιουργία άτυπου μηχανοστασίου και η παράνομη -έτσι κι αλλιώς- χρήση των εγκαταστάσεων από τα συνεργεία του Δήμου, καθώς και η καταστροφή της περιμετρικής περίφραξης, τα κομμένα πεύκα και η συνεχιζόμενη κλοπή των σκελετών και των λαμαρίνων από τα παλιά κτίρια (ΤΟΛ), βαρύνει όλους μας.
Αυτή η κατάσταση δεν πρέπει και δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε να κλείνουμε τα μάτια και να αποστρέφουμε το βλέμμα μας, όχι μόνο γιατί ΠΡΕΠΕΙ, αλλά ακόμη περισσότερο, γιατί είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την πόλη
μας η διάσωση και αξιοποίηση αυτού του χώρου.
Λείπει από την πόλη μας ένα οργανωμένο πάρκο αναψυχής και άθλησης. Ένα πάρκο πολιτισμού, διοργανώσεων και συναντήσεων.
Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να στεγάσουν κάτι τέτοιο με λίγα έξοδα, αφού οι όποιες παρεμβάσεις θα μπορούσαν να γίνουν με μέσα και προσωπικό που διαθέτει ήδη ο Δήμο μας, χωρίς να αναφέρω αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα ένταξής του σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης.
Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η κίνηση, αυτή η δραστηριοποίηση από μέρους μας θα αποδώσει πολλαπλά οφέλη στην κοινωνία μας, οφέλη που τα αξίζει και τα δικαιούται.
Συνάδελφοι,
Γνωρίζω ότι και παλαιότερα έγιναν κάποιες προσπάθειες, για παραχώρηση του στρατοπέδου στον Δήμο, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Σήμερα όμως πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευνοϊκή συγκυρία. Πολλά παρατημένα (παροπλισμένα ή μη επανδρωμένα αν προτιμάτε) στρατόπεδα –κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα- έχουν παραχωρηθεί πρόσφατα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε Δήμους για τη δημιουργία χώρων πρασίνου, αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός παραβρέθηκε πριν λίγους μήνες στην παραχώρηση του στρατοπέδου Παύλου Μελά της Θεσσαλονίκης στους Δήμους Πολίχνης και Νεάπολης.
Επαναλαμβάνω ότι είναι μία ευνοϊκή συγκυρία, είναι μια ευκαιρία για μας και με σωστές και μεθοδικές κινήσεις μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Δεν πρόκειται για μακρόπνοο σχεδιασμό, αλλά για μια επιτακτική ανάγκη, που θα πρέπει να δούμε με σοβαρότητα και επιμονή.
Σας ευχαριστώ

ΣΧΟΛΙΟ Σέρβιαnet: 
Μπράβο Σωκράτη! Απλά πράγματα, που τα βλέπουμε και τα θέλουμε όλοι μας, εφικτά και πραγματοποιήσιμα και με μεγάλο αντίκτυπο στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Ελπίζω να βρεις ανταπόκριση, αν και σε αυτό το συμβούλιο ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: