Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Αναγκαίο ένα ριζικά διαφορετικό παραγωγικό, κοινωνικό και οικολογικό σχέδιο ανάπτυξης



Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) βρίσκει το περιβάλλον στην χώρα μας να δοκιμάζεται έντονα και να απειλείται ευθέως από τις μνημονιακές πολιτικές και τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της συγκυβέρνησης.
Για τη περιοχή μας μάλιστα, που πλήττεται καθημερινά από την εξορυκτική και βιομηχανική δραστηριότητα της ΔΕΗ, η μέρα αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, τόσο για τους πολίτες, όσο και για το φυσικό περιβάλλον.
 
Οι διεθνείς δυνάμεις του κεφαλαίου και της αγοράς, λεηλατώντας τους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον, καταστρέφουν τις προϋποθέσεις επιβίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων και τον ίδιο τον πλανήτη. Από την προηγούμενη εποχή της αναιμικής περιβαλλοντικής προστασίας στην Ελλάδα, οδηγούμαστε, με τα μνημόνια, τους εφαρμοστικούς νόμους και τις πραξικοπηματικές ενέργειες των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης, σε δραματική περιβαλλοντική καταστροφή, εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και ιδιωτικοποίηση βασικών κοινών αγαθών όπως το νερό και η ενέργεια.
Παράλληλα, η φετινή 5η Ιουνίου αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η εξέγερση στην πλατεία Ταξίμ, είχε ως αφορμή το περιβάλλον και την προστασία του.
Για μας, τον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, είναι αναγκαίο ένα ριζικά διαφορετικό παραγωγικό, κοινωνικό και οικολογικό σχέδιο ανάπτυξης, το οποίο θα πρέπει να στηρίζεται στις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις, την ήπια και βιώσιμη εκμετάλλευση  των πόρων τους και δεν θα έρχεται σε σύγκρουση με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και των μελλοντικών γενιών.
Για εμάς η προστασία του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί βασικό στοιχείο του οικονομικού και παραγωγικού μοντέλου, που θα οδηγήσει σε έξοδο από την οικονομική, κοινωνική κρίση που σήμερα βιώνουμε.



Δήλωση Ευγενίας Ουζουνίδου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Π.Ε. Κοζάνης, για την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

Δεν υπάρχουν σχόλια: