Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ο Αλ. Τσίπρας στο Δίστομο: Χρέος μας η προστασία της ιστορικής μνήμης από τους νοσταλγούς των Ναζί

Εξήντα εννιά χρόνια από την σφαγή του Διστόμου των 218 κατοίκων του ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου, η πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και οι Διστομίτες τίμησαν σήμερα την μνήμη των νεκρών.
Στην ομιλία του ο δήμαρχος Ιωάννης Πατσαντάρας είπε: "Δεν δύναμαι να καταλάβω ποιος ο λόγος που δεν διεκδικήθηκαν οι επανορθώσεις. Είναι μια διαχρονικά ανεξήγητη στάση, που εγείρει μομφές και ερωτηματικά".
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υπογράμμισε το σημερινό χρέος "να υψώσουμε ασπίδα προστασίας στην ιστορική μνήμα, που απειλείται από τους νέοκοπους νοσταλγούς των Ναζί και τον κίνδυνο εκφασισμού της κοινωνίας".
"Αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονται την ανάγκη να επικαιροποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο προστασίας της κοινωνίας από τους νοσταλγούς των Ναζί, αυτούς που ξεδιάντροπα σήμερα αμφισβητούν το ολοκαύτωμα, αύριο το Δίστομο και την εθνική αντίσταση".
Ταυτόχρονα, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε αδικαίωτο το αίτημα της απόδοσης των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου. Κάνοντας λόγο και κοινωνικό ολοκαύτωμα εξέφρασε την απορία γιατί "η χώρα εμφανίζεται συνεπής προς τα χρέη των τραπεζών και την ίδια στιγμή δεν διεκδικεί το χρέος αυτό για τον ελληνικό λαό".
Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας θα θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την διεκδίκηση αυτού του χρέους.
Στην τελετή την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Καραγκούνης. Παρέστησαν, επίσης, ο πρόεδρος Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης.


από την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: